Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Vodafone İş Sürekliliği Yönetim Sistemi ile Sektörün Öncüsü

vodafone_globaltechmagazineVodafone Türkiye, İş Sürekliliği Yönetim Sistemi kaynaklarını yöneten, denetleyen, gerektiğinde grup şirketlerine bilgi transferini sağlama desteği vererek kaynaklarını en verimli şekilde kullanan uzman kadrosu ile ISO 22301 İş Sürekliliği Yönetim Sistemi Standardı belgesini ikinci kez aldı. Vodafone, 2013 yılında bu belgeyi alan ilk teknoloji şirketi ve GSM operatörü olmuştu. Vodafone ayrıca, şirketleri arasında bulunan Vodafone Net ve Vodafone Bilgi’nin de aynı anda belgelendirilmesini sağlayarak, mobil iletişimden, sabit hat ve müşteri hizmetlerine kadar tüm faaliyet alanlarında kesintisiz iş sürekliliği anlayışını tescillemiş oldu.

Dijital dönüşüme liderlik etme hedefiyle faaliyet gösteren Vodafone, en yeni mobil teknolojileri Türkiye’nin dört bir yanında kolay, kesintisiz ve erişilebilir kılma hedefi doğrultusunda  gösterdiği özverili çalışmaların karşılığını almayı sürdürüyor. Vodafone Türkiye, İş Sürekliliği Yönetim Sistemi kaynaklarını yöneten, denetleyen, gerektiğinde grup şirketlerine bilgi transferini sağlama desteği vererek kaynaklarını en verimli şekilde kullanan uzman kadrosu ile ISO 22301 İş Sürekliliği Yönetim Sistemi Standardı belgesini ikinci kez aldı. 2013 yılında, ISO 22301 belgesini alan ilk teknoloji şirketi ve GSM operatörü olan Vodafone, sertifikayı alma sürecinde gerçekleştirdiği çalışmalarla bu standartların Türkiye’de yerleşmesi konusunda da sektörün öncüsü ve takip edilen operatörü olmuştu.

İş Sürekliliği Yönetimi (İSY) konusundaki temel noktaları tanımlayan ve işletmelere İş Sürekliliği Yönetimi temelleri konusunda rehber olan ISO 22301 belgesi, paydaşlar nezdinde işletmelerin iş yönetimi konusunda tam anlamıyla hazır olduğunu garanti etmesinin yanında, iç ve dış müşterilere karşı yönetim beklentilerinin karşılanması açısından kesin bir güven sağlıyor. Vodafone’un ISO 22301 belgesi, iş sürekliliği standartlarının gelişimi konusunda öncü kuruluş BSI (British Standards Institution-  İngiliz Standartları Enstitüsü) tarafından belgelendi.

Selçuk Karaçay: “İş sürekliliği teknolojik anlamda gelişmişliğimizin en önemli ölçüsüdür”

İş sürekliliğini sağlamak için dünya standartlarını esas alarak   en güncel  şekliyle  uyguladıklarını vurgulayan  Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Selçuk Karaçay, şunları söyledi:

“Vodafone Türkiye olarak, temel faaliyet alanımız olan iletişimin sürekliliğini gündelik hayatın akışı dışında acil ve zorlu durumlarda da sağlayabilmek için her türlü felaket senaryosuna hazırlıklıyız. İletişim teknolojileri konusunda 30’u aşkın ülkeden beslenen derin bir bilgi birikimiyle Türkiye’deki müşterilerimiz için en yüksek değeri yaratmaya ve  uçtan uca kesintisiz iletişim sağlamaya odaklanıyoruz. Kurumsallığın gelişmesi, yalnızca bugünün sorunlarını çözerek değil, önceliklerimizi belirleyip geleceği de öngörerek, planlı bir şekilde ortak davranış modelini sergileyerek gerçekleşmektedir. Bu amaçla  ISO 22301 İş Sürekliliği Yönetim Sistemi Standardı’nı 2013 yılında uygulamaya koyduk. İş Sürekliliği Yönetim Sistemi’nin temel odağı ve kapsamı, kurumsal hedefler doğrultusunda fark yaratmak, yönetilebilirlik ve sürdürülebilirlik çerçevesinde, yasal ve regülatif zorunlulukları karşılayarak Vodafone’un marka değerini ve müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkartmaktır. Merkezinde  insan olan, acil durumda, krizde ne yapacağını bilen,  kurumsal hafızasında bu bilgileri barındıran, etkin bir  süreç yönetimi olan,  tüm çalışanları tarafından  ortak kültür ve davranış olarak benimsenmiş bir yönetim sistemine sahibiz. İş sürekliliği sadece global ölçekte olan şirketimiz genelinde değil, teknolojik anlamda da gelişmişliğimizin en önemli ölçüsüdür. Vodafone Türkiye’ye ek olarak, bu yıl gerçekleştirdiğimiz yoğun çalışmalar sonucunda şirketlerimiz arasında yer alan Vodafone Net ve Vodafone Bilgi’nin de yapısal dönüşümünü tamamlayarak, bu iki şirketi de dünya standartlarında iş sürekliliği sağlar hale getirdik. Böylece, üç şirketimizin aynı anda belgelendirilmesini sağlayarak, mobil iletişimden, sabit hat ve müşteri hizmetlerine kadar uçtan uca tüm faaliyet alanlarımızda kesintisiz iş sürekliliği anlayışımızı tescillemiş olduk.”

Teknoloji Makaleleri