Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

AMD, Naples yüksek performanslı sunucu işlemcileri hazır

amd globaltechmagazineAMD gelecek, yüksek performanslı sunucu işlemcisi Naples ile veri merkezi ve sunucu pazarını sarsmaya hazırlanıyor.

Geleneksel yerinde sunucu yapılandırmaları ve bulut veri merkezlerinde ölçeklendirme ve mevcut düzeni bozmak için geliştirilen Naples yılın en çok ses getiren teknolojilerinden olan Zen x86 işlem motorunu 32 çekirdeğe kadar yapılandırmalara uyguluyor.

Tek bir yongada sunulan üstün bellek bant genişliği ve yüksek hızlı giriş çıkış kanalları “Naples”i sunucu pazarında sunulan diğer tüm ürünlerden farklı kılıyor. İlk “Naples” işlemcilerinin bu yılın ikinci çeyreğinde satışa sunulması bekleniyor.

Konu ile ilgili yorumlarda bulunan AMD Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Kurumsal, Tümleşik ve Yarı Özel İş Birimi Genel Müdürü Forrest Norrod, “Bugün, AMD’nin veri merkezi teknolojilerinde yenilikçi bir şirket olarak konumunu yeniden belirlemesinin ve müşterilerine tekrardan yüksek performanslı sunucu işlemcileri sunma yol haritasının ilk kilometre taşını belirliyor. “Naples” modern bir veri merkezinin muazzam işlem gereksinimlerini destekleyecek yepyeni bir yaklaşımı temsil ediyor. Bu ezber bozan yonga üstü sistem, sanallaştırılmış ortamlar, muazzam veri kümeleri ve yeni iş yükleri için gerek duyulan benzersiz yüksek performans özelliklerini sunuyor.”

Yeni AMD sunucu işlemcisi pazarda sunulan halihazırdaki en rekabetçi ürünü önemli parametrelerde geçiyor: %45 daha fazla çekirdek, %60 daha fazla giriş/çıkış kapasitesi (I/O) ve %122 daha fazla bellek bant genişliği.

Naples özellikleri:

  • Ölçeklenebilir, 32-çekirdekli Yonga üstü Sistem (SoC) tasarım, çekirdek başına iki yüksek performanslı izlek desteği
  • Endüstri lideri bellek bant genişliği, “Naples” cihaz başına 8 kanal bellek. 2 soketli bir sunucuda 16 kanal bellekte 32 DIMM DDR4’e kadar destek ile toplam 4 terabayta kadar bellek kapasitesi sunar.
  • İşlemci tamamen yerleşik, 128 yol PCIe® 3 desteği sunan yüksek hızlı I/O’ya sahip tam bir yonga üstü sistemdir. Ayrı bir yonga setine ihtiyaç duymaz.
  • Yüksek performans ve enerji verimliliği sunan işlem için üst seviye optimize edilmiş önbellek yapısı
  • 2 soketli sistemde iki “Naples” işlemcisini birleştirebilen AMD Infinity Fabric
  • Özel güvenlik donanımı

Teknoloji Makaleleri