Çarşamba, Nisan 24, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Red Hat Java tabanlı hibrit bulut uygulamalarıyla geleceğin vizyonunu belirliyor

red hat globaltechmagazineDünyanın lider açık kaynak çözümleri sağlayıcısı Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), şirketin endüstri lideri açık kaynak Java EE 7 uyumlu uygulama platformunun en yeni versiyonu Red Hat JBoss Enterprise Application Platform 7 (JBoss EAP) etrafında buluşan küresel iş ortağı ekosisteminin ayrıntılarını ve Java tabanlı hibrit bulut uygulama geliştirme alanındaki vizyonunu açıkladı.

JBoss EAP, modüler ve hafif olmanın yanında kurumsal güvenilirlik ve uyum standartlarını karşılarken yüksek performans ve güvenlik özellikleri sunmak için tasarlanmış bulunuyor. Red Hat, JBoss EAP 7 ile birlikte Java EE spesifikasyonunun ötesine geçerek geliştirici ilişkileri, yüksek üretkenlik, iş ortaklarına ve müşterilere daha fazla esneklik sağlayacak bulut mimarileri ve yenilikçi uygulamalar sunma hızı gibi alanlara odaklanan ek yükseltmeler sunuyor.

Dünyanın iki milyar dolar gelir elde eden ilk açık kaynak şirketi olan Red Hat orijinal ekipman üreticileri (OEM), dağıtıcı ve satış ortaklarına ek olarak bağımsız yazılım sağlayıcılar, küresel ve bölgesel sistem entegratörleri ve katma değerli satışçılardan oluşan geniş iş ortağı ekosistemine güveniyor.

Son 10 yıllık süreçte birçok iş ortağı Red Hat’in hafif, bulut dostu, açık kaynak teknolojilerini kullanarak müşterilerinin uygulama geliştirme, bağlanma, kurma ve yönetme kabiliyetlerine odaklı çalışmalar ve işletmeler inşa ettiler. Söz konusu iş ortakları, kurumların dijital dönüşüm kapsamında geleneksel Java EE’den DevOps uygulamaları ile çeviklik ve esneklik, mikrohizmet tarzı mimariler ve konteynerlere dayalı hibrit bulut mimarisine geçme süreçlerinin desteklenmesinde kilit bir rol oynuyorlar.

Günümüzde 1.100’den fazla yazılım sağlayıcı uygulaması ya da ürünü Red Hat’in özel yazılım portföyüne ait teknolojilerle birlikte sunuluyor ya da Red Hat JBoss Özel Yazılım platformları ile birlikte çalışma veya onlara entegre olma kriterlerini yerine getirecek şekilde sertifikalanmış bulunuyor. Red Hat’in Gelişmiş ve Birincil Özel Yazılım iş ortakları arasında 400’den fazla danışmanlık ve sistem entegrasyon ortağı ve önde gelen küresel sistem entegratörlerinin çoğunluğu yer alıyor.

Red Hat Stratejik Ortaklıklardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Rob Cardwell, ekosistem hakkında şu açıklamayı yapıyor: “JBoss’un son 10 yılına baktığımızda, iş ortaklarımızın bugüne ulaşmamızda çok önemli bir rol oynadıklarını görüyoruz. Yalnızca Jboss EAP için değil, Red Hat’in tüm özel yazılım portföyü için bu saptamayı yapabiliriz. Söz konusu ilişkilerin önemini biliyor, geçmişimizde oynadıkları ve gelecekte oynayacakları önemli rollerden ötürü iş ortaklarımıza teşekkür etmek istiyorum.”

Red Hat JBoss Competence Center akquinet Direktörü Heinz Wilming, şu görüşü paylaşıyor: “Java EE, açık kaynak ve açık standartlar, büyük ve kritik öneme sahip kurumsal uygulamaları geleceğe uygun bir şekilde tasarlama, yerleştirme ve çalıştırma fırsatını bizlere sunuyor. Lider açık kaynak şirketi Red Hat, açık kaynak komünitesi için katalizör görevi görüyor. Kullanıma yeni sunulan JBoss EAP 7 Red Hat’i, tam ehliyetli sağlayıcı desteğinin yanı sıra tamamen Java EE sertifikalı uygulama sunucularının ilk ve önde gelen sağlayıcıları arasına katıyor. Red Hat’in uzun vadeli desteği, düzenli güncellemeleri ve birlikte çalışabilme avantajı yatırımın korunmasını sağladığı gibi hem müşterilerimiz hem de akquinet’in geleceği için güven unsuru oluşturuyor.”

AppDynamics Dünya Çapında İş Birlikleri ve İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Matthew Polly’nin açıklamaları şöyle: “AppDynamics, JBoss EAP dahilinde uygulama performansı ve erişilebilirliğinin gözetimi konusunda uzun süredir tercih edilen platform konumunda. Bir Red Hat iş ortağı olarak geçirdiğimiz altı yılın ardından AppDynamics’in JBoss EAP üzerinde sunduğu gibi etkin uygulama performans yönetim stratejisinin mevcut Java kurumsal uygulamaların veriminden faydalanmak için büyük önem taşıdığını biliyoruz. JBoss EAP 7 müşterilere bulut ortamlarını, konteynerlerini ve mikroservis mimarilerini genişletmek için sağlam bir temel sunuyor. Biz de dünya standartlarındaki Uygulama Zekası Platformumuz’la bunu desteklemeyi ve Red Hat’le birlikte büyümeyi sürdüreceğiz.”

Atos CTO’su Andreas Hack, şu açıklamayı yapıyor: “Avrupa’nın en büyük sağlayıcı bağımsız sistem entegratörü olarak çeşitli açık kaynak sağlayıcılarla iş birliği yapıyoruz. Son üç yılda hiçbir iş birliğimiz Red Hat ile yapmış olduğumuz iş birliği kadar başarılı olamadı. Başarının temelinde Almanya’da yapılan bir ortak proje yer alıyor. Bu proje esnasında Atos, Java EE6 spesifikasyonu ile uyumlu uygulama sunucu yazılımının yanı sıra söz konusu yazılımın bakım ve destek hizmetlerini de sundu. Bu gereksinimi ise JBoss EAP 6 ile sağladık. Açık kaynak çözümü bu projede uygulama geliştirmek ve çalıştırmak için maliyet açısından önceden kullanılan uygulama sunucu yazılımına kıyasla  daha avantajlıydı. JBoss EAP 7 sistem entegrasyonu ve yönetilen servisler faaliyetlerimizde yepyeni bir alan açıyor. JBoss EAP 7, teknolojik gelişmeler, modern mimari tarzları ve en önemlisi müşterilerimizin ihtiyaçları konularında yaşanan evrimin hızına yetişme becerisine sahip. Ayrıca kendi kendini taşıyan mikroservisler, çevik gelişim, akıcı test ve kurulum, kapsamlı ölçeklenebilirlik gibi konularda da destek sağlıyor. Üstelik tümünü kanıtlanmış JBoss geleneğini terk etmeden yapıyor.”

Teknoloji Makaleleri