Perşembe, Nisan 18, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Hitachi Vantara HCP, Gartner analistlerinden tam not aldı

Hitachi-Vantara-globaltechmagazineHitachi Vantara, Hitachi Content Platform’u ile “Gartner 2018 Nesne Depolama İçin Kritik Beceriler Değerlendirmesi”nde başarıya ulaştı.

Geleneksel depolama ve gelişmekte olan bulut teknolojileri arasında bir köprü görevi görmesiyle talebi artan nesne depolama, nerede saklandığına bakılmaksızın kurumsal verilerden en iyi şekilde yararlanılmasını sağlıyor. Nesne depolama yönteminde, sistemler arasında verileri yönetmek için entegre bir yaklaşım kullanılıyor. Bu nedenle bu yöntem altyapı ve operasyon liderlerinden ve kurumsal geliştiricilerden büyük ilgi görüyor, bu alana yapılan yatırımlar artıyor.

Hazırlanan raporda Gartner Analistleri Raj Bala, John McArthur ve Garth Landers, on üç farklı nesne depolama ürününü sekiz kritik beceriye göre değerlendirdi. Bu kritik beceriler; kapasite, birlikte çalışabilme, yönetilebilirlik, performans, esneklik, güvenlik ve çoklu kullanım, depolama verimliliği ve fiyat olarak belirlendi. Analistler nesne depolama ürünlerinin değerlendirmesini, analitik, arşivleme, yedekleme, içerik dağıtımı ve bulut depolama gibi kullanım senaryolarıyla yaptı.

Hitachi Vantara HCP’nin aldığı puanlar tüm kullanım senaryolarında raporun bir önceki sayısına göre arttı.

Hitachi elde ettiği başarıyı şu gelişmelere bağlıyor:

  • Hitachi Content Platform, benzersiz özel, hibrit veya açık bulut depolama hizmetleri sunabilen akıllı bir bulut nesne depolama çözümü ekosistemi sağlama konusunda çok başarılı. Buna, karışık iş yüklerine destek, daha hızlı tepki süreleri ve birden çok açık bulut hizmeti arasında verileri taşıma ve depolama esnekliği de dahil. HCP bunların tümünü yapmasının yanı sıra toplam sahip olma maliyetini (TCO) azaltıp etkin depolama kapasitesini de artırıyor.
  • Büyük veri uygulamalarıyla çalışmak çok zaman alsa da HCP’nin sunduğu entegre arama ve analitik çözümü, yeni fırsatlarla birlikte veri analizlerini de ortaya çıkarıyor. Analitik sayesinde kurumlar sahip oldukları verilerden faydalanabiliyor, yeni fikirler elde edebiliyor ve sonuçları hızlandırabiliyorlar. Bu sayede verimlilik ve performans artıyor.
  • HCP’de, büyük dosyaların daha hızlı yüklenmesi için iyileştirilmiş çok parçalı dosya aktarımları, içerik paylaşım anlaşmazlıklarına daha kolay çözümler ve genel dosya taşıma geliştirmeleri gibi performans artırıcı belirli özellikler bulunuyor. Daha hızlı tepki verip maliyetleri değiştirmek ve azaltmak için etkili nesne depolama hizmetlerinin yüksek performanslı olması büyük önem taşıyor.
  • Sahip olduğu özellikler sayesinde HCP, müşterilerinin mevcut ana depolamasını farklı bir amaç için kullanabilmelerini, indirme ve yükleme işlemlerini kolayca yapabilmelerini ve verinin devamlı büyümesini izleyip kontrol edebilmelerini sağlayarak etkin depolama kapasitesinin artmasına yardımcı oluyor.

Hitachi Vantara Baş Ürün ve Strateji Yöneticisi Brad Surak, “HCP’nin bu yılki Gartner Nesne Depolama için Kritik Beceriler Değerlendirmesi’ndeki konumu, HCP portföyümüzün gücünü ve bu alanda yaptığımız yatırım ve yeniliklerin sonucunu ortaya koyuyor. Çok daha hızlı ve bilgili kararlar vermek isteyen müşteriler verilerini toplamak, saklamak, korumak ve analiz etmek için bize geliyorlar. Ödüllü HCP portföyümüzün dünya genelinde binlerce kurumun BT depolaması için ilk tercihi olması şaşırtıcı değil” dedi.

Hitachi Vantara geçtiğimiz yıl, “Hitachi Content Platform Portföyü Bulut Altyapısını Dönüştürüyor” başlıklı basın bülteninde Hitachi Content Platform’a gelen önemli güncellemeleri duyurmuştu. Küme başına kullanılabilir depolamada %400 artış, 10 TB sürücülerle %67 daha fazla depolama düğümü kapasitesi, düğüm başına nesne sayısında %55 artış ve açık bulut servislerinden 5 kat daha düşük depolama maliyeti sunan sadeleştirilmiş yazılım lisanslama gibi gelişmeler sayesinde, kurumlara yönelik açık bulut çözümlerine kıyasla toplam sahip olma maliyetinde %60 tasarruf sağlandığı belirtilmişti.

Teknoloji Makaleleri