Pazartesi, Nisan 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Kripto piyasalarında gündem FED tutanakları

kripto-para-globaltechmagazineBitcoin, 31.000$ kıyısından bir miktar geri çekilerek güne başladı. Pazartesi günü 31.150$ seviyelerinden gün kapanışı gerçekleştiren lider kripto para birimi Bitcoin, bu bölgede ağırlıklı olarak dirençle karşılaşırken yeni haftada makro gündemin de pek destekleyici olmaması sebebiyle 30.800$ civarlarında güne başladı. Ethereum ise kısmen daha istikrarlı bir şekilde yükselişini devam ettirerek sabah saatlerinde 1.937$ seviyelerinde fiyatlanıyor. Kripto para piyasası ABD’de açıklanacak FED tutanaklarını bekliyor. FED tutanakları öncesi hafif bir geri çekilmenin ardından piyasanın hızlıca toparlanmasını bekliyoruz. Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak gelişmeleri değerlendirdi.

Her ne kadar Bitcoin dominasyonu %52 ile son 2,5 yılın zirvesinden dönse de burada gerçek bir geri çekilme görülmediği için altcoinler hala baskı altında kalmaya devam ediyor. Bitcoin dominasyonu düşmeye devam ettiği süreçte altcoinlere olan ilgi artabilir.

Öte yandan bu hafta başından itibaren daha çok Çin kaynaklı olumsuz ekonomik veriler genel olarak piyasaya nispeten negatif yansıdı. Asya öncelikli olarak küresel hisse senedi piyasaları haftanın ilk 2 günü düşmeye devam ederken genel olarak finans piyasalarında hacimsiz ve dalga boyu düşük hareketler görülüyor. Bugün akşam saat 21.00’da açıklanacak olan FED tutanakları piyasalarda volatiliteyi bir miktar artırabilir. Son toplantıda faizleri uzun sürenin ardından artırmayarak sabit tutan FED’in sözlü yönlendirmeler ile iki faiz artışı daha yapması bekleniyor. Özellikle çekirdek enflasyonda görülen inatçılık ve katılık bu aşamada FED’in daha fazla sıkılaşmasını gerektirecek yönünde şahin açıklamalar gelme ihtimali yüksek. Bu sebepten akşam saatlerinde ilk aşamalarda kripto para piyasasında ufak bir geri çekilme görülebilir. Ancak bu hareketin kısa süreceğini ve hızlı bir toparlama gelebileceğini düşünüyoruz.

Son olarak ise Bitcoin ile Ethereum dar bant aralığında hareket ederken STORJ, QUICK, ZRX, ALCX ve ZIL günü en çok yükselen kripto paraları olmayı başardılar.

Bitcoin (BTC) Teknik Analiz

Dar bant aralığında hareketliliğine devam eden Bitcoin, güne 30.800$ seviyelerinde başladı. Oldukça kritik bir seviyede olan Bitcoin için hareketlilik gösterdiği kanalın orta bandı olan 30.700$ seviyesinin korunması önemli olacaktır.

Bugün 21.00’da yayımlanacak olan FED toplantı tutanakları Bitcoin’de volatiliteyi arttırması beklenirken olası yukarı yönlü bir harekette ilk direnç seviyesi olarak 31.200$ ardından da 2023 yılı zirvesi olan 31.430$ seviyesinin çalışması beklenebilir. FED tutanaklarında şahin bir görünüm olması halinde olumsuz senaryoda ise 30.700$ seviyesinin destek olarak çalışması beklenebilir. Bu seviyenin kırılması ve altında mum kapanışları yapması halinde ilk olarak kanalın alt bandı 30.180$ ardından da 29.535$ seviyelerine kadar bir geri çekilme görülebilir.

Litecoin (LTC) Teknik Analiz

Yaklaşık bir yıldır yükseliş trendinde olan ve diğer altcoinlerden ayrışan Litecoin, iki gün önce son 15 ayın zirvesini gördükten sonra ufak geri çekilmelerle bu sabah saatlerinde 105$ seviyelerinden alıcı buluyor.

Litecoin Halving’e yaklaşık bir ay kala olumlu havanın devam etmesi halinde sırasıyla 105.58$ ardından da yükselene kanalın orta bandı olan 109.55$ ve 15 ayın zirve seviyesi 115$ seviyelerinin direnç olarak çalışması beklenebilir.

Olası aşağı yönlü hareketliliğin devamında 102.56$ seviyesi ilk destek seviyesi olarak karşılanabilir. Bu seviyenin kırılması ve altında günlük kapanışlar yapması halinde 98.13$ seviyelerine kadar bir geri çekilmeyi beraberinde getirebilir.

Teknoloji Makaleleri