Çarşamba, Nisan 24, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

İşletmeler, yatırım odağını 2’si 1 arada dizüstü bilgisayarlara çevirdi

dell globaltechmagazineDell, günümüz ihtiyaçlarına göre çalışanların hem ofis içerisinde hem de ofis dışında daha verimli çalışacağı cihazların gelecekte nasıl olacağını açıkladı. Bugünün teknoloji dünyasında her soruna uygun tek bir cihaz yaratmaya çalışmak, nafile bir çaba. Her sektörde olduğu gibi, insanlar işleri için doğru araçlara sahip olmak istiyor. Bu sebeple iş dünyası 2’si 1 arada dizüstü bilgisayarlara yöneliyor.

İnsanlar, iş için yüksek performansa ve verimliliğe imkân veren özelliklere sahip cihazları tercih ediyorlar. Tabletlerin performans yetersizliği, kullanıcıların bu tabletleri evde bırakarak işleri halletmek için ofislerinde PC’lerini kullanmaya itiyor. 2’si 1 arada cihazların, işyerlerinde cihazı istenildiği zaman tablet modunda kullanmak isteyenlerce rağbet görmesi, 2’si 1 arada cihaz piyasasının büyümesine sebep oluyor.

Tablet satın alma eğilimi düşüyor

Araştırma şirketi Gartner’a göre, ankete yanıt veren tüketicilerin sadece %17’si (son 10 yılın en düşük yüzdelerinden biri) önümüzdeki 12 ay içinde bir tablet almayı planlıyor. IDC’ye göre ise slate tabletler geçtiğimiz çeyrek dönemde 21.1’lik bir yüzdeyle yıllık olarak bugüne kadarki en büyük düşüşü kaydetti.

Fazlasıyla doymuş olan tablet piyasasında son kullanıcı talebi düşüş göstermeye devam ediyor. Ek olarak 10-13 inç aralığındaki daha büyük ekranlı 2’si 1 arada cihazlar, öncelikle dizüstü bilgisayar olmak üzere istendiğinde tablet görevi de görüyor.

Dell, hem canlanan 2’si 1 arada pazarından hem geleneksel boyutta dizüstü bilgisayardan yararlanarak mobil ürün portföyünü yeniden konumlandırıyor. Bu kapsamda, Windows 10’un pazara sunulmasıyla birlikte, 2’si 1 arada tabletler ve laptop’lar kişisel bilgisayar alanında kaydedilen en büyük büyüme fırsatını değerlendirmek üzere yeniden konumlandırıldı. 2’si 1 arada cihazlar 2015’in son çeyreğinde 8.1 milyon cihaz ile tüm zamanların en yüksek rakamına ulaşırken, ürün sevkiyatları da geçtiğimiz yılın son çeyrek döneminden bu yana iki katın üzerine çıktı.

2’si 1 arada cihazlara rağbet artıyor

Eğer işinizin %90’ı yazı yazmak, e-mailleri kontrol etmek ve internete göz atmak gibi basit görevlerden oluşuyorsa, öncelikle tablet görevi gören cihaz ihtiyacınızı karşılayabilir. Ancak birçok meslek, ciddi anlamda bundan çok daha fazla bilgisayar performansı gerektiriyor. Performans için mobiliteden ödün vermek söz konusu değil, bu yüzden 2’si 1 arada tablet pazarı büyük bir hızla gelişiyor. Dell müşterilerinin bu yeni bilgisayar kategorisine yönelmesinin nedenlerinden birkaçı ise şöyle:

  • Performans: 2’si 1 arada tabletler, ticari bir ortama uygun olarak öncelikle bir dizüstü bilgisayar, ondan sonra tablet işlevi görmeye odaklanmalı. Dell’in yeni Latitude serisi, Intel’in en yeni işlemcileri gibi içerik görüntülemek için büyük ekranları, tam boy bağlantı noktaları ile klavyeler ve çok daha fazlasıyla dikkat çekerek ofis dışında da işlerinizi kusursuz bir şekilde takip etme imkânı sunuyor.
  • Esneklik: Standart bir iş cihazı bir dizüstü ya da masaüstü bilgisayar iken, bazı işlevler için tablet kullanmak fena olmayabilir, ancak iki sistemi birden taşımaya değer mi? Dell’in bütünüyle esnek 2’si 1 arada tablet serisi, işiniz sizi nereye götürürse orada performans göstermek üzere tasarlandı. Yeni Latitude 12 7000 Sersi 2’si 1 arada cihazlar, işi gereği pek çok şeyi birden yapan ve sürekli ofis dışında olan kullanıcılar için tasarlandı. 
  • Maliyet: Ofis dışında çalışan profesyoneller 2’si 1 arada tabletlerin iş akışlarını hızlandırma şekline bayılacaklar. Ancak hem laptop hem de tablet olabilen bir sistemin değerini öncelikle IT birimi takdir edecektir. Çalışanlar için birden fazla cihazın satın alındığı ya da tasarruf ederek bu cihazlardan sadece birinin tercih edildiği günler geride kaldı.  
  • Güvenlik, Yönetilebilirlik & Destek: Müşterilerine sektördeki en güvenli, en yönetilebilir ve en güvenilir çözümleri sunmaya odaklanan Dell Data Protection| Endpoint Security Suite Enterprise, şifreleme ve kimlik doğrulamanın yanı sıra artık güvenlik tehdidine karşı gelişmiş korumayı da kapsıyor. Dell, PC ve tabletlere yönelik ProSupport Plus sayesinde Dell PC’den tablete, sunuculardan depolama alanı ve ağ iletişimine hata oluşmadan öngörebilme ve proaktif destek becerileri sunan tek orijinal ekipman üreticisi olma özelliğine sahip.

Sunduğu uçtan uça çözümlerle müşterilerinin beklentilerini yükselten Dell, ister bir 4K filmin kurgusunun gerçekleştirildiği bir Precision iş istasyonu ister zorlu bir ortamda kullanılan Dell Rugged çözümü ya da iş seyahati sırasında ince Latitude 7000 serisi dizüstü bilgisayar olsun, her duruma uygun çözümler sunan portföyüyle müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılarken maksimum tatmin sağlıyor.

Teknoloji Makaleleri