Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Red Hat yeni ürünü Red Hat Ceph Storage 2.3’ün duyurusunu yaptı

Ceph Storage  globaltechmagazineRed Hat Ceph Storage son sürümü ile özelliklerine nesne tabanlı depolamayı da katıyor.

Depolama platformunun yeni sürümü olan protokol desteğini genişleterek, geleneksel ve modern iş yükleri için nesne tabanlı depolama kurumlarında esnekliği artırıyor.

Dünyanın lider açık kaynak çözümleri sağlayıcısı Red Hat yeni ürünü Red Hat Ceph Storage 2.3’ün duyurusunu yaptı. Ceph 10.2 (Jewel) sürümünü temel alan bu yeni ürün hem yeni bir Ağ Dosya Sistemi (NFS) arayüzü, hem Hadoop S3A dosya sistem istemcisi ile yeni uyumluluk özellikleri hem de konteynerleştirilmiş ortamlara kurulması için ilave destekler içeriyor. Bu iyileştirmeler ürünün nesne depolama platformu olarak çok yönlü özelliklerine bir yenisini daha eklediği gibi, büyük veri için analitik destek yeteneği ve dosya tabanlı iş yüklerinde ortak bir platform sunuyor. Her türlü kurumsal kurulum ölçeğinde farklı iş yüklerine uygun olarak tasarlanmış olan bu sürüm, Red Hat’in yüksek seviyede esnek depolama çözümleri sağlama misyonunda bir köşetaşı niteliği taşıyor.

Red Hat Ceph Storage açık ve yazılım-tabanlı bir bütünleşik depolama platformu. Yazılımları donanımlardan ayrıştırıp endüstri standartlarındaki sunucular ve disklerde düşük maliyetle çalıştırmak, çoklu petabayt kurulumları desteklemek için esnek ve kapsamlı ölçeklendirmeler yapmak ve modern kullanım amaçları dahilinde web ölçeğinde nesne tabanlı depolama sağlamak gibi işlevlere sahip.

Red Hat Ceph Storage’ın bu son sürümü, Ceph Nesne Ağ Geçidine hafif bir NFS arayüzü ekliyor. Böylece kullanıcılar ve yaptıkları uygulamalar S3 nesne ve NFS dosya arayüzlerinden aynı veri setine erişim sağlayabilecek. NFS arayüzü, NFS protokolü ile genel kümeler ve veri erişimi sağlamak için Red Hat Ceph Storage’ın çoklu site yeteneklerini kullanıyor. Sonuç olarak dosya depolama müşterileri hem bir yandan depolama temellerini modernleştiriyor hem de nesne depolamanın ölçeklendirilebilirlik, esneklik ve maliyet düşürme gibi avantajlarından faydalanabiliyor.

Red Hat Depolama çözümlerinden sorumlu başkan yardımcısı Ranga Rangachari ürün hakkında şu değerlendirmelerde bulunuyor: “Veri bombardımanın yaşanmakta olduğu günümüz ortamında müşteriler daha çevik olma ve maliyetleri düşürme amacıyla altyapılarını yazılım tabanlı teknolojilerle güncellerken hem mevcut hem de modern iş yükleri için desteğe ihtiyaç duyuyorlar. Red Hat, müşterilerinin BT modernizasyonu sürecinde onlara yardımcı olmayı amaçlıyor. Red Hat Ceph Storage 2.3 ve onun eşliğinde sunulan Red Hat Danışma ve Küresel Destek bu geçişte onlara aracılık edip, kurumları başarıya ulaştırıyor.”

Ürünün Hadoop S3A dosya sistemi istemcisi ile uyumlu olması; Red Hat Ceph Storage nesne mağazasından Apache Hadoop MapReduce, Hive ve Spark gibi büyük veri analitiği uygulamalarının kullanabilmesini sağlıyor. Böylece müşteriler, yaşam süresi ve metaveri yönetimi gibi yerli nesne depolama özelliklerinin avantajından faydalanırken; silinti kodlama ile maliyetleri düşüyor, işlem ve depolamayı birbirinden bağımsız olarak ölçeklendirebiliyor.

Tüm bunlara ek olarak müşteriler, konteynerleştirilmiş ortamlarda Red Hat Ceph Storage kurulumu için alternatif bir araca da erişim sağlıyorlar. Red Hat Container Registry üzerinde bulunan ürünün tek bir konteyner görseli geleneksel paket formatındaki yeteneklerin hepsine sahip. Red Hat destekli Ansible ile konteynerleştirilmiş formatı kullanan Ceph Storage kullanıcıları; kurulum, seviye yükseltme ve güncelleme gibi işlemleri hassas ve hızlı bir şekilde yapabiliyor, karmaşık işlemlerden kurtuluyor, yazılım tanımlı depolamayı daha hızlı gerçekleştiriyor, kolayca yönetiyor.

Red Hat Ceph Storage 2.3 ve konteynerleştirilmiş görseli, Red Hat Müşteri Portalı ve Red Hat Container Registry üzerinden bu ay sonunda erişime açılıyor.

Teknoloji Makaleleri