Salı, Nisan 23, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Citrix Gartner’in ADC Raporunda üst üste onuncu kez lider oldu

citrix globaltechmagazineCitrix, Gartner Inc. tarafından hazırlanan 2016 Magic Quadrant raporunun Liderler kategorisinde gösterildi. Bu raporda konu edilen Citrix NetScaler, dünyanın en büyük kuruluşları, bulut hosting sağlayıcıları ve telekomünikasyon şirketleri için çözüm sunan pazar lideri bir ADC’dir.

Gartner raporunda pazar lideri olacak bir ADC için şu ifadeler kullanılıyor ve kriterler sıralanıyor; “Bir pazar lideri, ürünlerine ek beceriler katarak ve bu özelliklerin önemi konusunda farkındalık yaratarak piyasaya yön verir. Bir liderin en önemli özellikleri, kurumsal uygulama becerilerine odaklanan ADC becerilerinin etrafında döner. Bizler bir liderden güçlü ya da büyüyen bir pazar payına sahip olmasını ve sayıları giderek artan işletmelere uyum sağlayacak çözümler sunmasını bekleriz. Liderlerin ana akım kurumsal taleplerin çok daha öncesinde Mod 1 ve Mod 2 gereksinimlerini destekleyen ADC becerilerini (dağıtım modelleri, özellikler, fiyatlandırma modelleri vs) ortaya çıkarmalarını bekleriz. Ve bir lider karmaşık kurumsal uygulama ortamlarında uzmanlık sergilemeli ve bir dizi dağıtım modeli sunmalıdır”

Raporda da belirtildiği gibi, bu Magic Quadrant raporunda kilit kriter; satıcının karmaşık uygulama dağıtım sorunlarını çözen ürün ve hizmetleri sağlama becerisi. Uygulama öğelerinin ağ boyunca nasıl hareket ettiğini ve ağ yapıları, bulut hizmetleri, mikroservisler ve kapsayıcılar gibi yeni ortaya çıkan ağ ve uygulama dağıtım seçeneklerinin kurumsalda ADC gereksinimlerini nasıl değiştireceğini derinlemesine anlamak gerekiyor.

Citrix Netscaler Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Ash Chowdappa, şu yorumları yaptı:

“Gartner tarafından takdir edilmekten ve üst üste onuncu kez MQ Liderler kategorisinde gösterilmekten dolayı onur duyuyoruz. Hem geleneksel veri merkezlerinde hem de bulut tabanlı, dağıtılmış uygulama iş yüklerinde Mod 1 ve Mod 2 uygulama ortamları için yenilikler sunarak ilerleyen disiplinli çalışmamız, geçtiğimiz yıl Citrix için önemli bir odak noktası olmuştur. Hibrit bulut ADC altyapısının kesintisiz yönetimi için Docker kapsayıcı içindeki bir ADC olan NetScaler CPX’in, NetScaler Yönetim ve Analiz Sistemi’nin hayata geçirilmesi ve güvenlik adına Web Application Firewall (WAF) Security Insight ile işbirliği içinde yapılan yenilikler, müşteri ve piyasa ihtiyaçlarını karşılamak için yenilikler getirmeye olan bağlılığımızı vurgulamaktadır. Artan ADC pazar payı ile birlikte son 12 ay içinde büyük bir piyasa ilgisine şahit olduk. Bu da satışlarımız ve isabetli piyasa uygulamalarımızın bir başka kanıtı. Bütün bunların Gartner’ın bizi fark ederek, vizyonumuzu gerçekleştirdiğimiz için ve müşterilerine Citrix’i dünya çapındaki tüm ADC fırsatları için düşünmeleri konusunda yönlendirmek adına 2016 MQ raporunda bizi daha da ileriye taşımasını sağladığına inanıyoruz.”

Teknoloji Makaleleri