Perşembe, Nisan 18, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Western Digital yeni flash ve HDD ürünlerini tanıttı

Western-Digital-globaltechmagazineWestern Digital, Ritz-Carlton San Francisco’da gerçekleşen ve dünyanın pek çok yerinden online olarak katılım sağlanan What’s Next Western Digital etkinliğinde, verilerin kullanımından yararlanarak verinin potansiyelini ortaya çıkarma misyonunu detaylıca anlattı. Şirket liderleri tarafından yapılan bir dizi önemli konuşmada Western Digital ayrıca, hem bireysel hem kurumsal tarafta veri kullanma yöntemlerinden aldığı ilhamla, bir sonraki adımı belirlemek için HDD ve Flash dünyasında çığır açacak inovasyonları da açıkladı.

Western Dijital CEO’su David Goeckeler açılış konuşmasında, modern bilgi işlem teknolojisinden hareketle hızla genişleyen pazar hakkında konuştu. Bulutun büyümesi, bağlı akıllı cihazlarda yaşanan patlama ve dünya genelinde bu cihazlara bağlı olarak her geçen gün sürekli artan dijital bilgi hacmi, bunların hepsi giderek daha fazla depolama kapasitesi gerektiriyor.

Goeckeler, “Yaptığımız her şey, dijital inovasyonla kesiştiği ve dolayısıyla hepimiz için bir imkan oluşturduğu için yola çıktığımız her şey insanın potansiyeline olan inanç ile başlıyor” diyor ve ekliyor: “Müşterilerimizin veriyi kullandığı birçok yöntemden aldığımız ilhamla ve bizim pazara hızlı girme anlamındaki güçlü motivasyonumuzla, en küçük akıllı cihazlardan en büyük bulutlara kadar her ölçekte, geniş yelpazede birbirinden farklı tüm müşterilerimizin kapsamlı depolama ihtiyaçlarına benzersiz bir biçimde çözüm sunuyoruz.”

Western Digital Flash İş Birimi Genel Müdürü ve Başkan Yardımcısı Rob Soderber AMD, Intel ve Microsoft’un da dahil olduğu iş ortakları ile sahneye çıkıp, şirketin bugün dünyanın en önemli ve heyecan verici dijital uygulamalarına güç veren amaç odaklı çözümler sunma taahhüdünü pekiştirdi.

“Geleceğe yönelik inovasyon yapmak doğru araçlarla başlar. Biliyoruz ki insanlara limitleri zorlamaları için araçlar verildiğinde asla durdurulamaz olurlar” diyor ve devam ediyor: “Otonom araçlardan, yapay zekaya; artırılmış gerçeklikten bilgi işlem, streaming ve oyuna kadar, flash ürünlerimiz müşterilerimizin potansiyelini artırmaya yardımcı oluyor ve aynı zamanda en iyi performanslarını sergilemelerine olanak tanıyor.”

HDD İş Birimi Genel Müdürü ve Başkan Yardımcısı Ashley Gorakhpurwalla, veri merkezi ekonomisindeki değişiklikleri vurgulayarak, uzun yıllardır üzerine çalışılan önemli inovasyon serilerinin temeli üzerine inşa edilen, şirketin ilk 22TB CMR ve 26TB UltraSMR HDD’lerini tanıttı. Dropbox ile yaptığı konuşmada, hedeflerine ulaşmak için ihtiyaç duydukları yenilikleri sunarak Western Digital’in bulut müşterilerinin önemli bir ortağı olma taahhüdünü dile getirdi.

Gorakhpurwalla, “HDD alanında en yüksek alan yoğunluğunu ağlayan lider bir şirket olarak, müşterilerimize toplam sahip olma maliyeti (TCO) sunan bilinçli inovasyon en büyük sorumluluğumuz” dedi. “Verinin müşterilerimizin en değerli varlığı olduğunu biliyoruz ve daha derin bağlantılar, yeni atılımlar ve daha akıllı kararlar sağlamak için günümüzün katlanarak artan veri oluşturma hızına yönelik çözümler geliştirmek üzere en parlak beyinleri bir araya getiriyoruz.”

Yeni Ürün Inovasyonları

  • Western Digital, sektörün ilk 22TB CMR ve 26TB SMR HDD’leri ve yeni yüksek kapasiteli PCIe Gen4 NVMe SSD ailesi de dahil olmak üzere, bulut müşterilerinin katmanlı depolama çözümlerini daha verimli şekilde tasarlamalarına ve altyapılarından daha fazla değer üreterek artan veri hacimlerinin yönetimini desteklemek üzere yeni, güçlü veri depolama çözümlerini pazara sundu.
  • Yeni PCIe Gen4 Western Digital PC SN740 NVMe SSD, hibrit çalışma modelinin benzersiz ihtiyaçlarını karşılıyor ve ince, hafif, düşük güç tüketen bir tasarımda 5,150MB/s’ye varan sıralı okuma hızıyla bilgi işlem deneyimini yükseltiyor.
  • Western Digital, yeni SanDisk Professional PRO-BLADE Modüler SSD Ekosistemini tanıttı. Yüksek çözünürlüklü içeriği yakalama, aktarma ve koruma yönünde giderek artan talepleri karşılamak için tasarlanan PRO-BLADE çözümleri, profesyonellerin aktarımlarda zamandan tasarruf etmelerini, aynı kapasiteli çözümlerle paradan tasarruf etmelerinin yanıs sıra, ekipmanlarının hem hacminin hem de ağırlığının azalmasını sağlıyor.
  • Western Digital ödüllü WD_BLACK oyun portföyüne yaptığı iki eklemeyi duyurdu. Performans ve stili göz önünde bulundurularak tasarlanan yeni WD_BLACK SN850X NVMe SSD ve WD_BLACK P40 Game Drive SSD, oyunculara en iyisini yapmaları için onların oyun deneyimlerini yükseltmek üzere daha fazla seçenek sunuyor.

Teknoloji Makaleleri