Salı, Nisan 30, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Autodesk BIM’i Masaya Yatırıyor

autodesk globaltechmagazineGünümüzde binalar eskinin üretim yöntemleri ile değil, inşaat sonucunun görülebildiği 3 boyutlu modelleme sistemleri ile yapılıyor. Tüm dünyada “Building Information Modeling” olarak bilinen, bir binanın kavramsal tasarım aşamasından, inşaat öncesi, esnası ve sonrası işlemlerinin tümünü kapsayan aşamalarının en doğru şekilde gerçekleştirilmesine olanak sağlayan BIM, Türkiye’de de “Yapı Bilgi Modellemesi” adıyla ilgi görüyor. Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) süreçleri ile inşaat ve yapı sektörü; hız, verimlilik, sürdürülebilirlik ve ekip çalışması avantajlarına kavuşuyor.

Autodesk, Penta Teknoloji ile birlikte bu yıl Yapı Bilgi Modellemesi süreçlerini tanıttığı, ulusal ve uluslararası uygulamaları aktardığı BIM seminerlerinin beşincisine ev sahipliği yapıyor. Katılımcılara ilk elden deneyim paylaşımı ve bilgi alışverişi imkanı sunacak etkinlik “Şimdi Türkiye’de BIM Zamanı” başlığı altında, 19 Nisan’da Four Seasons Bosphorus Otel’de gerçekleşecek.

Autodesk Türkiye Ülke Lideri Murat Tüzüm ve Autodesk Avrupa Bölgesi BIM Teknolojileri Satış Geliştirme Yöneticisi Marek Suchocki’nin katılımıyla gerçekleşecek etkinlik çok sayıda mimar, mühendis ve inşaat firma yöneticisini bir araya getirecek. Dünyada ve Türkiye’de BIM’in öneminin ve geldiği noktanın ele alınacağı etkinlikte katılımcılar bu alandaki yenilikleri öğrenme ve birbirleriyle deneyimlerini paylaşma fırsatı bulacaklar. Etkinlikte Autodesk’in düzenlediği veya sponsor olduğu tasarım yarışmalarında dereceye girmiş çeşitli öğrenci BIM projeleri de fuaye alanında izlenebilecek. Etkinlik ile ilgili detaylı bilgiye http://turkiyedebimzamani.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Teknoloji Makaleleri