Salı, Nisan 30, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Samsung Mobil Ödeme Sistemi bazı şartlarla tüm Android’lere geliyor

samsung globaltechmagazineSamsung, bu yılın ilk çeyreğinin sonu itibariyle yeni bir mobil ödeme ekosistemi servisini kullanıma açacak.

Daha önce Samsung’un mobil ödeme sistemleriyle ilgili çalışmalar yürüttüğü söyleniyordu ve resmi açıklamayla artık kesinleşti. Samsung, bu yılın ilk çeyreğinin sonu itibariyle yeni bir mobil ödeme ekosistemi servisini kullanıma açacak.  Yeni ekosistem Samsung Pay Mini olarak adlandırıldı ve tüm Android’ler çalıştırabilecek. Samsung Pay Mini genel olarak günlük eşyalar, seyehat biletleri ve aylık ödemeler için hizmet vermeyi amaçlıyor.

“Tüm Android”ler için duyurulmasına karşın; Pay Mini’nin Android kullanıcılarına bazı şartları var. Öncelikle Android Lollipop sürümüne sahip olunması gerekli. Android 5’in altındaki işletim sistemlerinde Google Play Store’dan indirilse dahi çalışmayacak. Ayrıca Samsung, bu uygulama için 1280×720 çözünürlüğünü de şart koşmuş.

Pay Mini’deki tek problem, Samsung’un kendi cihazlar için sunmaya başladığı Samsung Pay gibi çevrimdışı çalışma desteği bulunmuyor. Sadece Android’ten de söz edemeyiz, Samsung’un Pay Mini’yi iOS’a yönelik olarak da geliştirdiği ile ilgili ciddi duyumlar var. Daha önce bazı firmalar mobil ödeme sistemlerini iOS’a uyarlamak isteseler de Apple Pay nedeniyle Apple bu uygulamaları reddetmişti.

Bahsi edilen Pay Mini uygulaması an itibariyle kendi bölgelerinde kullanıma sunuldu ve mart ayı itibariyle diğer ülkelerde de yayımlanacak.

Teknoloji Makaleleri