Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Kurumlar İçin Yeni TP-LINK Çözümü

EPA110-01-1280TP-LINK, restoran, otel, okul gibi işletmelerde tavana monte edilerek kolayca kullanılabilen EAP serisi ağ çözümünün yeni modelini duyurdu. EAP110, kolay yönetilebilmesi nedeniyle özellikle küçük ve orta boy işletmeler için ideal bir çözüm.

Kablosuz ağ pazarında dünya lideri olan TP-LINK, şık tasarımlı, kolay kurulup yönetilebilen EAP serisinin daha uygun fiyatlı yeni modelini satışa sundu. EAP110 model erişim noktası (access point-AP), otel, okul, restoran ve AVM gibi farklı kullanıcıların kablosuz ağa erişimi olan ve geniş alana yayılmış işletmeler için ideal bir çözüm. Tavana ya da duvara monte edilerek kullanılan ürün, şık tasarımı sayesinde her ortamda aksesuar görünümüyle dekorasyona uyum sağlıyor.

Kablosuz ağa her gün farklı ve çok sayıda cihazın bağlandığı bu tip ortamlarda, ağ cihazlarının yönetimi ve ağın güvenliği ön plana çıkıyor. TP-LINK’in EAP serisi hem yönetim kolaylığı hem de sıkı güvenlik özellikleri ile kurumların beklediği bir çözüm niteliğine sahip. Pasif PoE (Power ower Ethenet) desteği sayesinde elektrik hattı olmayan yerlere de monte edilebilen ürün, bu açıdan da esneklik sağlıyor. Ethernet üzerinden güç aktarımı ile her yerde kullanılabilen EAP110, kablosuz ağın sinyalini güçlendirerek daha geniş alana yayıyor.

Tek bilgisayardan yüzlerce cihaz kontrol edilebiliyor

İç mekanlar için özel geliştirilen yeni nesil bir erişim noktası olan EAP110, Bilgi İşlem Merkezi ve/veya yönetimi olmayan küçük işletmeler için kolay yönetilmeyi sağlayan yazılım desteği ile sunuluyor. Ürünle ücretsiz gelen EAP Kontrol Yazılımı, ağ üzerindeki herhangi bir bilgisayardan bu programa sahip yüzlerce cihazı yönetmeye olanak veriyor. Merkezi yapılandırma, gerçek zamanlı izleme, ağ trafiği, toplu firmware güncelleme gibi birçok yönetim işlemi tek bir bilgisayardan yapılabiliyor. Bu yazılım, çok sayıda erişim noktası kullanılan işyerleri için çok önemli bir kolaylık sağlayarak, iş yükünü azaltıyor.

TP-LINK EAP110, çok sayıda ve farklı kişilerin kablosuz ağa bağlanması gereken iş yerlerinde Misafir Ağı Yönetimi (Captive Portal – kısıtlı portal) uygulaması ile güvenli bir ağ oluşturuyor. Bu uygulama ile ağ yöneticisi, misafir olarak ağa bağlanacakların kullanıcı adı ya da şifre girme gibi giriş koşullarını önceden basitçe belirleyebiliyor. Böylece kablosuz ağa misafir olarak bağlanacak kişiler için pratik bir kimlik doğrulama sağlanıyor.

300Mbps kablosuz hıza sahip olan EAP110, sağlam güvenlik stratejileri ile kablosuz ağın güvenliğini en üst düzeyde tutuyor. WPA/WPA2 kurumsal şifreleme ve 802.1X kurumsal sınıf WiFi güvenlik desteklerine sahip olan ürün, bunlara ek olarak çoklu-SSID, kablosuz izolasyon, MAC filtreleme ve sahte AP algılama özellikleri ile ağa yönelik tehditleri azaltmaya yardımcı oluyor.

Teknoloji Makaleleri