Cumartesi, Nisan 27, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Microsoft açık kaynak konusunun önemini anladı

microsoft-globaltechmagazineMicrosoft, yıllarca Linux ile savaştıktan sonra açık kaynak konusunda yanlış yaptığını itiraf etti. Microsoft başkanı Brad Smith, şirketin açık kaynak konusunda yanlış hamleler yapmış olduğunu ifade etti.

Smith, yakın zamanda yapılan bir MIT etkinliğinde , “Açık kaynak yüzyılın başında patladığında Microsoft tarihin yanlış tarafındaydı” dedi. Smith, 25 yılı aşkın bir süredir açık kaynaklı yazılımlarla yaptığı savaşlarda şirketin kıdemli avukatlarından biriydi.

Yıllardır açık kaynak yazılımlarla büyük bir savaş halinde olan Microsoft, artık Facebook, Docker, Google ve Apache gibi açık kaynaklı projelere en büyük katkıyı yapan firmalara arasında yer almaya başladı.

Microsoft, bu ayın sonlarında yayınlanacak bir Windows 10 güncellemesine tam bir Linux çekirdeği eklemeyi planlıyor. Microsoft ayrıca Windows 10 üzerinde PowerToys oluşturmak için açık kaynak topluluklarıyla işbirliği yapıyor.

İşin özü Microsoft artık açık kaynak konusunun öneminin farkına varmış durumda. Bu durum önümüzdeki yıllarda Windows’da çok daha fazla açık kaynak çalışması göreceğimiz anlamına geliyor.

Teknoloji Makaleleri