Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

İK devi Randstad’ın BT altyapısında NetApp çözümleri kullanılacak

netapp globaltechmagazineİK danışmanlık şirketi Randstad, veri depolama altyapısını modernize etmek ve çekirdek işleri ile ilgili uygulamalarının güvenilir bir şekilde çalışmasını garanti altına almak için NetApp çözümlerini seçtiğini duyurdu.

NetApp, yaptığı açıklamada dünyanın en büyük ikinci insan kaynakları şirketi ve İngiltere’nin ise en önemli işe alım danışmanlık şirketlerinden birisi olan Randstad’ın veri depolama altyapısını modernize etmek ve çekirdek işleri ile ilgili uygulamalarının güvenilir bir şekilde çalışmasını garanti altına almak için NetApp çözümlerini seçtiğini duyurdu.

Hızla büyüyen bir danışmanlık şirketi olan Randstad’ın mevcut depolama platformu, kapasitesinin sınırına yaklaştığından şirketin operasyonlarını kesintiye uğrama riskini doğuruyordu. Kapasitesinin sınırına yaklaşmış bu altyapı, kimi zaman çekirdek iş uygulamaların donmasına, öncelik verilen operasyonların duraklamasına ve iş sürekliliğinin kesintiye uğramasına neden olabiliyordu.

Bunun üzerine Randstad CIO’su mevcut altyapıyı sağlamlaştırmak, genel giderleri düşürmek, operasyonel esneklik kazanmak ve yönetimi basitleştirmek için beş yıl içerisinde Randstad’ın tüm BT hizmetlerinin AWS bulut sistemi üzerinden sağlanması yönündeki planı hayata geçirdi.

Randstad, veri altyapısını güçlendirmek için Storm Technologies aracılığıyla NetApp All-Flash FAS8040 ve AWS için Cloud ONTAP çözümlerinde karar kıldı. FAS8040 çözümü mükemmel bir performans sunarken oldukça değişken olan I/O iş yüklerinin ve okuma döngüsünün de üstesinden geliyor.

AWS için Cloud ONTAP çözümü ise Randstad’ın kurumiçi (on-premise) verilerini buluta taşımasına imkân veriyor. Değişken kapasitelerin gerekliliklerini ve performans taleplerini karşılayabilen bu çözüm, şirketin AWS bulut için felaket kurtarma platformu geliştirebilmesini de sağlıyor.

Randstad’ın Altyapı BT Direktörü David Leybourne konuyla ilgili açıklamasında, “Çekirdek işe alım uygulamalarımız yaptığımız işin tekerlekleridir. Ancak işlem gücümüzün ve depolama kapasitemizin de sonuna doğru geliyorduk. Geçmişte bu durum, uygulamaların performanslarını düşürerek işimizi de etkiledi. NetApp’ın sunduğu teknoloji kesinlikle en iyisi. All-flash serisi olağanüstü yüksek bir performans sunuyor. Buluta geçiş büyük bir adım ancak AWS için NetApp Cloud ONTAP çözümü ile bu adım oldukça basitleşiyor. Bu çözümün sunduğu kontrol kolaylığı da felaket kurtarma ortamlarımızı bulut içerisinde de çoğaltmamızı mümkün kılıyor.” dedi. 

NetApp İngiltere ve İrlanda Ülke Müdürü Elliot Howard ise açıklamasında şunları söyledi: “NetApp’ın sunduğu altyapı Randstad’ın işlerine oldukça büyük bir katkı sağlayacak ve aynı zamanda şirketin büyümesi ile paralel bir teknolojiye sahip olmasını da beraberinde getirecek. Yine bu çözüm; uygulama performansını geliştirecek, öncelik verilen işlerin rayında kalmasını sağlayacak ve bu sayede ticari hedeflerin tutturulmasına da yardımcı olacak.” dedi.

Teknoloji Makaleleri