Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Birinci sınıf mainframe rehosting çözümü OpenFrame, Türkiye’de

OpenFrame globaltechmagazineTmaxSoft’un yüksek performansıyla öne çıkan rehosting çözümü OpenFrame, Türkiye’deki işletmelere verimliliklerini en üst seviyeye çıkarma fırsatı sunuyor.

Dünya çapında çevik ve güvenilir sistem yazılımı çözümleri sağlayan TmaxSoft’un incelikli bir şekilde geliştirilmiş olan rehosting çözümü OpenFrame, Türkiye’de kullanıma sunuldu.

İleri düzey bir rehosting çözümü olan OpenFrame, eski bir sistemde bulunan uygulamalar, kaynaklar ve veriler gibi mainframe varlıklarının, orijinal iş mantığı ve veriler değiştirilmeden daha güvenilir ve yüksek performanslı bir açık sistem platformuna taşınmasını sağlıyor. Bir mainframe sistemi dahilindeki uygulamalar, kaynaklar ve veriler, OpenFrame sayesinde daha hesaplı ve daha esnek bir açık sisteme dönüştürülebiliyor.

TmaxSoft Türkiye Genel Müdürü İlker Saltoğlu, “Bu ürünü Türkiye’de kullanıma sunmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Müşterilerimiz bu sayede sadece varlıklarını yeniden barındırma olanağını bulmakla kalmayacak, aynı zamanda maliyetlerinden büyük ölçüde tasarruf edebilecek ve yatırımlarının geri dönüşünü değerli oranda alacaklar” dedi.

Saltoğlu, “OpenFrame, sektörde yüksek düzeyde işlemci hızı, kapasite ve güvenilirlik sunan tek eksiksiz çözüm. Bunun sebebi de OpenFrame çözümünün mainframe seviyesinin %25 üzerinde bir hareket işleme kapasitesi sunan, güçlü bir kurumsal seviye orta katman platformu üzerine kurulmuş olması” diye ekledi.

Müşterilerine mainframe’lerini ihtiyaç duydukları yeni ve doğru platforma dönüştürme olanağı sunan Openframe, optimal bir çözüm olarak, sistem maliyetlerini azaltmak ve yatırım getirisini (ROI) en üst düzeye çıkarmak için de önemli avantajlar sağlıyor. Güçlü ve verimli arayüzü, uygulamaların yeniden barındırılması konusunda kendini kanıtlamış olmanın yanı sıra, otomatik geçiş (migrasyon) araçları sayesinde potansiyel riskleri de en düşük seviyeye indiriyor.

“Mainframe pazarının uzun zamandır tek bir sağlayıcının hakimiyetinde olması, yüksek donanım fiyatları ve yüksek lisans ücretlerine sebep oluyordu. Sınırlı sayıdaki üçüncü parti yazılım geliştiricileri, maliyetleri daha da artırdı. OpenFrame’in esnekliği ve genişletilebilirliği, sisteminizin toplam mülkiyet maliyetini önemli ölçüde azaltabilir; bu bağlamda %50 veya daha fazla tasarruf sağlandığına sıklıkla rastlıyoruz” diyen Saltoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: ”OpenFrame sistemi süreçlerini de standartlaştırarak, yeni uygulamaların ve teknolojilerin entegrasyonunu kolaylaştırıyor, böylece sistem geliştirme ve yönetim verimliliğini artırıyor.”

Teknoloji Makaleleri