Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Dell, IoT Ekonomisini yeni ürünleri ile dönüştürüyor

dell globaltechmagazineDell Gateway 3000, kamyonlardan ısıtıcı dolaplara, market soğutucularından uç noktalardaki petrol sondaj platformlarına kadar, her yerde inovatif çözümler üretenlerin Nesnelerin İnterneti ile gelen fırsatlardan yararlanmasını sağlıyor. 

Sektörün en geniş IoT altyapı çözümleri sağlayıcısı Dell Technologies, kullanıcılara esneklik ve bağlantı avantajları sunmanın yanı sıra zorlu ortamlarda anlık olarak hizmet sunabilen Dell Edge Gateway 3000 Serisini duyurdu. 3000 Serisi; endüstriyel otomasyon, enerji, ulaşım ve dijital yayınla birlikte, bilgilendirme alanlarındaki kullanım ve gömülü çözümler için özel olarak tasarlanmış üç benzersiz modelden oluşuyor. İşletmeler, 3000 Serisi Gateway ile fiziksel dünyadan gerçek zamanlı bilgi akışı sağlamak için ağın en ucundaki önemli verileri güvenli bir şekilde aktarıp, analiz edebilecekleri bir donanım ailesine kavuşuyor. Serinin kullanım alanları arasında;

  • Araçlar,
  • Frigofrik römorklar,
  • Çölde dahi yer alabilen petrol platformları,
  • Asansördeki dijital ekranlar,
  • Çatılardaki HVAC üniteleri gibi yerler de bulunuyor.

İşletmeler, hızlı ve akıllı kararlar verebilmek için ağlarındaki cihazlar tarafından üretilen büyük miktarda verinin daha hızlı ve gerçek zamanlı analiz edilmesini bekliyorlar. Ancak birçoğu için, tüm verileri ağın bir ucundan veri merkezi yakınındaki cihazlara taşımak çok pahalı bir seçenek.

Dell’in yeni ürün ailesi sayesinde, uç noktalarda hangi verilerin gerekli, hangi verilerin hangi konuyla ilgili olduğu belirlenebiliyor. Bununla birlikte hangi verilerin daha ileri analizler ve daha uzun süreli depolamaya ihtiyaç duyduğu, bant genişliği tasarrufu sağlamakla birlikte maliyet ile güvenlik endişelerini azaltma amacıyla veri merkezine ya da buluta geri gönderilmesinin gerektiğinin belirlenmesine de yardım ediyor. Dell; Edge Gateway’lerden güvenlik ve yönetilebilirlik çözümlerine, veri merkezi altyapısından bağlanabilirliğe kadar her şeyi kapsayan endüstriyel IoT çözümleri için uç noktadan merkeze, oradan da buluta kadar uzanan eksiksiz bir altyapı protföyü sunuyor.

“Her yerde ağa bağlı cihazların sayısı arttığından, ağın ucundaki akıllı bilgi işlem çözümlerinin kritik olduğunu biliyoruz” diyen Dell EMC EMEA’nın OEM ve IoT Çözümlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Dermot O’Connell, “IoT, müşteri deneyimini iyileştirmeye, iş büyütmeye ve yaşamı iyileştirmeye devam ediyor. Bu da IoT’yi şirketlerin dijital dönüşüm stratejilerinin merkezini oturtuyor. Küçük ve güçlü 3000 Serisi, müşterilerimize ve ortaklarımıza verileriyle daha akıllı olmalarını ve büyük işler gerçekleştirmelerini sağlayacak yeni fırsatlar yaratıyor” dedi.

Dell’in ödüllü IoT donanım ailesi genişliyor

Gateway 3000 Serisi, Edge Gateway 5000 Serisi ve  Embedded Box PC 3000 ve 5000 Serisi Dell’in ödüllü IoT tabanlı donanım hattına katılıyor. Tüm çözümler, Temel Donanım Garantisi veya isteğe bağlı beş yıla kadar Dell ProSupport ve Dell Kurulum hizmetleri de dahil olmak üzere Dell’in uçtan uca destek hizmetlerinden yararlanıyor. Gateway 3000 Serisi’ndeki ProSupport; proaktif, otomatikleştirilmiş destek, ProSupport mühendislerine 24/7 erişim ve hızlı birim değiştirme ile kesintileri en aza indirgemek için Advanced Exchange içeriyor.

Intel tarafından güçlendirilmiş Dell Edge Gateway 3000 Serisi, güçlü uç nokta analitiğini kompakt bir fiziksel tasarım içinde sunuyor. Intel IoT Grubu (IOTG) Genel Müdürü Ken Caviasca, “Seri, geleneksel operasyonel teknolojinin veri gereksinimlerini BT’nin yönetilebilirlik talepleri ile birbirine bağlıyor. Kolektif IoT müşterilerimize onlar için önemli olan şeyleri birbirine bağlamaları konusunda yardımcı olmak için Dell ile olan mükemmel ortaklığımızı devam ettirmekten heyecan duyuyoruz.”

Üç modelin ortak özellikleri şu şekilde sıralanıyor:

  • Intel Atom işlemci
  • 2 GB RAM ve 8 GB eMMC depolama alanı (32 GB ve ek depolama seçenekleri için SD kart)
  • Ethernet, USB, Wi-Fi sertifikası, Bluetooth LE
  • Seçilmiş ülkeler için tümleşik 3G ya da 4G LTE hücresel seçenekler
  • -30°C’den 70°C’ye kadar uç değerlerde destek
  • Tümleşik dijital GPS, akselerometreler ve atmosferik basınç sensörleri
  • 12-57 VDC aralığında geniş bir giriş gücü aralığını destekler (araç geçici gerilim koruması ile birlikte)
  • Ethernet üzerinden Güç (PoE) ile güç sağlama özelliği
  • Aküyle çalışan bir cihaza bağlıyken kolaylıkla çalışması için kontak pimi

Dell Edge Gateway 3000 serisi, 2017 yazında belirlenen ülkelerde satışa sunulacak.

Teknoloji Makaleleri