Cumartesi, Nisan 27, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Bitcoin Nisan ayı beklentisi 62.000-90.000 dolar arasında

bitcoin-globaltechmagazineDünyanın lider kripto varlık platformu ve Web3 şirketi Bitget Nisan ayında gerçekleşmesi beklenenlere ilişkin bir rapor yayınladı. Bitget araştırmacısı Ryan Lee tarafından hazırlanan raporda BTC’nin Nisan ayı beklentisi 62.000 ila 90.000 USD aralığında olacağı belirtildi.

Lee tarafından yapılan çalışmada bu beklentinin hangi nedenlere dayandığına ilişkin de bilgi verildi. Buna göre Nisan BTC Spot ETF fon akışını etkilemeye devam edecek. SEC’in BTC spot ETF’lerini onaylamasından beri, Wall Street tarafından yapılan alımlar 200.000 BTC’ye ulaştı ve BTC fiyatını 73.000 USD yükseltti. BTC spot ETF’sinin Nisan ayında da fon akışını sürdüren bir etken olması  ve bu durumun BTC spot fiyatını yükselteceği tahmin ediliyor.

Nisan ayında önemli bir gerçekleşme de yarılanma olacak. Raporda Bitget Araştırmacısı Ryan Lee şunları anlattı:

  • Yaklaşık iki yılda bir yaşanan BTC yarılanması bu sene Nisan ayında gerçekleşecek. Yarılanma sonrasında piyasaya günlük giren BTC sayısı 450’ye düşerken yıllık BTC artışı yaklaşık 160.000 olacak.
  • Bitget araştırmacısı Ryan Lee’nin raporuna göre bu rakam, Wall Street tarafından yalnızca 1 ayda yapılan alım miktarına eş değer. Lee, Wall Street’in sürekli alımları ve yarılanmanın piyasadaki etkisiyle, sıradaki BTC boğa piyasası erken gelecek.

Yine aynı raporda Nisan ayının sonraki birkaç ayın trendlerini belirlemede önemli bir rol oynayacağı değerlendirmesine de yer verildi.

Teknoloji Makaleleri