Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Qualcomm, Snapdragon’un güç vereceği şirketleri açıkladı

qualcomm globaltechmagazineASUS, HP ve Lenovo, Qualcomm Snapdragon 835 Mobil PC Platformu’nun güç vereceği şık, inovatif ve fansız cihazlar üretecek. 

Qualcomm Incorporated’ın iştiraki Qualcomm Technologies Inc., Computex 2017’de yaptığı duyuruda ASUS, HP ve Lenovo’nun gelişmiş X16 LTE modemini kullanan Qualcomm Snapdragon 835 Mobile PC Platformu’nun güç vereceği mobil PC’leri geliştirecek ilk orijinal ekipman üreticileri (OEM) olacağını duyurdu.

Qualcomm Technologies Kıdemli Başkan Yardımcısı ve QCT Başkanı Cristiano Amon konuyla ilgili açıklamasında, “Günümüzde tüketiciler mobiliteyi yaşamlarının her alanında deneyimliyor. Bu nedenle PC’lerde, geçmişin işlem modellerinin sunduklarından çok daha fazlasını bekliyorlar. Windows 10 ekosistemine uyumluluğu sayesinde Snapdragon Mobile PC Platformu, Windows 10 donanım üreticilerinin yeni nesil cihaz form faktörlerini üretmesini ve gigabit-sınıf LTE bağlantısı ile her zaman ve her yerden benzersiz deneyimler sunmasını sağlayacak.” dedi.

Yukarıda adı geçen şirketler, hareket halinde deneyimler sunacak eşsiz LTE bağlantı da dahil Windows 10’un bütün özelliklerini kapsayan şık, inovatif ve fansız PC’ler üretecek. Muhteşem 10nm verimliliği ile Snapdragon 835 Mobile PC Platform üzerine inşa edilmiş cihazlar bütün gün süren pil ömrü sunacak.

ASUS CEO’su Jerry Shen de açıklamasında şunları söyledi: “PC ekosistemi değişmeye devam ediyor. Bu değişim her zaman olduğundan daha fazla büyüme gösteren mobil bilişim dünyasında da inovasyonları gerekli kılıyor. Snapdragon Mobil PC Platformu’nun güç verdiği Windows 10 cihazlarımız ile kullanıcılarımız her zaman açık ve bağlantılı deneyimlerden faydalanabilecek.”

Windows 10 paketi sayesinde en iyi ARM mimarisi ve Qualcomm Technologies’in Snapdragon 835 Mobile PC Platformu bir araya gelerek gelişmiş hiper-mobil deneyimleri dizüstü kullanıcılarına sunuyor. Yeni PC’ler Microsoft Office dahil tüm Windows uygulamalarını destekleyecek.

Mobil PC Platformu’nda kullanılan Snapdragon 835 SoC içerisinde, farklı heterojen iş yüklerini yönetmek için Qualcomm® Kryo™ 280 CPU, Qualcomm® Adreno™ 540 GPU ve Qualcomm® Hexagon™ 682 DSP bulunuyor.

Lenovo Kıdemli Başkan Yardımcısı ve PC ve Akıllı Cihazlar, Tüketici İşleri Birimi Müdürü Jeff Meredith ise şunları söyledi: “Günümüzün PC kullanıcıları, daha uzun pil ömrü sunan ve istenildiğinde her yerden bağlantı sağlayan, şu anki diğer dizüstülerine kıyasla daha fazla taşınabilir olan çözümler istiyor. Microsoft ve Qualcomm Technologies ile birlikte çalışarak kişisel bilişimin geleceğini değiştirecek tüketicilere yeni sınıf cihazlar sunacak olmaktan heyecan duyuyoruz.”

Snapdragon 835, üstün termal yönetimi ve daha fazla güç verimliliği sunan fansız tasarımlı ve 10nm işlem nodu sayesinde uzun pil ömürlü cihazlar sağlıyor. Ayrıca Snapdragon X16 Gigabit LTE modem sayesinde bu cihazlar 1Gbps’ye kadar indirme hızı sunacak. Bunun yanı sıra Snapdragon 835 Mobile PC Platformu’nda optimum Wi-Fi bağlantı için 2×2 802.11ac MU-MIMO özelliği de bulunuyor.

Microsoft’tan Windows Pazarlamasından Sorumlu Başkan Yardımcısı Matt Barlow da şunları söyledi: “OEM’lerin Windows 10’un deneyimlerini ARM ekosistemine getirme konusunda bizimle aynı vizyonu paylaşıyor olmalarından heyecan duyuyoruz. Bu birliktelik Windows 10 ile tüketicilere yenilik ve özlemini duydukları mobil deneyimleri ince, hafif ve bağlantılı cihazlar üzerinden sunacak.”

Teknoloji Makaleleri