Çarşamba, Nisan 17, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Oracle Cerner’ı satın aldığını duyurdu

oracle-globaltechmagazineOracle Corporation ve Cerner Corporation, ortaklaşa gerçekleştirilen açıklamada Oracle’ın Cerner’ı hisse başına 95,00 ABD doları veya özsermaye değeri olarak yaklaşık 28,3 milyar ABD doları değerindeki tamamen nakit ihale teklifi ile satın aldığını duyurdu. Cerner, sağlık çalışanlarının hastalara ve topluluklara daha iyi sağlık hizmeti sunabilmesi için hastanelerde ve sağlık sistemlerinde kullanılan lider bir dijital bilgi sistemleri sağlayıcısı olarak faaliyet gösteriyor.

Oracle Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknolojiden Sorumlu Başkan Larry Ellison, “Cerner ve Oracle, birlikte çalışarak sağlık çalışanlarını daha iyi bilgilendirip çalışanların daha doğru kararlar almasını ve hastalarla ilgili daha başarılı sonuçlar elde etmesini sağlayarak sağlık dünyasında bir dönüşüm gerçekleştirebilir,” dedi. “Gerçekleştirdiğimiz alımla Oracle, kurumsal misyonunun kapsamını genişletti ve fazla mesai yapan sağlık çalışanlarına, güvenli bulut uygulamalarındaki eller serbest bir ses arayüzü aracılığıyla ihtiyaç duydukları bilgilere erişebilecekleri, daha kolay kullanılan, yeni nesil dijital araçları sağlama sorumluluğunu üstlendi. Bu yeni nesil tıbbi bilgi sistemleri, sağlık çalışanlarımızın idari iş yükünü azaltmayı, hasta gizliliğini ve sonuçlarını iyileştirmeyi ve genel sağlık bakım maliyetlerini düşürmeyi vaat ediyor.”

Oracle Yönetim Kurulu Başkanı Safra Catz, “Bu alımın, işlem tamamlandıktan sonraki ilk tam mali yılda Oracle’ın GAAP dışı temeldeki kazançlarına hemen eklenmesini ve ikinci mali yıl ve sonrasındaki kazançlara önemli ölçüde katkıda bulunmasını bekliyoruz” dedi. “Sağlık hizmetleri, dünyadaki en büyük ve en önemli dikey pazar ve geçen yıl, yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nde 3,8 trilyon dolarlık bir hacme sahipti. Oracle’ın gelir artış oranı bu yıl zaten yükseliyordu. Buna ek olarak Cerner, faaliyetlerini dünya çapında çok daha fazla ülkeye genişletirken, önümüzdeki yıllarda ek gelir konusunda önemli bir büyüme tetikleyicisi olacak. NetSuite’i satın aldığımızda benimsediğimiz büyüme stratejisi tam olarak buydu fakat Cerner’ın sunduğu gelir fırsatı bundan daha da büyük.”

Cerner Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı David Feinberg “Cerner, sağlık hizmetlerinin dijitalleştirilmesinde bugüne kadar hep bir öncü konumundaydı ve artık, bilgileri doğru sağlık çalışanlarına doğru zamanda sunacak tıbbi araçlar üzerinde çalışma sözümüzü tutmanın zamanı geldi,” dedi. “Oracle’a özel bir Sektör İş Birimi olarak katılıyor olmamız; elektronik sağlık kayıtlarını (EHR) modernize etme, sağlık çalışanı deneyimini iyileştirme ve daha bağlantılı, yüksek kaliteli ve verimli hasta bakımı sunma çalışmalarımızı hızlandırma konusunda benzeri görülmemiş bir fırsat sunuyor. Oracle’ın Kansas City bölgesindeki dahil olmak üzere topluluk çalışmalarımızı sürdürmeye ve büyütmeye kararlı olması, bizi fazlasıyla heyecanlandırıyor.”

Oracle Dikey Sektörlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mike Sicilia, “Oracle’ın Kendi Kendini Yöneten Veritabanı, düşük kodlu geliştirme araçları ve Sesli Dijital Asistan kullanıcı arayüzü, Cerner’ın sistemlerini hızlı bir şekilde modernize etmemize ve onları 2. nesil bulutumuza taşımamıza yardımcı oluyor,” dedi. “Cerner’ın en büyük işi ve en önemli klinik sistemi halihazırda Oracle Veritabanı üzerinde çalıştığı için bu işlem, çok hızlı bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Burada bir değişikliğe ihtiyaç yok. Değişecek şey, kullanıcı arayüzü olacak. Oracle’ın eller serbest Sesli Dijital Asistan’ı, Cerner’ın klinik sistemlerinin birincil arayüzü haline getireceğiz ve böylece Cerner’ın sistemlerinin çok daha kolay bir şekilde öğrenilmesini ve kullanılmasını sağlayacağız. Bu, sağlık uzmanlarının bilgisayar klavyelerinde yazı yazmaya daha az ve hastalarla ilgilenmeye daha fazla zaman ayırmasına olanak tanıyacak.”

Teknoloji Makaleleri