Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Red Hat ve Atos kurumların dijital dönüşümünü hızlandıracak

red-hat-globaltechmagazineRed Hat ve Atos işbirliği, DevOps ve çevik uygulama geliştirme alanlarına hız kazandırmayı hedefliyor.

Açık kaynak çözümlerinde dünya lideri Red Hat Inc. ile dijital dönüşüm liderlerinden Atos,  yepyeni ve tamamen yönetilen bir bulut konteyner çözümü sunmak üzere işbirliği yaptıklarını duyurdular. Atos Managed OpenShift (AMOS) adı verilen çözüm, Linux konteyner teknolojileri ve Kubernetes dahil endüstri standartlarını temel alan ve sektörün en kapsamlı kurumsal sınıf platformu olan Red Hat OpenShift konteyner platformu üzerine kuruluyor.

Red Hat, küresel satış ve hizmetlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Arun Oberoi, “Açık Kaynak çözümlerinde dünya lideri Red Hat olarak, teknoloji ve bulut hizmetlerinde küresel bir lider olan Atos ile işbirliğimizi genişletmekten sevinç duyuyoruz. Red Hat ve Atos birlikteliği, DevOps ve çevik uygulama geliştirme alanlarına hız kazandırmayı ve operasyonel yetenekleri dönüştürerek konteyner teknolojileri üzerindeki uygulamaları modernleştirmeyi, mikroservisler sunmayı ve geliştirme süreçlerine hız vermeyi  hedeflemektedir. Red Hat olarak başarılarımızı büyüterek paylaşmaktan ve müşterilerin hibrit bulutlarda inovasyon yapmalarını sağlayacak birleşik bir hizmet çerçevesi sunmaktan heyecan duyuyoruz” diyerek görüşlerini açıklıyor.

AMOS, müşterilerinin bulut yerlisi uygulamalar yaratıp çalıştırmalarını, kurumsal hibrit bulut ortamlarındaki eski işyüklerini tamamen yönetilen bir hizmet şeklinde taşımalarını ve böylece açık kaynak konteyner teknolojilerinin (Linux konteyner teknolojileri, Kubernetes) gücünden en yüksek seviyede faydalanmalarını sağlıyor. Amos, konteyner odaklı  bir hibrit bulut çözümü olan Red Hat OpenShift konteyner platformu üzerine kurulu olduğu için  müşterilerin bulut yerlisi ve konteyner tabanlı uygulamalarda aradığı esnekliği de mümkün kılıyor.

Bu yeni hizmet, kurumlara son derece endüstriyel ve otomatik, uçtan uca bulut çözümleri sunan Atos Canopy Orchestrated Hybrid Cloud hizmetinin bir parçası olarak ulaştırılıyor.  Bu hizmet uygulama ve altyapı dönüşümü ve yönetimini de içine alıyor.

Yeni hizmetin özellikleri ve faydaları şöyle sıralanıyor:

  • Tamamen yönetilen Red Hat OpenShift Konteyner Platformu konteyner teknolojilerinin yönetimi ve işletilmesi için gereken zamanı, maliyeti ve karmaşıklığı azaltarak işletmelerin ürün üretmeye odaklanmalarını sağlıyor.
  • Çoklu Bulutlarda Hizmete Alınabilir: Hizmet özel, genel ve hibrit bulut ortamlarından kullanılabiliyor.
  • Tamamlayıcı Hizmetler ve Araçlar: DevOps araç zinciri ile birlikte eksiksiz bir geliştirme takımı sayesinde daha fazla güvenlik risk uyumu sağlıyor.
  • Daha Kolay Uygulama Geliştirme ve Teslimi: Daha güçlü güvenlik yetenekleri olan istikrarlı platform, BT operasyonel ve geliştirme ekiplerinin uygulamaları kesintisiz bir şekilde oluşturmalarını, işbirliğini ve geliştirmelerini sağlıyor.
  • Düşük Altyapı Maliyetleriyle Yüksek İşyükü Yoğunluğu
  • Verim artışı ve pazara daha hızlı giriş
  • Daha düşük BT destek süresi ve maliyeti

Bu duyuru, Atos ile Red Hat arasında yedi yıldır süren işbirliği ilişkisinde heyecan verici bir adım olarak görülüyor. Bu aynı zamanda, Red Hat gibi güvenilir iş ortakları ve portföylerle çalışarak güçlü kurumsal çözümler ulaştırmaya odaklı Atos’un yeni Bulut Mühendislik ve Mükemmeliyet Merkezi’nin de ilk geliştirme platformu niteliğini taşıyor.

Atos Yönetilen OpenShift hizmetinin önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor.

Teknoloji Makaleleri