Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Huawei Ar-Ge Merkezi ve Koç Üniversitesi’nden yeni iş birliği

huawei-globaltechmagazineHuawei ve Koç Üniversitesi, geçtiğimiz aylarda, “Anadolu Bursiyerleri Programı” kapsamında başlattığı kurumsal iş birliğine devam ediyor.

Huawei Türkiye burs programı kapsamında, Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi Yüksek Lisans/Doktora Burs Programlarının ilk anlaşması Koç Üniversitesi ile imzalandı. 

Bünyesinde 450’den fazla Türk mühendis barındıran ve her geçen gün bu sayıyı arttıran Huawei Ar-Ge Türkiye Merkezi, hazırlamış olduğu burs programıyla üniversitelerdeki yüksek lisans ve doktora öğrencilerine karşılıksız burs veriyor. Koç Üniversitesi ile yapılan anlaşmayla başlayan projenin diğer okulların eklenmesiyle daha da büyümesi hedefleniyor.

Yerli ve milli projeler üretilmesine katkıda bulunuyor

Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi, yerli ve milli olan Ar-Ge merkezi ve CMMI L5 belgesi ile Türkiye’de Türk mühendislerle geliştirdiği projeleri tüm Dünya’da kullanıyor. Huawei’nin nitelikli iş gücü ve kaliteli araştırmacıların beyin göçü yoluyla yurtdışına yönelmesine alternatif olarak geliştirdiği burs programı, yerli ve milli projelerin üretilmesine katkıda bulunuyor.

Huawei ve Koç Üniversitesi geçtiğimiz aylarda, lisans yerleştirme sınavında çok başarılı oldukları halde ekonomik sebeplerle Koç Üniversitesi’nde eğitim görme imkanı bulamayan öğrencilere burs sağlanması için hayata geçirilen Anadolu Bursiyerleri programı altında öğrenci dostu bir protokole daha imza atmıştı.

Teknoloji Makaleleri