Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Yulia Klebanova Qualcomm Doğu Avrupa İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Oldu

qualcomm_globaltechmagazineQualcomm Incorporated, iştiraki Qualcomm Avrupa’nın Doğu Avrupa İş Geliştirmeden Sorumlusu Başkan Yardımcısı görevine Yulia Klebanova’nın atandığını duyurdu. Klebanova, mobil taşıyıcılarla iş birliklerinin yönetimi, abonelerin 2G’den 3/4G servislerine geçişlerinin yürütülmesi, Qualcomm teknolojilerinin tanıtılması ve bölgede mobil ekosistemin gelişimine yönelik çalışmalar yapılması gibi sorumlulukları üstlenecek.

Qualcomm Avrupa Kıdemli Başkan Yardımcısı Enrico Salvatori, atama ile ilgili şu görüşü paylaştı: “Doğu Avrupa ekibimizin yeni lideri Yulia’ya hoş geldin diyoruz. Engin deneyimiyle, Qualcomm’un işlerini bölgede daha da büyütmesine destek olacaktır. Vizyonumuzu uygulamayı ve bölgedeki varlığımızla başarımızı artırmayı sürdürürken onunla çalışacak olmaktan çok mutluyum.”

Klebanova, Rusya BT sektöründe 20 yılı aşkın deneyiminin ardından Qualcomm’a katıldı. Önceleri birçok uluslararası BT şirketinde çeşitli pozisyonlarda görev alan Yulia Klebanova, 2002 yılında Intel’in bölgesel birimlerinde hükümetle ilişkileri yürüten satış direktörü olarak görev aldı. 2005 yılında Intel Corporation bünyesinde Rusya, Ukrayna ve Kazakistan’da Kurumsal Satış Direktörü olarak görev alan Klebanova, Intel’den önce Lucent’te taşıyıcılarla ilişkilerden sorumlu bir satış pozisyonunda görev yapıyordu. NTV Internet, Lucent ve Stins Coman’da çeşitli pozisyonlarda çalışan yulia Klebanova, Leningrad Politeknik Enstitüsü’nde Mühendislik dalında lisans, New York Dowling College’den de Finans ve Bankacılık dalında MBA derecelerine sahip.

Teknoloji Makaleleri