Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Paymes, 6 milyon TL’lik yeni bir yatırıma imza attı

Paymes-globaltechmagazineGüvenli sosyal ticaret için linkle ödeme hizmeti sunan Paymes, 6 milyon TL’lik yeni bir yatırıma daha imza attı.

Şirket değerlemesi 42 milyon TL’yi aşan Paymes’in bu yatırımı almasının temelinde başarılı ve sürdürülebilir büyüme stratejisi yer alıyor. 2018’i dikkat çekici bir büyümeyle geçiren ve 2019’un başlarında %5500 büyüdüğünü ve 400.000 üzerinde kullanıcıya ulaştığını açıklayan Paymes’in büyüme hacmini ve kullanıcı oranını bu yatırımla katlayarak artırması bekleniyor. Paymes Kurucu Ortağı Sabrican Zaim, Post Seed (Tohum Sonrası) olarak nitelendirdikleri bu yatırımın Seri A yatırımı alma hedeflerinin bir parçası olduğunun altını çiziyor. Bu yatırımı Türkiye ve Azerbaycan operasyonlarını güçlendirmek ve Bahreyn’de açacakları ofisle Mena bölgesindeki operasyonlarını hızlandırmak için değerlendireceklerini vurgulayan Zaim, aynı zamanda sıcağı sıcağına yeni bir yatırım turunun da içerisinde olduklarını ve özellikle Mena bölgesindeki yatırımcılar tarafında Paymes’e yoğun bir ilgi olduğunu kaydediyor.

Sosyal ticaret yapan satıcıların Facebook, Instagram, WhatsApp, Etsy, Telegram, Messenger, Twitter, Letgo ve SMS olmak üzere 9 platformdan ödeme alınmasını sağlayan Paymes, başarılı ve sürdürülebilir büyüme stratejisi sayesinde 6 milyon TL’lik yeni bir yatırım aldı. Suudi Arabistan merkezli risk sermayesi fonu DAAL, Azerbaycan İnovasyon Ajansı ve bir melek yatırımcının katılımıyla aldığı Post Seed yatırımıyla Seri A turu yatırım hedeflerine bir adım daha yaklaşan Paymes, bu yatırımı Türkiye ve Azerbaycan operasyonlarını güçlendirmek ve Mena bölgesi operasyonlarını hızlandırmak için değerlendirecek. Azerbaycan’da kargo süreçlerinin iyileştirilmesi noktasında uygulamaya sokulacak olan Paymes Box’ın gelişimi noktasında bu yatırımın oldukça önemli olduğunun altını çizen Sabrican Zaim, Mena bölgesindeki operasyonu yönetmek üzere Bahreyn’de açacakları ofis çalışmalarına da büyük destek sağlayacağını dile getiriyor.

Sosyal medya platformları üzerinden satış yapan birey ve/veya kurumların herhangi bir ek uygulamaya, bütçeye ihtiyaç duymadan direk olarak saniyeler içerisinde ödeme almasına olanak sağlayan Paymes geliştirdiği tüm fonksiyonlarla 7’den 77’ye herkesin kullanabileceği ödeme sistemleri tasarlıyor.

Mena bölgesindeki Paymes operasyonları hız kazanacak

Aylık bazda %145 ile büyümesini sürdüren ve her geçen gün kullanıcı sayısını katlayan Paymes aldığı yatırımla dikkat çekiyor. 6 milyon TL’lik yatırım alarak şirket değerlemesini 42 milyon TL’ye çıkaran şirketin önümüzdeki dönemlerde Bahreyn ofisini açarak Mena bölgesi operasyonlarına odaklanacağı belirtiliyor. Sepet ortalamalarının yüksek olduğu Mena bölgesinde sosyal ticaretin her geçen gün yaygınlaştığını altını çizen Sabrican Zaim bölgede sosyal ticaretin ödeme altyapısı olarak konumlanmak istediklerini ifade ediyor.

Yatırım turunda Azerbaycan Cumhuriyeti İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı’nın büyük desteği bulunuyor

2018’de Bakü’de bir ofis açan Paymes, Azerbaycan operasyonlarına hız vermişti. Bu açılım üzerinden Rusya’ya da yönelecek olan Paymes’in bu yatırımı almasında Azerbaycan Cumhuriyeti İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı’nın da büyük bir desteği bulunuyor. Azerbaycan, Sosyal ticaretin yerleşmiş ve kendi dinamiklerini oluşturmuş olduğu bir pazar olarak öne çıkarken bu pazarın tüm paydaşları, burada gerçekleşecek ticaretin en sorunsuz ve en güvenli haliyle gerçekleştirmesi adına çalışıyor. Paymes de bu noktada bakanlıkla birlikte yaptığı çalışmalarla kullanıcıları her türlü riskli işleme karşı korurken, yurt dışına satış yapmalarını kolaylaştırıyor ve uçtan uca resmi, denetlenebilir bir sistem tasarlıyor. Paymes’in Azerbaycan Teknoloji Bakanlığı ile böyle bir yakınlığın içinde olması yatırım sürecinde şirketin bilinirliğinin katlanmasını sağladığı ve yatırımcıya güven verdiği görülüyor.

Paymes Box ile Azerbaycan’da kargo süreçlerine dahil oluyoruz

Paymes başta Türkiye olmak üzere Azerbaycan ve Mena bölgesinde yer alan ülkelerde de sosyal ticaretin gelişmesine destek veren başarılı bir fintech şirketi olarak öne çıkıyor. Ödeme altyapısı sunduğu ülkelerde oluşan ihtiyaçlar kapsamında yeni uygulamalar geliştiren şirketin Azerbaycan operasyonunda kargo işlerine dahil olan, güvenlik alt yapısı ve kilit teknolojisini Onlock aracılığıyla sağladığı Paymes Box adlı uygulaması dikkat çekiyor.

Azerbaycan’da sosyal ticaret hacminin oldukça yüksek olduğunu söyleyen Paymes’in Azerbaycan Operasyonundan Sorumlu Kurucu Ortağı Hasan Jabbarrov burada insanların kargo süreçlerinde sıkıntılar yaşadığını aktarıyor. Jabarrov: “Azerbaycan’da sosyal medya üzerinden satılan ürünlerin kullanıcıların adresine teslim edilmiyor bunun yerine metro istasyonlarında oluşturulan teslim noktalarından alıcıya elden iletiliyor. Bu durumun büyük bir operasyonel zorluk olduğunu ve sıkıntılara yol açtığını biliyoruz. Paymes olarak Azerbaycan’da satıcı ve alıcıların 24 saat boyunca kullanılabilir bir hub aracılığı ile ürünlerini birbirlerine teslim etmelerine aracılık sağlayan bir hizmeti devreye alıyoruz. Satıcıların sattıkları ürünleri Paymes Box aracılığıyla alıcılara ücretsiz olarak teslim ettiği bu sistem ülkede sosyal ticaretin daha da gelişmesini sağlayacak. Sosyal ticaretin ödeme yöntemi olarak gelişimi noktasında hayata geçirdiğimiz önemli uygulamalarla bu sistemin yaygınlaşmasını desteklemeye devam edeceğiz.” diyor.

Teknoloji Makaleleri