Cumartesi, Nisan 27, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Nokia ana ağ uygulamalarında Red Hat altyapısını kullanacak

Red-Hat-globaltechmagazineNokia ve açık kaynak çözümlerinde dünya lideri Red Hat, Nokia’nın ana ağ uygulamalarını Red Hat OpenStack Platform ve Red Hat OpenShift ile sıkı bir şekilde entegre etmek için anlaşmaya vardı. Bu anlaşma kapsamında Nokia ve Red Hat mevcut Nokia Container Services (NCS) ve Nokia CloudBand Infrastructure Software (CBIS) müşterilerini desteklerken ve geliştirirken müşterilerin zaman içinde Red Hat platformlarına geçiş yapması için bir yol oluşturacak. Ek olarak Nokia, kapsamlı ağ portföyünü daha hızlı geliştirmek ve test etmek için Red Hat’in altyapı platformlarından faydalanacak.

Nokia müşterileri doğrudan Nokia tarafından desteklenmeye devam edecek ve bu sırada Red Hat de Nokia’ya devam eden geliştirmelerde ve hizmetlerde destek sunarken Nokia NCS ve CBIS için de gelişmiş bakım imkanı sağlayacak. Müşterilerin bulut stratejisi geliştikçe Red Hat ve Nokia da Red Hat’in platformlarına geçiş yapmak isteyen müşteriler için sorunsuz bir yol sunacak. Ek olarak belirli Nokia bulut altyapısı ekipleri de müşterilerine Nokia adına yol haritasını sürekli geliştirmek, dağıtım hizmetleri ve destek sağlamak için Red Hat’e geçiş yapacak.

Servis sağlayıcıları 5G ile ana ağ, açık RAN, çoklu erişimli sınır bilişim (MEC) ve uygulama modernizasyonu gibi fırsatları keşfederken uygulamaları ve hizmetleri kendi seçtikleri altyapı ve konum üzerinde dağıtmak için daha fazla esnekliğe ve seçeneklere ihtiyaç duyuyor. Bu da ekosistem arasındaki entegrasyonu ve ekosistem üyelerinin birlikte çalışabilmesini kritik hale getiriyor. Bu iş birliğiyle:

  • Nokia, ana ağ uygulamalarını geliştirirken, test ederken ve müşterilerine sunarken Red Hat’i birincil bulut altyapı platformu olarak konumlandıracak.
  • Nokia, ana ağ uygulamalarını Nokia NCS ve CBIS platform hizmetleri üzerinde desteklemeye devam edecek.
  • Nokia’nın ana ağ uygulamaları Red Hat OpenStack Platform ve Kubernetes’ten güç alan öncü hibrit bulut uygulama platformu Red Hat OpenShift ile sıkı bir şekilde entegre edilecek.
  • Nokia ana ağ bulut yerlisi ağ fonksiyonlarını (cloud-native network functions, CNF) ve sanallaştırılmış ağ fonksiyonlarını (virtualized network functions, VNF) Red Hat OpenShift ve Red Hat OpenStack Platform üzerinde sertifikalandıracak. Bu sırada müşterilere Amazon Web Services, Google ve Microsoft gibi fiziksel donanım, sanallaştırılmış ve genel bulut telekom altyapısı hizmetleriyle devreye alma seçenekleri sunacak.

Nokia bulut altyapı platformu müşterileri Red Hat’in açık kaynak ekosisteminin eksiksiz hizmet ve desteğine sahip olacak. Ayrıca Red Hat’in dönüştürücü 4G ve 5G teknolojilerine ve kullanım alanlarına erişebilecek. Nokia’nın 5G uzmanlığı ve Red Hat’in açık hibrit bulut vizyonunun bir araya gelmesiyle müşteriler ana ağ altyapısını ve uygulamaları Red Hat’in hizmetleri ve desteğiyle sektörün sınır bilişim alanlarına daha hızlı geçtiği bu dönemde tamamen bulut yerlisi ve uzun süre kullanıma hazır hale getirebilecek.

Nokia Ana Ağ, Bulut ve Ağ Hizmetleri Genel Müdürü ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Fran Heeran, konuyla ilgili şunları söylüyor: “Bu anlaşma Nokia Cloud ve Ağ Hizmetleri’nin portföyünü dengeleme çalışmasındaki devam eden hareketliliğini gösteriyor. Bu iş birliğiyle açık kaynak altyapı teknolojisinde dünya lideri olan Red Hat’in sınıfının en iyisi bulut altyapısıyla birlikte müşterilerimize sınıfının en iyisi çekirdek ağ uygulamalarımızı sunabileceğiz.”

Red Hat Telekomünikasyon, Medya, Eğlence ve Sınır Bilişim Kıdemli Başkan Yardımcısı Darrell Jordan-Smith ise “Red Hat olarak 5G’nin sadece hizmet sağlayıcılarda değil, tüm sektörlerde yarattığı büyük etkinin farkındayız ve ilerleyen dönemde daha heyecan verici şeylerin bizi beklediğinin bilincindeyiz. 5G, yeni nesil uygulamaların, hizmetlerin ve kullanım durumlarının geliştirilmesiyle işletmelerin ve insanların etkileşim kurma biçiminde devrim yaratıyor. Bu iş ortaklığının bir parçası olarak Nokia, çoklu bulut ve yerel bulut altyapımızı çekirdek ağ uygulamalarıyla birlikte sunarak hizmet sağlayıcıların 5G ağlarını Red Hat OpenStack Platform ve Red Hat OpenShift üzerinden dağıtarak 5G fırsatından yararlanmasını sağlıyor.

Teknoloji Makaleleri