Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Intel, Computex Fuarı’nda yeni ürün ve çözümlerini tanıttı

intel-globaltechmagazineIntel Computex Fuarı’nda modern bilgisayarların sınırı aşan yeni ürün ve çözümlerini tanıttı.

Tayvan’da düzenlenen Computex fuarında Intel, PC’nin geleceği ile ilgili vizyonunu paylaşırken,

bu vizyonun hayata geçirilmesine yardımcı olacak çok sayıda yeni teknolojisini de tanıttı. Bu vizyon PC’yi basit bir bilgisayar olmaktan çıkarıp herkesin en yüksek katkıyı vermesini mümkün kılan bir platforma dönüştürüyor.

Üstün Performans

Intel’in en yüksek performanslı ürünleri sağlama taahhüdü devam ederken 8th Gen Intel Core işlemci ailesinin mobil üyelerine yeni ilaveler de oldu: çift haneli performans artışları ve entegre gigabit Wi-Fi içeren Whiskey Lake U serisi ve Amber Lake Y serisi. Bu sonbahardan itibaren OEM’lerden 70’in üzerinde yeni dizüstü ve 2’si 1 arada bilgisayar bekleyebilirsiniz. Masaüstü alanında ise bu yılın sonuna kadar yeni bir X serisi ve yeni Intel Core S serisi işlemci pazara sunulacak.

İşlemci gücünün ötesinde, M.2 form faktöründe yeni Intel Optane SSD 905P ile PC hızında daha da fazla artış sağlanacak. Sektör lideri dayanıklılık sağlayan bu yeni ve ince Intel Optane SSD, işlemcinin daha az beklemesini, daha fazla işlem yapmasını ve kullanıcıların mükemmel bir bilişim deneyimi yaşamasını mümkün kılan yüksek performanslı bir sürücü.

Intel’in 50. yıldönümünü kutlarken Intel x86 mimarisinin de 40. yılına ulaştığını görüyoruz. Bunu kutlamak adına Intel’in 5.0 Ghz turbo frekanslı ilk işlemcisi olan 8th Gen Intel Core i7-8086K işlemcinin sınırlı sürümü pazara sunuldu.

Gün Boyu Yeterli Pil Ömrü

Bir cihazda en fazla güç tüketen parça hala ekran ve gün boyu yeterli pil sağlamak için Sharp ve Innolux tarafından üretilen bir watt panel içinde yeni Düşük Güç Ekran Teknolojisi üzerinde çalışılıyor. Bu teknoloji LCD güç tüketimini yarıya indirebilir. Intel, sektörle birlikte kesintisiz inovasyon yoluyla ilave dört – sekiz saat yerel video oynatma sağlamayı umuyor. Bu, pil ömrünün bazı cihazlarda 28 saate kadar yükselebileceği anlamına geliyor.

Akıl, modern ve uyarlanabilir PC deneyiminin ayrılmaz bir parçası. Intel’in diğer bir planı da geliştiriciler için araçlar ve kaynaklar sağlayarak ve AI özelliklerini yeni cihazlara eklemek amacıyla OEM’ler ile işbirliği yaparak AI’yı PC’ye taşımak.Geliştiricilerin donanım özelliklerinden tam olarak faydalanması ve AI inovasyonunun sağlanması amacıyla araçlar ve eğitim sağlamak için OpenVINO araç kiti ve Windows ML’de dahil olmak üzere PC Geliştirici AI Programı devreye alınmış durumda.

Teknoloji Makaleleri