Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Omnicourse’a bir yatırım da Angel Effect’in ekosisteminden

angel-effect-globaltechmagazine2019 yılının Ekim ayında melek yatırım platformu olarak kurulan Angel Effect, girişimlere sadece kendisi yatırım yapmakla kalmıyor, bireysel yatırım sağlayan kurucu ortakları ve üye ağından da destek sağlıyor. Kısa süre önce Angel Effect’ten 1 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım alan sesli öğrenim platformu Omnicourse, şimdi de Angel Effect’in ortak ve üye ağından yatırım aldı. Böylelikle bir ayda Angel Effect şapkasından iki yatırım kaynak aktarılmış oldu. Yatırım yapan isimler arasında Angel Effect ortaklarından Ersin Pamuksüzer’in yanı sıra Angel Effect’in Super Angel üyelerinden; Fatih Köleoğlu, Hakan Kozan, Muharrem Boztepe, Özben Miçoğulları, Emrullah Eruslu, Emre Gökşin, Mehmet Emin Yücekaya, Şule Taşçıoğlu ve Bodrum Angels’dan Yağız Gökdemir yer aldı.

Kolektif akılla yatırım yapıyoruz

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Angel Effect Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Akar, şunları söyledi: “Angel Effect olarak ekosisteme değer yaratma, geleneksel sermayede lider konumda olan ortaklarımızın tecrübelerini ekosisteme aktarmaya odaklanarak yola çıktık. Bununla sınırlı kalmayıp, üye ağımızı da bu değer yaratımımıza dahil ettik.

Başladığımız günden bugüne kadar 112 ülkeden 2.200 girişim başvurusu aldık. Tüm başvuruları ekibimiz tarafından titizlikle analiz edilip, yatırım yapmaya uygun görülen 267 girişimi hem Angel Effect ortaklarına hem de network üyelerimize sunduk. Ayrıca buna bugüne kadar başvuran girişimleri incelemelerini sağlayan girişim havuzumuza erişimi, haftalık ve aylık ekosistemden haber maillerimizi, yatırım esnasında gerekli desteğimizi de ekledik.

Özetle; Angel Effect’e başvuran girişimler, hem Angel Effect’ten hem Angel Effect ortaklarından hem de network üyelerimizden yatırım alıp, yolculuklarına katabiliyorlar. Bu bağlamda Omnicourse yatırımımız hem Angel Effect’in hem de melek yatırımcılarımızın bireysel yatırımlarıyla ortak değer yaratmanın önemli örneklerinden biri.”

Girişimcilerin her adımlarında yanındayız

Angel Effect’in kurulduğu günden bugüne kadar 13 girişime yatırım yapıp, 2 girişime de devam yatırımı sağladıklarını vurgulayan Akar, “Şu anda 2 girişimle daha sözleşme aşamasındayız. Yatırım yaptığımız girişimlere üye ağımızdan toplam yatırım miktarımızın yaklaşık yüzde 35’i kadar ek yatırım sağlandı. Önceliğimiz yatırımın ötesinde hem ortaklarımız hem de üye ağımızda yer alan zengin insan kaynağımızla girişimlere yolculuğunda eşlik etmeyi sürdürmek” dedi.

Teknoloji Makaleleri