Salı, Nisan 30, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

SAP, yeni nesil uygulamalarını SAPPHIRE NOW’da tanıttı

sap-globaltechmagazineSAP, modernize ettiği yeni nesil müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) çözümlerini ve yeni veri yönetimi portföyünü duyurdu.

SAP’nin en büyük teknoloji etkinliği SAPPHIRE NOW, ABD’nin Orlando kentinde 5-8 Haziran tarihleri arasında düzenlendi. 102 ülkeden yaklaşık 22 bin kişinin katıldığı SAP’nin her yıl yenilikçi ürünlerinin tanıtıldığı ve teknolojideki son gelişmelerin değerlendirildiği konferans, ünlü şarkıcı Justin Timberlake konseriyle sona erdi. SAP, işletmelerin müşterilerine daha iyi hizmet vermesini ve müşteri tabanını korumasını sağlayacak yeni uygulama portföyü SAP C/4HANA’yı duyurarak müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) pazarında ezber bozma hedefine ulaştı. SAP ayrıca, işletmelerin verilerdeki yayılmayı değere dönüştürmelerini sağlayacak ilk kapsamlı veri yönetimi çözümü SAP HANA Data Management Suite portföyünü de tanıttı. Duyurular, SAP CEO’su Bill McDermott tarafından, şirketin SAPPHIRE NOW konferansında yapıldı.

SAP C/4HANA, eski nesil CRM çözümlerinin sadece satışa odaklanan yapısını modernleştirmek üzere tasarlanan, entegre bir çözüm sunmasıyla dikkat çekiyor. Pazar lideri Hybris, Gigya ve CallidusCloud’un satın alma işlemlerinin tamamlanmasının ardından, SAP şimdi de çözümlerini birbiriyle bağlantılı hale getirerek müşteri verilerinin korunması, pazarlama, ticaret, satış ve müşteri hizmetleri gibi tüm ön ofis fonksiyonları destekliyor.

SAP CEO’su Bill McDermott bu konuda şunları ifade ediyor: “SAP, CRM’in mevcut durumunu kabullenebilecek son markaydı, dolayısıyla da bu durumu değiştiren ilk marka oldu. Eski nesil CRM sistemleri tamamen satışa odaklanırken, SAP C/4HANA tamamen tüketiciye odaklanıyor. Bir işletmenin her biriminin, tüketiciye bütünsel bir bakış açısı ile bakması gerektiğini biliyoruz. Bütün SAP uygulamalarını akıllı bir bulut çözümünde bir araya getirdiğinizde, talepler tedarik zincirindeki hareketleri doğrudan besliyor.”

SAP’nin uçtan uca iş çözümleri sağlama konusundaki itibarından güç alan yeni SAP C/4HANA, başta pazar lideri ERP çözümü SAP S/4HANA olmak üzere, SAP’nin iş uygulamaları portföyüyle tam entegrasyon sunacak. Bu entegrasyonda, SAP’nin geçen yıl tanıttığı akıllı teknolojiler platformu SAP Leonardo’nun yeni öğrenen algoritmalar yetenekleri ve işletmelerin dağınık durumdaki verilerini görünür kılan ve kontrol edebilmelerini sağlayan yeni SAP HANA Data Management Suite de yer alıyor. SAP’nin genel stratejisi, şirketlerin akıllı işletmeler olarak faaliyet göstermesini ve işyerinde otomasyona dengeli bir yaklaşım getirmesini sağlıyor.

Müşterilere ulaşmak için verileri yönetmek

Bütün sistemler veriye dayanıyor ancak bugün işletmelerin karşılaştığı zorluk, bu verilerin dağınık olması; yani sadece işlem bazlı sistemlerde değil, ürünlerde, makinelerde ve insanların elinde de dağınık durumda bulunması. Bu verilerin içeride toplanması, hazırlanması ve işletme açısından anlamlı hale getirilmesi gerekiyor. SAP HANA Data Management Suite (SAP HANA Veri Yönetim portföyü), yapılandırılmış ya da yapılandırılmamış durumdaki devasa miktarda verinin, her nerede bulunursa bulunsun, değerli ve kullanılabilir bilgiye dönüştürülmesini sağlıyor. SAP HANA Data Management Suite, müşterilerin veri potansiyelini güvenli, sade ve verimli bir şekilde maksimum seviyeye çıkarmasını mümkün kılıyor.

SAP, yeni akıllı ürünler ve seçeneklerle işletmeleri harekete geçiriyor

SAP, SAPPHIRE NOW konferansında, işletmelerin etkileşimli yapay zeka (AI), blockchain ve analitik gibi gelişmiş teknolojilerin artırılmış yetenekleri sayesinde daha akıllı hale gelmesini sağlamaya yönelik yeni ürün ve iş birliklerini duyurdu. SAP aynı zamanda, müşterilerine daha iyi hizmet sunabilmek için bağımsız bir bulut platformu olma sözü doğrultusunda, SAP® Cloud Platform’un artık tüm başlıca bulut altyapısı sağlayıcılarında da kullanılabileceğini açıkladı.

  • SAP Conversational AI (Etkileşimli Yapay Zeka), işletmelerin akıllı sohbet robotları (chatbot) geliştirmelerini sağlıyor. Bu servis, sohbet robotlarının eğitimi, yapımı ve takibi için uçtan uca bir araç kiti sunuyor. Bu sohbet robotları hem SAP hem de SAP dışı sistemlere entegre edilebiliyor ve önceden yapılandırılmış, endüstri-bazlı robotik sistemler olarak da sunulabiliyor. Kullanıcılar bugüne dek 60 bin SAP Conversational AI sohbet robotu yaptı.
  • SAP Leonardo Machine Learning (Öğrenen Algoritmalar) yetenekleri artık SAP S/4HANA® Cloud, SAP C/4HANA ve SAP Ariba® çözümleri de dahil olmak üzere SAP portföyündeki uygulamalara dahil ediliyor.
  • Müşterilerin kendi uygulamalarını geliştirmelerini sağlayan SAP Leonardo Machine Learning Foundation’a (Öğrenen Algoritmalar Tabanı) beş yeni servis eklendi. Bu servisler arasında cisim tespiti, görüntülerdeki metinlerin tanınması ve metin dokümanlarını analiz edip otomatik olarak kategorilere ayıran metin sınıflandırma yer alıyor.
  • SAP Cloud Platform Blockchain, işletmelerin Hyperledger Fabric ve MultiChain gibi blockchain teknolojilerini kullanarak kurumsal çözümleri kolayca oluşturup genişletmesini sağlayan yeni bir “servis olarak blockchain” çözümü. SAP blockchain ortak inovasyon girişiminde yaklaşık 65 şirket yer alıyor ve bu girişim müşterilerin blockchain ile güçlendirilmiş üretim ve tedarik zinciri ürünlerini kullanmalarına yardımcı oluyor bu sayede de ulaşım, gıda ve ilaç gibi endüstrilerde şeffaflığı, güvenliği ve iş birliğini geliştirmelerini sağlıyor.

SAP, ulaşım endüstrisinde blockchain’in ve en başarılı uygulamaların dünya genelinde daha fazla ve hızlı benimsenmesini sağlamak üzere Intel Corp., Hewlett Packard Enterprise Co. (HPE) ve A3 by Airbus SE gibi 7 kurucu üyeyle birlikte global bir blockchain konsorsiyumu kurdu.

SAP Cloud Platform (SAP Bulut Platformu), çoklu-bulutu yeni boyutlara taşıyor

SAP Cloud Platform’un Google Cloud Platform ve Microsoft Azure üzerinde genel kullanıma sunulmasıyla, SAP çoklu-bulut stratejisini genişletmeye ve yaygınlaştırmaya devam ediyor. Amazon Web Services (AWS) de dahil olmak üzere yeni eklemelerle birlikte, SAP Cloud Platform artık belli başlı bütün hiper-ölçekli bulut altyapı sağlayıcılarda kullanılabiliyor. SAP, servis olarak tek bir kurumsal platformu (PaaS) esnek, açık ve geniş seçeneklerle sunan tek marka olmayı sürdürüyor.

SAP ayrıca özel bulut uygulaması olarak IBM Cloud üzerinde SAP Cloud Platform’un özel sürümünü çıkarmayı planlıyor. Bu ortak çözüm sayesinde bankacılık, sağlık ve ulaşım gibi düzenlemelere tabi endüstrilerdeki işletmeler kadar hassas verileri yöneten işletmeler de güvenlik ve kontrolden taviz vermeden inovasyon yapabilmek için gerekli esneklik, hız ve çevikliğe kavuşacak.

SAP Analytics Cloud inovasyonlarıyla akıllı işletmeler

SAP Analytics Cloud’un geliştirilmiş yeteneklerinin artık doğrudan SAP S/4HANA Cloud içinde sunulmasıyla, işletmelerin tüm planlama, uygulama ve analizleri tek bir sistem üzerinde yapabilmesi sağlanarak, hesap tablolarının sayıca artması sorunu ya da bağımsız araçlar kullanma ihtiyacı ortadan kaldırılıyor. Bu uygulamayı kullanan işletmeler arasında, lider geri dönüştürülmüş kağıt ve ambalaj şirketi Pratt Industries, uzay-havacılık ve savunma endüstrisi şirketi L3 Technologies ve Daimler AG yer alıyor. Ayrıca SAP Analytics Cloud artık ilgilenilen içeriğe bağlı haberler de sunuyor.

SAP Analytics Cloud, 150’den fazla bulut veri kaynağına erişim sağlayarak müşterilerin her noktadaki verilere kolayca erişmesini, verilerin harmanlanmasını ve verilerden içgörü kazanmasını sağlıyor. Etkileşimli yapay zeka teknolojisini kullanan yeni “search to insight (bilgi için arama) özelliği, her türlü cihazda doğal dilde sorulan anlık soruları yanıtlayıp verileri hızla dönüştürerek içgörü sunuyor.

SAP, yenilikçi startup’ları destekliyor

SAP’nin yeni ve etkileyici kuluçka (inkübasyon) sistemi, akıllı işletmelerin hızla değişen dünyaya uyum sağlamasına, bu dünyada rekabet edip gelişmesine yönelik ürün ve çözümler sunan startup’ları destekliyor. SAP, SAP.iO Venture Studio ile şirket içindeki sıra dışı yeteneklerin yardımıyla startup’ların birer başarılı işletmeye dönüşmelerini ve bu sayede  startup’ların müşterilerinin büyük sorunlarını çözmelerini, daha etkili ve verimli çalışmalarını sağlıyor. SAP.iO Venture Studio aynı zamanda sosyal ihtiyaçlara ya da çevre sorunlarına yönelik çalışmalar yapan startup’lara da destek ve rehberlik hizmetleri sunuyor.

SAP One Billion Lives

SAP.iO Venture Studio ayrıca SAP One Billion Lives (Bir Milyar Yaşam) girişimiyle de sosyal etkiye sahip girişimlere imza atıyor. 2016’da SAP’nin Asya-Pasifik-Japonya (APJ) bölgesinde başlatılan SAP One Billion Lives, bu yıl tüm dünyaya yayıldı ve 1 milyar kişinin hayatını iyileştirmek için ölçeklendirilebilir ve uygulanabilir sosyal girişimleri destekledi. Global sorunların çözümü için yetenek ile teknolojiyi bir araya getiren bu girişim sayesinde işletmeler, müşteriler, çalışanlar, iş ortakları ve tüm dünya fayda sağlıyor. Bir kitlesel fonlama programı olan SAP One Billion Lives, SAP teknolojisini kullanarak sürdürülebilir ve ticari açıdan uygulanabilir toplumsal etki yaratıyor. Devam eden projeler arasında, Hindistan’da kanser ilaçlarının etkisinin, Japonya’da afet önleme ve hazırlıklı olma süreçlerinin geliştirilmesi de yer alıyor.

Şirketler iş yeri mutluluğunu benimsiyor

SAP, SAPPHIRE NOW Konferansı’nda çalışan mutluluğuna odaklanan ve teknolojiyi bu kültürel değişimin tetikleyicisi ve sağlayıcısı olarak konumlandıran yeni Well-Being at Work (İş yerinde mutluluk) girişimini de tanıttı. SAP bu amaçla Thrive Global ile iş birliği yapıyor. Arianna Huffington tarafından kurulan ve yönetilen Thrive Global, işletmelerdeki mutluluğu, performansı ve hedef-odaklılığı artırmak, teknolojiyi kullanarak daha sağlıklı ilişkiler oluşturmak üzere işletmelere ve bireylere sürdürülebilir, bilimsel çözümler sunarak stresi ve tükenmişlik sendromunu durdurmayı hedefliyor. Bu girişimin ürettiği ilk çözüm olan SAP SuccessFactors Work-Life, bu vizyonu hayata geçiriyor, bireylerin ve grupların mutlu olmak için nelere ihtiyaç duyduğu konusunda gerçek-zamanlı bilgiler veriyor, çalışan memnuniyeti ve katılımını artırmak için hedefe odaklı tavsiyelerde bulunuyor.

Teknoloji Makaleleri