Cumartesi, Nisan 27, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Vlogger olmak için aşmanız gereken zorluklar

canon-globaltechmagazineSon dönemlerin öne çıkan, özellikle de genç kuşağın idealini oluşturan meslek gruplarından biri; vloggerlık… Günlük yaşantının sosyal medyaya entegre olması ile yoğun ilgi toplayan vloggerlık ya da video içerik üreticiliği dışarıdan kolay gibi görülse de aslında her meslekte olduğu gibi kendi içinde zorlukları barındırıyor. Uygun ekipman, doğru ışık, temiz ses, titreme gibi birçok etken video içerikleri çekerken mükemmeli arayanların kâbusu olabiliyor. Vlog çekmeye yeni başlayan ya da elindeki ekipmanı yükseltmek isteyen deneyimli bir vlogger da olsanız iyi bir video içeriği için iyi kamera seçiminin en önemli unsur olduğunu unutmayın.

Günümüzde “vlog” ve video içerikler dijital platformlarda en çok tercih edilen içerik türlerinden biri. Öğrencilerden ev hanımlarına yemek severlerden gezme tutkunlarına birçok kişi basit ya da tam teşekküllü video içerikleriyle sosyal medyada iz bırakıyor. Tabii video içerikleri çekmek öyle göründüğü kadar kolay değil, bazı zorlukları var. Peki bu zorluklar neler, hep birlikte göz atalım.

Doğru ışığı bulmanın önemi

Işığın doğal veya stabil olmaması vlog çekme aşamasında zaman zaman karanlık görüntülerin, konu üzerinde güçlü gölgelerin ortaya çıkmasına sebep oluyor. Bu kurgu aşamasında zorluk çıkartırken aynı zamanda izleyicinin de seyir zevkini düşürüyor. Bu nedenle ışık alma performansı yüksek, iyi bir vlog kamerası kullanmak bu tarz ışık sorunsallarını ortadan kaldırarak temiz ve güçlü görüntüler elde etmenizi sağlıyor.

Ses kirliliğinin temizlenme zorluğu

Ses, vlog için kritik bir önem taşıyor. İçerik üreticileri için ekranda gösterilenleri sesli olarak izleyiciye aktarabilmek çok değerli. Bu nedenle dahili ya da harici güçlü bir mikrofona sahip olmak, dış ses kirliliğinden uzak temiz kayıt yapabilmek video içerik üreticilerinin olmazsa olmazı. En nihayetinde videoyu fotoğraftan ayıran en önemli unsur da videonun görüntü ve sesi mükemmel bir şekilde birleştirerek izleyiciye mesajı çok daha güçlü bir şekilde aktarabilmesi. Her ne kadar ses kirliliği kurgu sırasında temizlenebilse de bunun için çok iyi bir kurgu bilgisi ve zaman gerektirdiği de inkâr edilemez bir gerçek.

Teknik ekipmanların ağırlığı

Güçlü ve kaliteli içerik için çok fazla tam ve yarı profesyonel ekipman alternatifi var. Ancak günümüzde her şeyde olduğu gibi içerik üreticiliğinde de artık hafif, taşınabilir ve kompakt tasarımlı ekipman arayışı mevcut. Her an yanınızda taşıyabileceğiniz ürünler olması ekipman tercihinde seçici bir rol oynuyor.

Geniş açılı çekimler

Vlog kameraları genel anlamda tek kişinin video çektiği varsayılarak tasarlanıyor. Ancak özellikle seyahat içerik üreticileri ya da bulunduğu ortamı video içeriğinde detaylı bir şekilde gösterebilmek isteyen kişiler için tek seçenek; uzaktan çekim yapmaya çalışmak oluyor. Bunun önüne geçmek için, kullanılan teknik ekipmanın geniş açı özellikli olması çok kritik.

Otomatik Netleme

Vloggerların sıkça yaşadığı problemlerden biri de otomatik odaklama! Bu özellik olmadığında video defalarca baştan çekilmek zorunda kalabiliyor. Boşa geçen zaman ve efor heves kırıcı olabiliyor. Bu durumun önüne geçmek için ya kameranın başında bir kameramanın bulunması, ki bu pek çok başlangıç ve yarı profesyonel seviyede içerik üreticileri için geçerli bir durum değil veya otomatik odaklama özelliği bulunan bir kameranın tercih edilmesi gerekiyor.

Sabitleyecek yer sorunsalı

Gezi, yemek veya lifestyle bir vlogda sürekli kamerayı sabitleyecek bir yer aramak başlı başına bir zorluk. Bu zorluğu çözebilmek için ya ayaklı bir sabitleyici, tripod veya sabitleyeceğiniz mükemmel yükseklikte ve açıda bir yer bulunmanızı gerekiyor. Aksi halde videoya ayıracağınız sürenin bir kısmını bu durum için harcamanız olası.

İşte Canon’un vlogger’lar ve video içerik üreticileri için özel olarak tasarladığı yeni vlog kamerası Powershot V10 ile bütün bu problemleri tek bir cihazla ortadan kaldırabiliyorsunuz. Otomatik olarak ışık ayarlamasına sahip 14 renk filtresi, yalnızca kredi kartı büyüklüğünde kompakt tasarımı, dahili mikrofonu, otomatik yüz netlemesi, gelişmiş görüntü sabitlemesi ve yerleşik stant özellikleriyle size aradığınız tüm konfor ve mükemmelliği tek bir cihazda sunuyor. 4K video çekim kalitesi ile de size artık sadece takipçilerinizi cezbedecek üstün video içerikler üretmek kalıyor.

Teknoloji Makaleleri