Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Adform Rich Media çözümleri kullanıcılara daha zengin bir içerik sunuyor

adform-flow-globaltechmagazineGünümüzün zor beğenen ve karar veren tüketicilerine ulaşmak için birçok mecra üzerinden farklı kampanyalar yöneten reklamverenin eli dijital reklam platformların da çeşitlenmesi ile giderek zenginleşiyor. Özellikle standart banner’ların yerine son yıllarda daha fazla tercih edilen Rich Media uygulamaları kullanıcı ile reklamverenin daha iyi etkileşim kurmasını sağlayarak, kullanıcının reklama olan bakışını olumlu yönde değiştiriyor.

Dijital reklam teknolojileri şirketi Adform, bu noktada Rich Media çalışmaları ile pazara ışık tutacak çalışmalar yapıyor. Mecralar için Rich Media uygulamalarını, ücretsiz Studio platformu altında sunan Adform, birlikte çalıştığı markaların kendilerini daha iyi ifade edebilecekleri kreatifler ortaya çıkarması için aradıkları her şeyi sunuyor ve reklam alanları üzerinde markanın son kullanıcıyla daha fazla etkileşim içerisine girmesini sağlıyor.

Adform Studio, PPRM hizmeti ile kullanıcının reklam alanındaki deneyimini, markanın kampanya içeriğine göre hesaplama alanları, renk seçimleri, içerik okumaları, imaj ve video izlemeleri gibi alt uygulamalarla çok fazla çeşitlendirilebiliyor. Bu sayede marka ile bir bütünlük sağlanırken, deneyim reklamın görüntülendiği anda başlıyor.

Adform Studio ile eşsiz bir interaktif kullanıcı etkileşimi

Adform’un reklam teknolojilerinden faydalanan sahibinden.com, yayınlarının %25’ini PPRM kullanarak gerçekleştiriyor. sahibinden.com Reklam Satış Genel Müdür Yardımcısı Banu Barbarosoğlu, Adform Studio ile yaşadıkları yaratıcı reklam görseli deneyimini şöyle ifade ediyor: “sahibinden.com’daki Rich Media deneyimimizi standart çalışmalar ile kıyaslayacak olursam, öncelikle bu platform ile son kullanıcılarımızın deneyim anlamında daha zengin bir içeriğe erişmiş olduğunu söylemem gerek. Adform Studio ile reklam alanımızı zenginleştirerek, hedef kitleye tek bir seferde ürün veya hizmet hakkında daha fazla bilgi verebiliyoruz. Aynı zamanda son kullanıcı interaktif bir etkileşim içine giriyor. Rich Media uygulamalarında bize zaman anlamında da ciddi bir avantaj getiren Adform Studio’da, ajanstan gelen talep ile çözümün hazırlanması ortalama 1-3 gün içerisinde gerçekleşiyor. Panelin bir diğer avantajı da kullanımının son derece kolay ve kullanıcı dostu olması.”

Adform Studio nasıl kullanılıyor?

Adform Studio içerisindeki standart, Rich Media ve IAB onaylı birçok hazır şablon ile özelleştirilmiş yaratıcı içerikler hazırlamak mümkün. Kullanımı oldukça kolay olan arayüz, sürükle- bırak şeklinde çalışıyor. Markalar; hazır template’ler üzerinden, Builder Mode’da özel yaratıcı içeriklerle, Expert Mode’da ise kodlama yaparak daha gelişmiş çalışmalar gerçekleştirebilecekleri gibi, Compliance Mode ile de farklı cihazlarda içeriklerin nasıl gözüktüğüne dair fikir sahibi olabiliyor.

Teknoloji Makaleleri