Perşembe, Nisan 18, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Red Hat Universal Base Image artık Docker Hub’da

Red-Hat-globaltechmagazineAçık kaynak çözümlerinde dünya lideri Red Hat, Red Hat Universal Base Image’ın Docker Hub’da “Verified Publisher” imajları arasında yer aldığını duyurdu. Böylece dünyanın önde gelen kurumsal Linux platformunun gücü, güvenilirliği ve gelişmiş güvenliği, kapsayıcı görüntüleri için en büyük ve en kolay erişilebilir kayıt defteriyle birleşiyor. Bu sayede şirketler test edilmiş ve güvenilir Red Hat Enterprise Linux bileşenlerini temel alan bulut yerlisi uygulamalar oluşturmasını kolaylaştırıyor.

Open Container Initiative (OCI) ile uyumlu Red Hat Universal Base Images, aralarında güncel program dillerinin ve paketlerinin bulunduğu ücretsiz olarak yeniden paylaşılabilen, konteyner tabanlı işletim sistemi imajlarından oluşuyor. Red Hat Enterprise Linux üzerine kurulan UBI imajları konteyner içinde kurulan bulut yerlisi ve modern uygulamalar için daha somut bir temel sunuyor. Bu sırada ana bileşenler de Red Hat Enterprise Linux’un daha güvenilir ve güvenilir yapısını içinde barındırıyor.

Önceden UBI’ye sadece Red Hat konteyner kataloğu üzerinden erişilebiliyordu. Artık Docker Hub’dan da erişilebilir olması sayesinde UBI tabanlı konteynerlerin her yerde oluşturulabilmesini ve hizmete alınabilmesini kolaylaştırıyor. Böylece geliştiricilerin Red Hat’in yaşam döngüsü desteğiyle Fortune 500’ün yüzde 90’ından fazlasının kullandığı denenmiş, test edilmiş ve güvenilir Linux platformundan oluşturulan tek konteyner imajına erişmesini ve kullanmasını sağlıyor. UBI ücretsiz olarak dağıtılabildiği için konteynerleştirilmiş uygulamalar birçok kayıt sunucunda geliştirilebiliyor, barındırılabiliyor ve Red Hat’e ait olmayan platformlarda bile kullanıma alınabiliyor.

UBI’nin her biri mevcut ve gelişmekte olan kurumsal BT kullanım alanları için uyarlanmış çeşitli yapılandırmada ve boyutlarda seçenekleri bulunuyor. Bu seçenekler arasında aşağıdakiler yer alıyor:

  • Standart: UBI tabanlı konteynerleri kurmak, hizmete almak ve paylaşmak için gerekli programları ve YUM veri havuzlarını sunuyor.
  • Minimal: Sadece az yer kaplayan Red Hat Linux tabanlı imajlar için gereken temel bileşenleri sunuyor.
  • Multi-service: systemend’i dahil ederek birçok uygulama hizmetini çalıştırması hedeflenen konteyner imajları için tasarlandı.
  • Micro: Red Hat Enterprise Linux 8.4 ile yeni duyurulan imaj, sınır bilişim ve diğer uzaktan çalışan uygulamalar için gereken en küçük UBI alanını sunuyor.

Dünyanın en büyük ve en popüler konteyner imaj veri havuzu olan Docker Hub’da aylık 13,4 milyon aktif geliştirici bulunuyor. Docker Hub en popüler birçok açık kaynak yazılımı gibi içerik kaynağı, Docker Official Images, bağımsız yazılım sağlayıcılarından (ISV) yazılımları ve toplulukların yarattığı imajları sunuyor. Kullanıcılar imajları depolamak ve paylaşmak için genel veri havuzlarına erişebildiği gibi özel veri havuzu, yüksek hacimli kullanım ve çok daha fazlası için abonelik planını tercih edebiliyor.

Red Hat UBI’ya Docker Hub’da Verified Publisher imajı olarak erişilebiliyor.

Red Hat Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Red Hat Enterprise Linux İş Birimi Genel Müdürü Stefanie Chiras, konuyla ilgili şunları söylüyor: “Bilişimin geleceğinin Linux üzerine kurulduğunu görüyoruz ve bu bulut yerlisi dönüşümün dünyanın öncü kurumsal Linux platformu olan Red Hat Enterprise Linux üzerinden gerçekleşmesini istiyoruz. Red Hat Universal Base Image yeni modern uygulamalar için tüketilebilir ve yeniden dağıtılabilir içerik sağlıyor. Linux konteynerleri için dünyanın en büyük veri havuzlarından birisi olan Docker Hub’da erişilebilir yaparak daha da fazla geliştiriciye ve uygulama liderlerine ulaştırmak için erişimini genişletiyoruz.”

Docker Ürünler Başkan Yardımcısı Donnie Berkholz ise “Docker olarak son derece karmaşık yaşam döngülerini kolaylaştırarak geliştiricileri modern uygulama oluşturmaları için güçlendiriyoruz. Red Hat UBI’nin Docker Hub üzerinden erişilebilir olması, Red Hat Enterprise Linux’un dünyanın en büyük konteyner imaj veri havuzunda yer almasını sağlıyor. Böylece Docker’ı kullanan 13,4 milyon geliştiricinin inovatif kurumsal uygulamaları açık kaynak liderinin sağladığı gelişmiş güvenlik, ölçeklenebilirlik ve destek ile geliştirmesi daha da kolaylaşıyor” dedi.

Teknoloji Makaleleri