Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Red Hat artık SAP HANA platformunu da destekliyor

redhat-globaltechmagazineRed Hat, Red Hat Virtualization’ın artık SAP HANA platformunu desteklediğini duyurdu.

SAP HANA, büyük veri iş yüklerini çalıştıran bellek içi veri ve uygulama geliştirme platformu olarak dünya lideri. Red Hat şimdi,  SAP HANA ortamları ile kullanılmak üzere onaylanmış bir işletim sistemi (Red Hat Enterprise Linux for SAP HANA) ve hipervizör sunuyor ve sanallaştırma çözümleri, operasyonel etkinlik ve veri merkezlerindeki maliyeti düşürme konularında daha çok seçenek görmek isteyen kurumlara açık bir standardizasyon seviyesi sağlıyor.

Red Hat Üretim Yönetimi ve Platformlardan sorumlu kıdemli direktör Gunnar Hellekso konuyla ilgili olarak, “Red Hat, işletim sistemi ve hipervizör gibi temel teknolojilerden Linux konteynerler ve OpenStack üzerine kurulu yeni nesil çözümlere kadar pek çok alanda her seviyede teknoloji için müşterilerine seçenekler sunma kararlılığını sürdürüyor. SAP HANA  için Red Hat Sanallaştırma bu kararlılığı, ölçeklenebilir, esnek ve açık bir platform sağlayarak kanıtlıyor; böylece, markalı yazılımlar veya özel donanımlara ihtiyaç duymaksızın büyük veri iş yüklerini ve bununla ilgili uygulamalarını çalıştırabiliyorlar. ” diyor.

Konu hakkında görüş bildiren SAP Hizmetler, Finans, Bilgi Teknolojileri yöneticisi Christoph Theis ise, “Finansal hizmetler ve sigorta sektörlerindeki müşterilerimizin kritik kurumsal işlemleri için beklediği mutlak güvenilirlik ve hızlı performansı sağlayabilmek için, sağlam bir sanallaştırma platformuna ihtiyacımız vardı. Red Hat Sanallaştırmayı seçmenin bizim için anlamı,  müşterilerimizin ihtiyaçları için yüksek performanslı, bulut tabanlı SAP HANA çözümü ulaştırabilmektir ve bunu uygun maliyetle yapabilmektir,” diye açıklıyor.

Ölçeklenebilir, esnek ve Çekirdek-tabanlı Sanal Makine (KVM) ile çalışan bir sanallaştırma çözümü olan Red Hat Sanallaştırma, fazla değişiklik yapmadan ve özel donanım olmaksızın, büyük veri uygulamaları ve analizinden doğan birbirinden çok farklı iş yükleriyle çalışabilen, açık, kullanımı kolay ve daha emniyetli bir sanallaştırma platformu. Artık SAP HANA hizmetlerini destekleyen Red Hat Sanallaştırma, müşterilerin, fiziksel donanımlarını birleştirerek BT masraflarını düşürmelerini sağlıyor. Üstelik bunu, işletme kapasitesini ve işlevselliği de düşürmeden yapıyor. Buna ek olarak, Red Hat Sanallaştırma, mevcut BT yatırımları ile kolayca entegre olurken, Linux konteynerler ve bulut bilişim gibi inovasyon teknolojileri sağlam bir temel de kuruyor.

Red Hat Sanallaştırma, Red Hat’in birçok yeni nesil işlem teknolojisi için bir temel oluştururken, bu yetenek ayrıca, müşterilerin, SAP HANA uygulamalarında Red Hat portföyü üzerinde standartlaşmalarını da sağlıyor. Bu da müşterilerin büyük veri operasyonlarında daha esnek olmalarına yardımcı oluyor ve aşırı seviyelerdeki işlem görevleri için ölçeklendirme söz konusu olduğunda daha fazla seçenek sunuyor.

Teknoloji Makaleleri