Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Fortinet, NSS Veri Merkezi Güvenlik Ağ Geçidi testinde başarısını kanıtladı

fortinet-globaltechmagazineFortinet Veri Merkezi Yeni Nesil Güvenlik Duvarları, sektörün en etkili güvenlik, performans ve değer bileşkesini sunuyor.

Fortinet, NSS Labs Veri Merkezi Güvenlik Ağ Geçidi grup testinin sonuçlarını açıkladı. Bu test aynı zamanda, Fortinet’in FortiGate 7060E ve 3000D Yeni Nesil Güvenlik Duvarlarının (NGFWs) her ikisinin de başarısının kanıtlanmasıyla ve  “Tavsiye Edilen” şeklinde derecelendirilmesiyle sonuçlandı.

  • FortiGate 7060E ve 3000D modellerinin her ikisi de, NSS Labs Security Value Map’te (SVM) güvenlik etkinliği (Security Effectivity) ve fiyat/performans anlamında en iyi kombinasyona sahip ürünler olarak ön plana çıktı.
  • The FortiGate 7060E, datasheet değerinden daha yüksek IPS işlem kapasitesi (throughput) sağladığını gösterdi.
  • NSS Labs’in yeni Veri Merkezi Güvenlik Ağ Geçidi raporu, günümüzdeki veri merkezi güvenlik ürünlerinin performans ve güvenlik etkinliği konusundaki en kapsamlı test olarak dikkat çekiyor ve müşterilerin en iyi çözümleri seçmelerini sağlıyor.

Fortinet Türkiye Sistem Mühendisi Özgür Köse, “Bulut tabanlı uygulama kullanımının daha da artmasıyla, çekirdek ağ hızları saniyede 100 gigabitin üzerine çıkmaya başladı. Kurumlar bu değişikliğe uyum sağlamak için daha etkili ve yüksek performanslı veri merkezi mimarileri; artan trafiği idare edebilmek için izinsiz giriş önleme ve güvenlik duvarları gibi birleştirilmiş  güvenlik çözümleri kullanıyor. Yeni NSS Labs Data Center Security Gateways (NSS Labs Veri Merkezi Güvenlik Ağ Geçitleri) testi, Fortinet’in veri merkezlerinde son derece emniyetli  ve ultra yüksek performanslı yeni nesil güvenlik sağlama konusunda öncü olduğunu gösteriyor ” diyor.

Veri merkezi ölçeğinde lider güvenlik

Dijital dönüşüm, giderek artan trafikle başa çıkabilecek ve IPv4 ve IPv6 gibi farklı protokolleri koruyacak çözümler gerektiren 100 gigabit ağ mimarilerinin önünü açıyor. Saldırıların yoğunluğu, aynı zamanda, günümüz veri merkezlerinin, hat hızlarında saldırı engelleme sistemi (IPS) gibi ileri düzey  engelleme yeteneklerine sahip olmaları gerektiği anlamına geliyor.

FortiGate NGFW ürün ailesi, günümüzün büyük ölçekli veri merkezlerinin ihtiyaç duyduğu yüksek verim ve güvenlik etkinliğini karşılamak için tasarlandı. FortiGate, IPv4 and IPv6 trafiğindeki artan hacimler için tek haneli gecikme ile yüksek performanslı güvenlik sunuyor. Fortinet’in, 30 Mbps’den 100 Gbps’e kadar NGFW performansı sunan FortiGate NGFW ürün ailesi, ağ hızına engel olmaksızın birçok veri merkezi güvenlik altyapılarında fayda sağlıyor.

FortiGate 7060E NGFW ürünü, yelpazenin en üst ucu için ise ileri düzey saldırı tespit sistemi (IPS), granüler uygulama kontrolü ve çoklu gigabit hızlarında geniş kapsamlı tehdit korumasından oluşan güçlü bir kombinasyon olarak ön plana çıkıyor.

  • Saldırı engelleme oranı: 97.9%
  • Kaçış engelleme: 100%
  • IPS işlem hacmi (throughput): IPv4 131,486 Mbps, IPv6 114,416 Mbps

Fortinet’in FortiGate 3000D NGFW ürünü, kompakt bir donanım içinde (appliance) en yüksek düzeyde güvenlik duvarı performansı sağlamak için tasarlandı. Ayrıca internette veya bulutta, veri merkezi çekirdeğinde ya da dahili bölümlerde kullanılabilme esnekliğine de sahip olmakta.

  • Saldırı engelleme oranı: 98%
  • Kaçış engelleme: 100%
  • IPS işlem hacmi (throughput): IPv4 30,987 Mbps, IPv6 30,046 Mbps 

NSS Labs CEO’su Vikram Phatak, “NSS Labs olarak kurumları, bağımsız gerçek-dünya test sonuçlarını temel alan, bilgiye dayalı kararlar vermesine kolaylaştırmaya odaklıyız. Üçüncü taraf olarak gösterdiği bağlılıktan dolayı Fortinet’i kutluyorum. 2017 DCSG Group Testi’nde “Tavsiye Edilen” olarak derecelendirilen Fortinet’in,  veri merkezi güvenlik mimarisini güçlendirmek isteyen tüm kurumlar için harika bir seçenek olduğuna inanıyorum” diyor.

Fortinet Delivers an NSS Recommended Security Fabric

Fortinet çözümleri, yapılan testlerde, üstün güvenlik etkinliği, ileri düzey özellikler ve üstün performans gibi nitelikleri istikrarlı bir şekilde taşıdığını gösterdi. Fortinet’in testler ve geçerlilik uygulamaları konusundaki sergilediği bağlılık, 2017 yılında yapılan yedi farklı grup testinde dokuz Fortinet çözümünün, “Tavsiye Edilen” konumuna alınmasıyla sonuçlandı:

  • Data Center Security Gateway (Veri Merkezi Güvenlik Ağ Geçidi): FortiGate 7060E ve FortiGate 3000D
  • İhlal Önleme Sistemleri: FortiSandbox Cloud, FortiGate 600D, FortiMail Virtual Appliance ve FortiClient
  • Yeni Nesil Saldırı Önleme Sistemi: FortiGate 600D
  • İhlal Saptama Sistemleri: FortiSandbox 2000E ve FortiClient
  • Yeni Nesil Güvenlik Duvarları: FortiGate 3200D ve FortiGate 600D
  • Web Uygulama Güvenlik Duvarı: FortiWeb 3000E
  • Son Kullanıcı İleri Düzey Koruma Sistemleri: FortiClient

Teknoloji Makaleleri