Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

NetApp, Yeni Yazılımı ile Üçüncü Platform Veri Analizlerinin Performansını Artırıyor

netapp globaltechmagazineYeni yazılım, NetApp’ın EF-Series all-flash ürünlerinin performansını ve güvenirliğini daha da artırıyor. Maliyetleri düşürerek Splunk, Hadoop ve NoSQL veritabanlarından daha fazla faydalanılmasının önünü açıyor.

ING DIRECT Avustralya BT Müdürü Roy Shiladitya: “Makinaların ürettiği veriler her geçen gün daha da artarken, BT ortamımızda yer alan çoklu platformları izlemek için kuracağımız Splunk’ta NetApp E-Series çözümünü güveniyoruz.

Bu çözüm bize, iş süreçlerine yanıt verme ve SLA’ları karşılamak için verileri hızla görselleştirme ve proaktif şekilde analizlerini yapma imkânı veriyor.”

NetApp (NASDAQ: NTAP), yaptığı açıklamada NetApp EF-Series all-flash ve E-Series depolama ailesi için performansı ciddi seviyede artıran ve veri analiz uygulamalarından daha fazla faydalanmasını mümkün kılan yeni yazılımını duyurdu.

Splunk, Hadoop ve NoSQL gibi yeni nesil iş zekâsı uygulamaları, verinin güç verdiği dijital kurumlar için kilit öneme sahip araçlara dönüşüyor. Hızla değişin iş dünyasında en iyi kararı almak için bu uygulamaları kullanan müşteriler, verileri ile ilgili daha fazla görsellik ve performans artışı istiyor. NetApp SANtricity depolama işletim sisteminin yeni sürümü, müşterilere daha fazla fayda sunmak için zamanı hızlandırıyor. Kendisini kanıtlamış bu yazılımı kullanan müşteriler şu avantajlardan faydalanıyor:

  • Veri analiz uygulamalarının performansında %50’den fazla artış
  • Maliyetlerde %33’ten fazla düşüş ve basitleştirilmiş BT altyapısı
  • İşletmelerin rakiplerine ve müşteri ihtiyaçlarına hızlı yanıt verebilmeleri için kritik öneme sahip gelişmiş veri güvenilirliği, kullanılabilirliği ve görselliği

IDC Kurumsal Sunucular ve Depolama Program Direktörü Ashish Nadkarni yaptığı yorumda, “Birçok kurum, işlerinin dijital dönüşümünü sürdürmek için üçüncü platform teknolojilere artık daha fazla önem veriyor. NetApp, üçüncü platform uygulamalarının performansını artırarak kullanıcıların dijital ekonomi içerisinde büyümesini mümkün kılıyor.” dedi.

Veri yoğun iş yükleri için kullanılan emtia sunuculara kanıtlanmış avantajlar
SANtricity yazılımının güç verdiği NetApp EF-Series all-flash ailesi ve E-Series depolama sistemleri yüksek-IOPS ve düşük gecikme süreli uygulamalar ile yüksek bant genişliği ve yüksek çıktı üreten uygulamalar için performansa hız katıyor. Kendini kanıtlamış bu platform; otomatik özellikler, online konfigürasyon seçenekleri, teknoloji harikası RAID ve proaktif izleme ile yüksek seviyede güvenilirlik sağlıyor. Platform ayrıca sorun çözümünü %60’a varan hızda artıran ve P1 durumlarını %85’e kadar düşüren NetApp AutoSupport prediktif teknolojisini de sunuyor. Bunun yanı sıra müşteriler, NetApp EF-Series ve E-Series çözümlerinin sağladığı faydadan en üst seviyede yararlanmak için mobil destek uygulamasına, premium destek seçeneklerine ve profesyonel hizmetlere de erişim imkânı buluyor.

En son SANtricity sürümü, müşterilerin birbirine bağlı cihazlardan ve nesnelerin internetinden kaynaklanan devasa verilerden anlamlı sonuçlar çıkarmasını mümkün kılan veri analiz uygulamaları için optimize edilmiş inovasyonları da kapsıyor. SANtricity ile müşteriler artık şu faydalardan da yararlanacak:

  • Dâhili disk kullanan emtia sunucularına kıyasla Splunk aramalarında %69’luk performans artışı elde edilir.
  • Dinamik Disk Havuzları (DDP) ile verilerin yeniden inşası sırasında Hadoop performansında, RAID 5 kullanan emtia sunucularına kıyasla, %500’e varan artış sağlanır.
  • Emtia sunucuları ve doğrudan bağlantılı depolama ile NoSQL veritabanlarında yaklaşık 10 saat süren 400GB SSD’lerin yeniden yapılandırılması yaklaşık 15 dakika sürer.
  • Dâhili disk sürücüleri kullanan emtia sunucularında, kullanılmayan şifrelenmiş verilerin performansa %70’e varan etkisi, %1’in altına düşer.
  • Sıcak, ılık, soğuk, donmuş ortamlar için farklı depolama mimarisi yerine tek bir mimari kullanılır.

NetApp ayrıca, kurumsal Splunk kurulumları için Arrow Electronics ile birlikte ön konfigürasyonu yapılmış, kendini kanıtlamış ve geçerliliği kabul görmüş paket çözümler de sunacak. Arrow tarafından entegre edilmiş bu referans mimariler, iş ortaklarına sistemlerin konfigürasyonunu ve boyutlandırılmasını hızlı bir şekilde yapmalarına imkan vererek bu sayede anlaşmalarını daha hızlı tamamlamalarını ve bütünsel, kabul görmüş Splunk çözümleri sunmalarını sağlayacak.

ClearShark Kıdemli Çözümler Mimarı Melissa Fields yaptığı açıklamada, “Müşterilerimiz için yapısal ve yapısal olmayan verilerinden hızlı bir şekilde anlamlı ve uygulanabilir sonuçlar çıkarmak kritik önemde. NetApp EF-Series all-flash ailesi, zaman açısından hassas olan aksiyonları ve işlerinde en iyi kararı alabilmeleri için müşterilere ihtiyaç duydukları güvenilirliği ve ölçeklenebilirliği sunuyor.” ifadelerini kullandı.

NetApp Ürünler, Çözümler ve Hizmetler Pazarlamasından Sorumlu Başkan Yardımcısı Lee Caswell ise şu yorumda bulundu: “Sosyal ve mobil kullanıcılar, yavaş depolama üzerinde çalışan bağlantılı veritabanlarının yarattığı sıkıntıya karşın gerçek zamanlı alım kararı veriyor. SANtricity yazılımımız disk üzerinden sunulan ve yüksek bant genişliğine neden olan analizlerin ortaya çıkardığı sorunu çözüyor, all-flash medya ile düşük tepkime süresi sağlıyor. Bu performansı kurumsal güvenilirlik ve benzersiz yoğunluk ile bir araya getirdiğimizde E-Series ve EF-Series ürünleri kurumsal depolamaları, gerçek zamanlı analiz uygulamaları için ekonomik olarak beyaz kutu sunucuları ile kıyaslandığında dahi üstün hale geliyor.”

Teknoloji Makaleleri