Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Huawei, 2017 yılına ait finansal sonuçlarını açıkladı

huawei-globaltechmagazineHuawei Tüketici Elektroniği Grubu, 2017 yılına ait denetlenmiş finansal sonuçlarını açıkladı.

Şirketin toplam geliri 92.5 milyar dolar olarak gerçekleşirken bu rakam 2016 yılına göre yüzde 15.7’lik bir büyümeye işaret ediyor.  Şirketin net karı 7.3 milyar dolar olarak açıklanırken, yıl bazında ise yüzde 28.1’lik bir artışa sahip olduğu görülüyor. Huawei ve Honor markalarının ise kendi pazarlarında önemli bir büyüme yakaladığı görülüyor. 2017 yılında Honor da dahil olmak üzere toplam 153 milyon adet akıllı telefon satışı gerçekleştiren Huawei, 36.4 milyar dolarlık yıllık gelir ile yüzde 31.9 büyümeye ulaşıyor.

2017 yılında Huawei ve Honor marklarının beraber büyüme stratejisi sektörde rakiplerine karşı önemli bir başarı yakaladı. İki marka güçlü ana ürünlerden oluşan bir portföy sunuyor.  İnovatif özellikler ve üstün deneyimlere yoğunlaşan Huawei markası premium kategoride yeniliklere imza atarak daha büyük bir kitleye ulaştı ve tüketiciye baştan sona en iyi deneyimi sunabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

2017 yılında Huawei’nin başarısında öne çıkan önemli noktalar:

Huawei ana markaları, Huawei P ve Mate serisi, dünya çapında tüm tüketiciler tarafından tercih edilerek, global premium kategoride Huawei markasının bilinirliğini arttırdı.

  • Teknoloji ve tasarımın birleşimini gözler önüne seren, Huawei Nova Serisi sektörde görünürlüğünü yükseltmeye devam etti. Moda meraklısı ve genç tüketiciler arasında akım belirleyici rolünü üstlenerek iyi yorumlar kazandı.
  • Marka bilinirliği, tanımı ve ünü global tüketiciler arasında yükselerek pazar payını hızlıca büyüttü.

2017 yılı başarıları arasında:

  • Huawei ve Honor’ın toplam global marka bilinirliği yüzde 10’u geçti. Böylece dünyadaki 3 büyük telefon üreticisi arasında yerini aldı.
  • Global marka bilinirliği 2016 yılında yüzde 81’den 2017 yılında yüzde 86’ya yükseldi. Çin dışında marka bilinirliği 64’den 74’ye yükseldi.
  • Çin dışındaki pazarlarda Huawei telefona sahip olan müşteri sayısı yıl bazlı yüzde 100 büyüme kaydederek ilk defa markanın en iyi üç global sağlayıcı arasına girmesini sağladı.
  • Yeni ürün serileri piyasaya sürüldükten sonra en çok satan ürün kategorisinde yer almaya devam etti ve 500 dolar üstünde bulunan premium kategoride marka pazar payını yüzde 10’a çıkardı.

Huawei’nin akıllı telefonları bölgesel pazarlarda da başarıyı elde etti

2017 yılında pazar payı ve marka bilinirliği sabit şekilde ilerlerken; Tüketici Elektroniği Grubu tüketici deneyimini geliştirmeye odaklandı. Ürün inovasyon, mobil servis, kanal transformasyonu ve müşteri servisi alanlarına yoğunlaşarak, tüketici deneyimini iyileştirerek global marka konumunu sağlamlaştırdı.

Tüketici ihtiyaçları baz alınarak yapay zeka yardımı ile ürün performansını geliştirmek ve tüketiciyi anlayan akıllı telefonlar tasarlamak, ürün inovasyon kategorisinde olumlu etkisini gösteriyor. Ekim 2017’de gerçekleştirilen Huawei Mate 10 Serisi lansmanı sektörde yeni bir dönüm noktası oldu. Mate 10 Serisi, akıllı telefondan zeki telefona evrimde ilk adım sayılıyor.

Teknoloji Makaleleri