Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Citrix NetScaler’in yeni versiyonunu yayınladı

citrix globaltechmagazineDijital dönüşüm, şirketleri DevOps gibi hızlı uygulama geliştirme ve dağıtım yöntemlerini benimsemeye itiyor. Rekabette başı çekebilmek ve hızlı değişen müşteri ve pazar taleplerine uyum sağlayabilmek için işletmeler ve resmi kurumlar, önemli işlemlerini otomatik hale getirmeli ve sürekli ayarlamalı. Bu yüzden şirketler verimliliği ve müşteri katılımını artırmak için kendi uygulamalarını geliştiriyorlar. Bu noktada Citrix, mikro servis uygulama geliştiricileri için oldukça dayanıklı bir yük dengeleyicisi sunan, NetScaler CPX’in ücretsiz geliştirici versiyonu NetScaler CPX Express’i piyasaya sundu.

Ücretsiz ve Açık Kaynak Yazılım (F/OSS) alternatiflerinin aksine NetScaler CPX Express, 20 binden fazla şirkette ve dünyanın en büyük halka açık bulutlarında kullanılan pazar lideri NetScaler platformuyla aynı kurumsal seviyede olan, güvenli işlevsellik sağlayan, mikroservisleri destekleyen bir yük dengeleyici. NetScaler CPX Express, NetScaler ADC ile aynı kod tabanına, REST API’a ve operasyon arayüzüne sahip. Bu özelliğiyle uygulama dağıtım altyapısının, geliştirmeden geliştirme döngüsüne sorunsuz geçişine olanak sağlıyor.

NetScaler CPX Express, mikroservis uygulama geliştiricilerine şu imkanları sunuyor:

  • Uygulamaları destekleyen yük dengeleme kapasitesi
  • Mikroservisleri aksatmadan, kolay ve servis içi sürüm yükseltme
  • SSL offload gibi gelişmiş güvenlik özellikleri; ağ, aktarım ve uygulama katmanlarındaki DDoS tehdit vektörlerine karşı koruma ve DDoS saldırılarının azaltılması için API oran sınırlaması
  • Google Kubernetes, Docker Swarm ve Apache Mesos kapsayıcı (container) yönetim sistemleri ile otomatik yeniden yapılandırma ve servis keşfi
  • NetScaler Yönetim ve Analiz Sistemi ile entegre olarak gerçek zamanlı görünürlük, yönetim ve analiz
  • 5 dakikadan kısa bir süre içinde çalışır duruma gelebilme kabiliyeti 

Citrix NetScaler Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Ash Chowdappa, yeni versiyonla ilgili şunları söyledi: “Citrix hem geleneksel BT için, hem de DevOps ve geliştirici topluluklarının ADC gereksinimlerine uygun çözümler sunmak adına sürekli kendini yeniliyor. Pazar lideri NetScaler ADC platformumuz ile geliştiricilere ölçeklenebilir, güvenli ve entegre bir platform üzerinde uygulamalarını üretme, test etme ve kullanma imkanı sağlıyoruz. NetScaler CPX Express, geliştiricilerin uygulamaları tam ölçekli üretime, piyasada mevcut bütün alternatiflerden daha hızlı bir şekilde geçirebilmelerini sağlıyor.”

Teknoloji Makaleleri