Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Lenovo yüzde 21 pazar payı ile pazar liderliğini devam ettirdi

lenovo globaltechmagazinePC pazarındaki payını %21’e yükselten teknoloji devi Lenovo, zorlu pazar koşullarına rağmen karlılığını korumayı başardı. Aynı zamanda tarihinin en büyük yeniden yapılanma programını başlatan Lenovo, yılın ikinci yarısında 690 milyon dolar tasarruf sağlayarak son çeyrekte geçen yıla oranla vergi öncesi gelirini %86 artırdı.

Lenovo 2015 yılı gelirini 44.9 milyar dolar olarak açıklarken, büyük ölçüde daralan pazarda yıldan yılda sadece %1’lik düşüş göstererek brüt karının 6.6 milyar dolar olduğunu duyurdu.

Lenovo tablet alanında ise pazar payı rekorunu kırarak 11 milyon adetle dünya tablet pazarında üçüncülüğe yerleşti.

Lenovo, mobil alandaki iddiasını kanıtlayarak Asya Pasifik’te %96, EMEA bölgesinde %83 ve Latin Amerika’da %46 olmak üzere yükselen pazarlarda çift haneli büyüme rakamlarına ulaştı. Lenovo ayrıca Motorola satın almasından doğan operasyonel masrafları üçüncü çeyrekte kapatmaya başladı.

Kurumsal alandaki hızlı çıkışını devam ettiren Lenovo, gelirini yıldan yılda %73 artırmayı başardı.

Ekosistem ve Bulut Bilişim hizmetlerinde aylık ortalama kullanıcı sayısı üçe katlanarak 200 milyonu aşan Lenovo, bu alanda 200 milyon doları gelir elde etti.

Lenovo CEO’su Yang Yuanqing sonuçlarla ilgili şunları söyledi:“Geçtiğimiz çeyrekte, zorlu ekonomik ve sektörel koşullara rağmen yıl ortasında aldığımız doğru kararlarla karlılığımızı korumayı başardık. PC alanındaki varlığımızı daha da güçlendirirken, kurumsal alandaki karlılığımızı artırdık ve akıllı telefon pazarında olumlu bir ivme yakaladık. Operasyonel konularda pek çok atılım yaptık, organizasyon ve liderlik şemamızda değişiklikler oldu. Ürün ve kanal alanındaki atılımlarımızla mobil alanda büyümemizi sürdürdük ve çok-alanlı operasyon sistemimizle üretkenliğimizi ve yaratıcılığımızı her alanda artırdık. Aynı zamanda son kullanıcıya ulaşan ürünlerimizde, bulut bilişim ve altyapı alanlarındaki yeni yetkinliklerimizle geleneksel Lenovo kalitesini de yükselttik.”

Teknoloji Makaleleri