Perşembe, Nisan 18, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Dell Technologies edge inovasyonlarını genişletiyor

dell-technologies-globaltechmagazineDell Technologies perakendecilerin perakende noktalarında oluşturulan verilerden daha fazla değer üretmesine ve gelişmiş müşteri deneyimleri sağlamasına yardımcı olmak için uç çözümlerini genişlettiğini duyurdu.

Perakendeciler, market alışverişi ve araca teslimattan sorunsuz ödeme ve kayıp önlemeye kadar, endüstri taleplerine ayak uydurmak ve daha iyi müşteri deneyimleri sunmak için uç teknolojileri kullanıyor. 451 Research ve Dell tarafından yapılan son araştırma, perakendecilerin yüzde 77’sinin önümüzdeki iki yıl içinde uç dağıtımlarını önemli ölçüde artırmayı planladıklarını ve bu büyümenin devam edeceğini ortaya koydu. Ancak bütünsel bir yaklaşım olmaksızın, geniş konumlara yayılmış yeni teknolojiler, perakendecilerin BT yönetim maliyetlerini artıran karmaşık ve silo çözümlere yol açabiliyor.

Dell Technologies Uç Çözümler Kıdemli Başkan Yardımcısı Gil Shneorson konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Perakendeciler, daha iyi iş sonuçları sağlayan, daha kişiselleştirilmiş ve akıllı müşteri deneyimleri sunmak için BT teknolojilerine ve uçtaki verilere gitgide daha fazla güveniyor ve bu da perakendecilerin silo teknolojileri bir araya getirme ihtiyacını önemli ölçüde hızlandırıyor. Perakendecilerin, verileri oluşturuldukları yerde analiz edebilmeleri, daha hızlı kararlar alabilmeleri ve mağaza içi alışveriş yapanlar ve çalışanlar için olumlu deneyimler sunabilmeleri için bu teknolojileri kolayca konsolide etmelerine yardımcı oluyoruz.”

Dell, sunduğu yeni kabiliyetlerle uç teknolojileri bir araya getiriyor, böylece perakendeciler altyapılarını veri merkezlerinden uca doğru kolayca yönetip ölçeklendirebiliyor ve daha iyi mağaza içi deneyimler sunmak için mağaza içi ve dijital yapay zekâ uygulamaları başlatabiliyor.

Mağaza içi deneyimleri iyileştirmek için perakende uç altyapısını basitleştirin

Dell Validated Design for Retail Edge, verimli dağıtım, yönetim ve destek için uç perakende altyapısını ve uygulamalarını tek bir altyapı yığınında basitleştirip konsolide ediyor. VMware Edge Compute Stack entegrasyonuyla çözüm, perakendecilere sistem sağlığını izlemek, uçta uygulamalar oluşturmak ve yönetmek ve ek lokasyonları güvenli bir şekilde ölçeklendirmek için tüm perakende konumlarında tek bir uç teknolojisi yönetim yaklaşımı sağlıyor. Çözüm ayrıca Deep North’la birlikte çalışarak, optimize ürün yerleştirme, ürün kaybını önleme, envanter takibi, alışveriş yapanları uzun ödeme kuyruklarından kurtarma ve çalışanları mağaza içinde en faydalı olabilecekleri noktalara yönlendirme gibi konularda mağaza içi alışveriş deneyimlerini iyileştirmek üzere perakendecilere, veri içgörülerini kullanmalarına yardımcı olan yapay zekâ tabanlı uygulamaları destekliyor.

IDC Research Başkan Yardımcısı, Bulut ve Uç Altyapı Hizmetleri, Dave McCarthy ise konuyla ilgili olarak, “Perakendeciler artık olumlu bir mağaza içi deneyim sunma şansına sahip, bunu da doğru envanteri, çalışanlarının ve müşterilerinin sağlığını, mağazanın güvenliğini vb. sağlayarak dengelemeleri gerekiyor. Dell Validated Design for Retail Edge, her ölçekteki perakendecinin, daha iyi müşteri deneyimi sunmak için mağazaların daha akıllı yöntemlerle çalışmasını sağlayan gerçek zamanlı içgörülere ve kritik uygulamalara hızlı ve kolay erişmesine yardımcı olabiliyor” dedi.

Dell, kuruluşların dağıtımları basitleştirmesine ve daha fazla değer elde etmesine yardımcı olmak için altyapı portföyünde ilave uç yenilikler sunmaya devam ediyor.

  • Müşteriler ve iş ortakları, Dell Technologies Müşteri Çözüm Merkezleri İnovasyon Laboratuvarlarında uç teknolojiler ve uygulamalar üzerinde birlikte çalışabiliyor. İş birliği merkezleri, Teksas, Round Rock’taki yeni bir laboratuvarla müşterilerin mevcut uç teknolojileri test etmelerine ve perakende, üretim, sağlık ve diğer sektörlerdeki kuruluşların kendilerine özgü iş yükü taleplerini en iyi şekilde yönetebilecek özelleştirilmiş kavram kanıtı çözümleri tasarlamalarına yardımcı oluyor. Örneğin perakendeciler, hızlı ve basit uç dağıtımları için mağaza konumlarında uygulamadan önce envanter takip çözümlerini test edebiliyor ve doğrulayabiliyor.
  • Ölçeklenebilir ve hızlı açık kaynaklı bir ağ işletim sistemi olan Enterprise SONiC Distribution by Dell Technologies 4.0, artık veri merkezlerine ve uç noktalara doğru genişliyor. Müşteriler, birden fazla lokasyona bağlanabilen ağ anahtarlarıyla, yaygın ve bilinen veri merkezi araçlarıyla uç noktalarını dağıtabiliyor, yönetebiliyor ve izleyebiliyor. Yeni çözüm; kolaylaştırılmış işlemler, daha fazla esneklik, genişletilmiş iş sürekliliği ve felaket kurtarma yetenekleri sağlıyor. Örneğin, SONiC 4.0’ın sağladığı sorunsuz ağ entegrasyonu ile perakendeciler, veri merkezlerinden perakende mağazalarına ve diğer uç konumlara kadar altyapılarını tek bir birleşik yapı üzerinden daha kolay yönetebiliyor.

Perakendecilere yönelik uç çözümleri, Dell’in büyüyen uç portföyüne yapılan en son eklemelerden biri olup yakın zamanda PTC’nin en yeni ThingWorx tabanlı çözümü Dijital Performans Yönetimini destekleyecek olan Dell Validated Design for Manufacturing Edge çözümünü tamamlayıcı nitelikte. Dell ProDeploy ve ProSupport hizmetleri, 170’i aşkın ülkede 60.000’den fazla bu konuda çalışan ve iş ortağıyla perakendecilerin uç dağıtımlarını hızlandırmaya ve ortamlarını desteklemeye yardımcı oluyor.

Uygunluk Durumu

  • Dell Validated Design for Retail Edge, Haziran 2022’de tüm dünyada kullanıma sunulacak.
  • Dell Technologies Müşteri Çözüm Merkezleri İnovasyon Laboratuvarlarında konsept kanıtı uç çözümlerin test edilmesi ve doğrulanması bugün Limerick- İrlanda ve Singapur’da, yıl içinde Round Rock, Teksas’ta gerçekleştirilecek.
  • Enterprise SONiC Distribution by Dell Technologies 4.0, tüm dünyada 28 Nisan 2022 tarihinde kullanıma sunulacak.
  • Dijital Performans Yönetimi desteğine sahip PTC’li Dell Validated Design for Manufacturing Edge çözümü, bu yılın sonlarında tüm dünyada kullanıma sunulacak.

Teknoloji Makaleleri