Pazar, Nisan 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

SAP Türkiye’ye sağlık alanında birincilik ödülü

sap globaltechmagazineKurumsal uygulama ve yazılım alanının lider şirketi SAP, iş dünyasına sunduğu yenilikçi çözümler dışında çalışanlarının sağlığı alanında yaptığı fark yaratan çalışmalarıyla da öne çıkıyor.

SAP Türkiye İnsan Kaynakları ekibi tarafından yürütülen çalışmalar ‘Global SAP Sağlık Elçileri Ağı’ tarafından birincilik ödülüne layık görüldü.  

Dünyada yapılan araştırmalar gösteriyor ki şirketlerin sağlık odaklı çalışma kültürüne sahip olması çalışanlarının üzerinde pozitif etkiler sağlıyor. İnsanların zihinsel ve fiziksel açıdan sağlıklı olması aynı zamanda iş hayatlarında mutlu ve başarılı olmaları için en önemli etkenlerin başında yer alıyor. SAP Türkiye bu bakış açısıyla yıl boyunca çalışanları için hayata geçirdiği sağlık uygulamaları ile Global SAP Çalışan Sağlığı Yönetim  Ekibi  (SAP Global Health Team) tarafından 2016 yılının dünya çapındaki en iyi takımı olarak belirlendi ve SAP Sağlık Elçisi olan SAP Türkiye İK Direktörü Hande Genç’e SAP Sağlık Ödül’ü verildi.  Birbirinden farklı platformlarda yenilikçi İK çalışmalarına imza atan SAP Türkiye, sağlık aktiviteleri ile ödüllerine bir yenisini daha ekledi.

  • SAP Türkiye’nin sağlık uygulamaları; göz ve ben taraması gibi kontroller, sağlıklı beslenme ve ebeveynlere yönelik seminerler, ofiste masaj ve diyetisyen hizmetleri, sigarayı bırakma kampanyası ve bu alanda çalışanlara profesyonel bir destek sağlanması, kapsamlı sağlık, hayat ve seyahat sigortaları, ilk yardım, ergonomi ve bahar yorgunlukları üzerine çalıştaylar gibi çeşitli konularda aktiviteleri içeriyor. Bunların yanı sıra 2016 yılında “Çalışan Destek Programı” adı altında çalışanların hukuk, vergi, finansal, psikolojik vb. birçok alanda ihtiyaçlarına cevap vermek üzere bir telefon destek hattı kuruldu.

SAP Türkiye adına İK Direktörü Hande Genç tarafından alınan 2016 Sağlık Ödülü, Global SAP Çalışan Sağlığı Yönetim Ekibi tarafından SAP’nin dünya genelinde 60’ı aşkın ülke ofisi arasında yapılan değerlendirme sonucunda belirleniyor. Global SAP Çalışan Sağlığı Yönetim Ekibi, küresel anlamda SAP çalışanları için sağlık faaliyetlerini koordine ederek bu çalışmaların etkinliğini artırmak için kurulmuş bir platform. Aynı zamanda, yerel bölgelerde gerçekleştirilen en iyi uygulamaları şirket içerisinde paylaşarak bilgilendirmelerde bulunuyor. Platform ayrıca küresel programların geliştirilmesi için önemli bir rol üstleniyor.

Üç Kat Daha Verimli Çalışan

SAP Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Hande Genç, “Sağlık alanındaki yenilikçi yaklaşımımız ve yaptığımız çalışmalar ile “Global SAP Çalışan Sağlığı Yönetim Ekibi” tarafından takdir edildiğimiz ve birincilik ödülüne layık görüldüğümüz için son derece mutluyuz. Günden güne değişime uğrayan çalışma ortamında dijitalleşme ve global rekabet şartları insanları daha verimli ancak daha yoğun çalışmaya zorluyor. Bu noktada, şirketlerin çalışanlarının sağlıklı bireyler olarak hayatlarını sürdürebilmeleri için özel programlar geliştirmeleri önem kazanıyor.  Dünya Ekonomik Forumu’nun yayınladığı global araştırmaya göre çalışanların sağlıklı olması durumunda, verim ve yaratıcılıklarının üç kat arttığını ve işlerini sahiplenme oranının da sekiz kata yakın artış gösterdiği açıklanıyor. Gerçekleştirilen araştırma ayrıca çalışanlarını sağlıklı olmaları için aktif olarak destekleyen şirketlerin daha etkin ve verimli iş gücüne sahip olduklarını ortaya koyuyor. Bu doğrultuda SAP Türkiye olarak çalışma koşullarını sürekli iyileştiren, çalışanlarının gelişimlerine katkı sağlayan, yenilikçi insan kaynakları yaklaşımımız ve sağlık uygulamalarımız ile 60 ülke içinde farklılaşarak kazandığımız bu ödül bizim için önemli bir gurur kaynağı oldu” dedi.

SAP Türkiye aynı zamanda,  Great Place to Work Türkiye Ofisi tarafından düzenlenen Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2016 Ödülleri’nde üçüncü kez en iyi işverenler arasında yer aldı. 99 şirket arasında, 50-500 çalışan kategorisinde ikincilik ödülüne layık görülen SAP Türkiye, yaptığı çalışmalarla 2016 yılında ayrıca İş – Yaşam Dengesi kategorisinde özel ödülün de sahibi oldu.

Teknoloji Makaleleri