Cumartesi, Nisan 27, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Fujitsu, CELSIUS iş istasyonları ile güvenliği üst düzeye taşıyor

Fujitsu Celsius globaltechmagazineFujitsu, CELSIUS iş istasyonları portföyüne kattığı üç yeni iş istasyonunu tanıttı.

Mükemmel performans, görselleştirme ve özelleştirme özellikleri sunmak için tasarlanan yeni CELSIUS modelleri, boyut/performans oranı ve ek güvenlik özellikleri açısından önemli avantajlar sunuyor. Yeni ürünler, mevcut en küçük yüksek performanslı 21 litrelik “microtower” ve 10 litrelik küçük form faktörlü iş istasyonlarına ek olarak, son derece güvenli, biyometrik kimlik doğrulaması da sunan piyasanın ilk mobil iş istasyonunu da içeriyor.

İş istasyonları özellikle inovasyon alanında çalışanlar, yaratıcılık ve görsel alanlarda faaliyet gösterenler tarafından tercih ediliyor. NVIDIA Quadro profesyonel grafik kartları sayesinde standart masaüstü bilgisayarlardan veya dizüstü bilgisayardan daha karmaşık görsel işlemleri yerine getirme konusunda çok daha üstün bir kabiliyete sahip iş istasyonları, Xeon işlemcilerin gücü, genişletilebilirlik ve güvenilirlikleri sayesinde çalıştıkları sektör fark etmeksizin ister ofis ortamında ister ofis dışında çalışsın; mühendisler, mimarlar ve içerik üreticilerinin ilk tercihidir.

Yeni yüksek güvenlikli mobil iş istasyonu

39,6 cm (15,6 inç) CELSIUS H770 mobil iş istasyonu, Fujitsu’nun benzersiz PalmSecure™, temassız kimlik doğrulama teknolojisi tarafından sunulan biyometrik güvelik sayesinde mevcut en güvenli mobil iş istasyonudur. En yeni nesil Intel E3-1500M v6 işlemci ailesi ve 1024 CUDA çekirdeğine sahip en yeni NVIDIA Quadro® ekran kartlarıyla bu iş istasyonu, yedi farklı Fujitsu LIFEBOOK modeliyle uyumlu bir port çoğaltıcısıyla güçleniyor ve böylece paylaşımlı ortamlar için ideal bir ürün haline geliyor.

Piyasaya çıkmasıyla birlikte dikkatleri üzerine çeken, yenilenen CELSIUS J550/2, NVIDIA Quadro® P2000’e kadar olan tam boy grafik kartlarını desteklemesi sayesinde sektörün en iyi performans gösteren küçük form faktörlü iş istasyonu haline geldi. Kompakt 10 litre boyutuna rağmen, 11 monitörü destekleyebiliyor. Bu ekranların üçü Intel® HD Graphics P530 onboard grafik kartı ile, diğer sekiz ekran ise iki adet NVIDIA® Quadro® P600 ekran kartı ile destekleniyor. Bu özellik, geleneksel 2D ve 3D kullanım durumu senaryolarına ek olarak kontrol odaları, izleme ve iş ortamlarında çoklu monitör senaryoları için idealdir.

Fujitsu’nun CELSIUS iş istasyonlarının yeni üçlüsünün son ürünü ise alandan tasarruf sağlayan ve bir anlamda tasarımda yeni bir standart belirleyen CELSIUS W570 masaüstü iş istasyonu. Öncekinden neredeyse yüzde 30 daha küçük olmasına karşın aynı etkileyici performansı 21 litrelik bir microtower kasadan sağlıyor. Standart CELSIUS W570 modeli son derece düşük güç (280W) çekecek şekilde tasarlanmışken, W570power+ kablo gerektirmeyen seçeneği büyük bir genişletilebilirlik sunuyor ve süper hızlı okuma ile yazma yetenekleri için üç NVMe PCIe M.2 modülü ile geliştirilebiliyor. Bu model, “cold-plug” özelliği ile depolama aygıtlarının cihazın ön tarafındaki yuvalara kolayca eklenmesine, değiştirilmesine veya yükseltilmesine olanak tanıyan erişim içeriyor. CELSIUS W570; bir anlamda geleceğe yönelik tasarlanmış olan NVIDIA Quadro® P4000 profesyonel grafik kartı sayesinde saniyede 90 kare, tamamen hareketli, profesyonel bir 3D sanal gerçeklik deneyimi sunmaya hazır.

Teknoloji Makaleleri