Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

SHERPA 3 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

sherpa globaltechmagazineTürkiye’nin son dönemde, en çok dikkat çeken şirketlerinden biri olan dijital tasarım stüdyosu SHERPA’nın da çatısı altında bulunduğu DAM Bilgi Teknolojileri (Startup Stüdyo), Mert Can Çullas melek yatırımcılığında 3 milyon TL değerleme ile %25 hisse oranında yatırım aldı. DAM Bilgi Teknolojileri Başkanı Yakup Bayrak, “bu yatırımın grubun Avrupa ülkelerinde gerçekleştirmeyi planladığı operasyonlarının başlatılması ve yeni girişimlerinin hayata geçirilmesinde kullanılacağını” söyledi.

DAM Bilgi Teknolojileri, Yakup Bayrak önderliğinde Mayıs 2010’da yeni Dünyada bireyin özgür iradesi ile iletişim kurabilmesi önündeki tüm engelleri yıkmayı kendine anayasa kabul ederek, omurgası internet üzerine oturan projelerin yaratılmasını/desteklenmesini, fikirlerin dijital ürünlere dönüştürülmesini ve organizasyonel temelleri sürekli inovasyona dayalı işletmelerin kurulmasını mümkün kılabilmek için kuruldu. Bugün, DAM Bilgi Teknolojileri (Startup Stüdyo) çatısı altında SHERPA, DAM Growth Hackers, Dijital Stüdyo ve Ciz.io olmak üzere 4 girişim bulunuyor.

DAM Startup Stüdyo’nun ilk girişimi olarak 2013’te kurulan SHERPA, masaüstü, mobil ve cihazlarda yer alan dijital ürün ve servisler için sonuç odaklı kullanıcı deneyimi tasarımları yaratmak amacıyla çalışmaktadır. Kurulduğu günden bugüne Samsung, Arçelik, Beko, Grundig, Unilever, Avea, Brisa, Temsa, Radore, Joy Game, n11.com, Zingat.com, Hepsiburada.com, Monitera, Koalay.com, Mealbox.com, Fleetcorp ve Bookinturkey.com gibi kendi alanlarında lider çok uluslu veya ulusal birçok kuruluş için yatırıma geri dönüşü yüksek dijital deneyim projeleri sunmuştur.

Frosmo ve Optimizely’nin UX alanında ilk ve tek resmi Türk çözüm ortağı olan SHERPA, küresel pazar atılımını, 2016 yılının son yarısında e-ticaret ve içerik sağlayıcıları için gerçek zamanlı dönüşüm optimizasyonu sağlayan dünya lideri Frosmo, A/B testlerinde dünyanın en güçlü platformu Optimizely ve Avrupa’ya ülkemizden güçlü bir giriş yapan büyük veri tabanlı Segmentify ile çözüm ortaklığı yaparak gerçekleştirmektedir. SHERPA, ayrıca gerçekleştirdiği başarılı projeler ile bu yıl alanında dünyadaki en prestijli 2 ödülden biri sayılan Awwwards’da Onur Ödülü’ne layık görülmüştür.

Gelişimin mühendisliğini üstlenen DAM Growth Hackers, şirketlere büyümeyi en verimli şekilde (growth) nasıl sağlayacaklarını ve bunu başarmanın sistematik yolunu anlatan hizmetler sunarken, Dijital Stüdyo farklı mesleki dallardaki profesyonellere iş hayatlarında onlara ışık tutan ileri düzey workshoplar düzenlemektedir. Grubun son girişimi olan ve bugün 5.000’e yakın girişimci kullanıcıya ve 1.950 yaratılmış iş fikrine rehberlik yapan Ciz.io ise, kullanıcı bazında aylık %13’lük bir büyüme ile ilerlemektedir. Ciz,io, 2016 sonuna kadar 10 bin girişimcinin serüveninde yola çıkış noktası olarak konumlanmayı, en değerli ve kolay kullanılabilir girişimcilik araç setini kullanıcılarına sunabilmeyi ve yatırımcı ekosistemi için rafine ve zengin bir girişimci veri tabanı sunmayı amaçlamaktadır.

Teknoloji Makaleleri