Çarşamba, Nisan 24, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Lenovo Türkiye, Koyuncu Elektronik ile el sıkıştı

lenovo globaltechmagazineLenovo, Türkiye’de teknoloji pazarının lider tedarikçilerinden Koyuncu Elektronik ile distribütörlük anlaşması imzaladı.

Bu anlaşmaya göre, Koyuncu Elektronik, Lenovo’nun Türkiye operasyonundaki PC ve Tablet ürünlerinin distribütörlerinden biri oldu.

Dünyanın zirvesinde

İnovasyonları, gelişime ve yeniliğe verdiği önemle günümüzde bir trendsetter haline gelen ve bu yıl Fortune 500 sıralamasında 29 sıra yükselişle 202. sıraya yerleşen Lenovo, 2 yıldır Interbrand’in “En İyi 100 Küresel Marka” listesinde yerini koruyor. 2016 yılında Türkiye dizüstü bilgisayar pazarını lider olarak kapatan Lenovo, GFK verilerine göre perakende pazarında en çok satılan marka olarak liderliğini korudu ve pazardaki durağanlığa rağmen gelirini bir önceki yıla göre %61 oranında artırmayı başardı.

“Liderliğe Devam”

Distribütörlük anlaşmasıyla ilgili açıklama yapan Lenovo Türkiye Genel Müdürü Weijian Zhou: “PC’de uzun süre liderliği elden bırakmayarak Türkiye’de oyun alanımızı hızla genişlettik ve liderlik iddiamızı birçok alana taşımayı başardık. Büyümemize devam etmek ve iddiamızı göstermek için sektörün en güçlü firmalarıyla işbirlikleri gerçekleştiriyoruz. Bunlardan biri olan Koyuncu Elektronik ile yaptığımız bu distribütörlük anlaşmasının da stratejilerimize önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

Teknoloji Makaleleri