Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Amazon Web Services’ten yeni bir özellik daha

amazon web services globaltechmagazineKurulduğundan itibaren sunduğu hizmet çeşitliliğini her yıl yüzde 40 oranında artıran Amazon Web Services yeni bir özelliğin daha duyurusunu yaptı.  Müşterilerinin yapay zeka, yüksek performanslı bilgi ve büyük veri işleme işleriyle karşı karşıya olduğunu gören AWS, yeni özellikle piyasada mevcut olandan çok daha yüksek bir GPU performansını sunuyor.

Amazon Web Services (AWS), Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) çözümü için yeni bir özellik ve güncelleme duyurdu. AWS, yapay zeka, hesaplamalı finans, sismik analiz, moleküler modelleme, genom bilimi ve yorumlaması da dahil olmak üzere; işlem yoğunluklu uygulamalar için tasarlanmış P2 instance’larının (örneklerinin) kullanıma hazır olduğunu  duyurdu. 16 NVIDIA Tesla K80 GPU barındırma kapasitesi ile P2 instance’ları, bulut üzerinde mevcut olan GPU örneklerinin en güçlüsü.

Bu yeni özellik, AWS müşterilerinin herhangi bir ön sermaye yatırımı yapmadan işlem yoğunluklu uygulamaları oluşturmalarına ve dağıtmalarına izin verecek. Bu yüksek performanslı bilgi işlem uygulamalarına en iyi performansı sağlamak için en büyük P2 örneği, 16 adet GPU’ya ek olarak 192 GB video belleği, 40 bin paralel işlem çekirdeği, 70 teraflopluk çift duyarlıklı kayan nokta performansı ve yüksek performans ve GPU’lar arası daha düşük gecikme süreli iletişim için GPUDirect teknolojisiyle birlikte geliyor.

Günümüzde müşteriler yapay zeka, yüksek performanslı bilgi ve büyük veri işleme gibi daha ağır GPU hesaplama işleriyle karşı karşıya, bu yüzden piyasada mevcut olandan çok daha yüksek GPU performansına ihtiyaç duyuyor.

Teknoloji Makaleleri