Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Seagate’in IronWolf Sağlık Yönetimi ile QNAP NAS’ınızı güçlendirin

qnap-seagate-globaltechmagazine

H. İbrahim Doğan
QNAP Türkiye Kıdemli Pazarlama Müdürü

Depolama teknolojileri üretimindeki iki şirket; Seagate ve QNAP önde gelen ürün ailelerini şimdi sağlık sektörüne yönelik geliştirdi.

Halihazırda kullanımda olan Seagate IronWolf sağlık yönetimi ürünü, şimdi QNAP NAS ile çalışabilecek bir şekilde optimize edildi. Spesifik QNAP NAS cihazlarında kullanımda olan IronWolf Sağlık Yönetimi, esasen kullanıcılara daha kolay, daha erişilebilir bir sabir disk arayüzü kullanımı ve bununla birlikte müdahale – kurtarma seçenekleri veriyor.  Dolayısıyla; QNAP ile Seagate’in kurtarma ve kriz müdahale enstrümanları da popüler hale gelen ‘bilgisayar dillerinde günlük dil’ akımına uyuldu.

QNAP ile Seagate 3 Modelde Veri Kurtarma ve Önleme Aşamaları İşledi

Önleme, müdahale ve kurtarma olarak 3 katmana ayırılan yeni planda, IronWolf Sağlık Yönetiminin sağladığı sayısız parametreyi analiz etmesine izin verilerek yedeklemeler manuel olarak gerçekleşiyor.  Önleme adımı; tamamiyle IHM’nin veri kurtarma hizmetiyle birlikte çalışıyor. IHM, sistem ortamınızı analiz eder, izler ve aynı anda verilerinizi güvenceye alarak dijital felaketleri yönelik önleyici adımlar ve işlemler yürütüyor. Bunun ardından ön görülebilir ve ön görülemeyen problemlere karşı müdahale eskekliği takip eder. IronWolf Sağlık Yönetimi, arayüzdeki parametreleri, tıpkı ilk yazının başındaki gibi analizini yaparak manuel yedeklemeler gerçekleştirir.

Elbette bunun ardından kurtarma basamağı var. Hata oluştuğu varsayalım. IHM’nin veri kurtarma hizmetine erişim sağlanır. Aslında veri kurtarma hizmeti, ayrı bir hizmet lakin IronWolf Pro ile birlikte 2 yıllık erişim veriliyor. Böylece IHM servisiniz, ITS’nin veri kurtarma hizmetine kolayca erişim sağlayarak veri kurtarma işleminizi gerçekleştirir.

Memleket Meselesi Kadar Önemli: Kullanıcı Birimi Arayüzü

Bilgisayar dilleri, hata ve hataları kurtarma dilleri, gittikçe daha kolay bir hale geldi. Yazılımınızın dosyalarının bulunduğu, analizleri planlayabildiğiniz arayüz gittikçe daha iyi okunabilir ve daha kolay anlaşılabilir hale geldi. IronWolf Sağlık Yönetiminin arayüzü, diskteki sıcaklık, şok, titreşim, kesintili bağlantılar ve sinyal bütünlüğü gibi durumların kaydını başarılı ve anlık bir şekilde tutuyor. Daha fazla güvenlik sağlamak için sürücü bilgilerini, sağlık durumunu ve Kurtarma Planı kapsamını aynı pencerede kontrol edebilirsiniz.

Analizleriniz için de ayrı bir dosya ve diyalog penceresi bulunuyor. IHM olarak bahsettiğimiz bu serviste; veri aktarımlarının yanısıra performans, yazılabilirlik, genel olarak güvenilirlik ile ilgili kritik sürüc durumu ve sağlık parametrelerini izleyen algoritmaları analiz edebilirsiniz. Bu analizleriniz ve raporlarınız sonraki incelemeleriniz ve kontrolleri kısa zamanda gerçekleştirebilmeniz adına paylaşımlı klasörlere kaydediliyor.

Anlaşılabilir Sayılar ile Disk Analizleri

Basit bir analitik programı ile, Sürücüleriniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için kullanım istatistiklerini kontrol edebileceğiniz kolay bir arayüz bulunuyor. Grafikliğin sunumu, zaman içerisinde IronWolf ve IronWolf Pro disklerinin kullanım grafiklerini gösterir. Kısa zaman içerisinde iyi bir rapor sağlayabilmeniz içi tam anlamıyla bir ‘briefing’ salar.

Bir benchmark isteniyorsa S.M.A.R.T ile bahsettiğimiz IHM ile karşılaştırabiliriz. S.M.A.R.T, 20 sürücü parametresini izler, raporlama ile birlikte hata durumunu da detaylı olarak işler, sabit eşik değeriyle birlikte 20 sürücü parametresini izleyerek son hataları manuel bir şekilde raporlar ve ardından trend analizi ile disk ömrü üzerindeki etkiyi okur.

Bir diğer taraftan IronWolf Sağlık Yönetiminde ise; Sürücü sağlığını etkileyebilecek 200’den fazla sürücü parametresini izliyor. Herhangi bir başarısızlık olayından önce kullanıcılara olası önleme ve müdahale eylemlerini bildirir ve böylece felaket başarısızlığı ve ilgili veri kaybı olasılığı azalır ve ardındna çıkış modunu kullanarak hata modunu izlemek ve iletmek için ve aynı zamanda Trend analizi için parametrik verilerin hareketli bir penceresini korur. Son olarak harici streslerin disk ömrü üzerindeki etkisini değerlendirir.

Teknoloji Makaleleri