Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Onlinedan en çok kurye, e-ticaret ve yazılım şirketi kuruluyor

mukellef-co-globaltechmagazineEvden çıkmadan, vergi dairesine, notere, ticaret odasına gitmeye ihtiyaç duymadan şirket kurulum hizmetini kullanıcılarına sunan Mükellef, 2020 yılında online olarak 5000’den fazla şirket kuruluşunu gerçekleştirdi. 25-34 yaş grubunun yoğun ilgi gösterdiği Mükellef ile online olarak en çok kurye, e-ticaret ve yazılım alanında şirket kurduk.

Teknolojinin gelişmesi ve dijitalleşmenin ön plana çıkmasıyla birlikte pek çok sektörde iş yapış süreçleri mobilize edildi. Çözüm ekosistemi sağlayan girişimler, tüketicinin beklenti ve ihtiyaçlarını karşılayarak paylaşım ekonomisinin büyümesine yol açtı. 2019 yılında hayata geçirilen Mükellef ise yeni iş fikirlerini kolay, hızlı ve güvenilir bir şekilde hayata geçirmek isteyen bireysel girişimcilerin şirket kurma süreçlerini hızlandırarak, 10 dakikada şirket kurmalarını sağlıyor. 2020 yılında Mükellef ile 5000’den fazla şirket kurulurken, en çok kurye, e-ticaret ve yazılım alanında faaliyet gösterenler şahıs şirketi kurdu. Bunların başında yüzde 30 ile kurye ve e-ticaret gelirken, diğer ilgi gören sektörler sırasıyla yüzde 15 ile yazılım, yüzde ile 10 danışmanlık, yüzde ile 8 reklam ve yüzde 7 ile tasarım oldu.

En çok İstanbul’da yaşayan 25-34 yaş arası şirketini online kuruyor

2020 yılında Mükellef’i kullanarak şirket kurmak için en çok başvuru yapanların yaş aralığı yüzde 43 ile 25-24 yaş olurken yüzde 34,9’la 18-24, yüzde 16,4 ile 35-44 yaş online olarak şirketini kurdu. Oran olarak düşük olsa da yüzde 2,2 ile 55 yaş üstü de şahıs şirketini online olarak kurmayı tercih ediyor. Online şirket en çok İstanbul’da kurulurken, İstanbul’u sırasıyla İzmir, Ankara, Kocaeli ve Bursa takip etti.

2021’in ilk iki ayında da en çok e-ticaret alanında şirket kuruldu

Pandeminin etkisiyle birlikte artık birçok ihtiyacımızı tamamen online olarak çözdüğümüzü vurgulayan Mükellef’in Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Okan Şafak, “Bu dönemde Mükellef’e olan ilgiden memnunuz. Bireysel girişimciler ne kadar çabuk şirket kurulabildiğini deneyimlemenin yanı sıra bir şirketin temel ihtiyacı olan ön muhasebe, e-Fatura, e-Arşiv, e-SMM, e-İmza, sanal ofis, marka tescil, KOSGEB destekleri ve e-Ticaret altyapısı gibi ihtiyaçlarını iş ortaklarımız aracılığıyla karşılıyor. Platformumuz sayesinde tüm süreçleri dijitalleştiriyoruz. 2020’de en çok şirket kurulan sektör e-ticaret iken 2021’in ilk iki ayında da bu değişmedi. E-ticaret faaliyet alanında şirket kurulumunun yanı sıra en çok kurye, yazılım ve danışmanlık alanlarında şirket kurulduğunu görüyoruz. Mükellef olarak yıl sonuna kadar Türkiye dışında Amerika ve İngiltere için başlattığımız hizmetlerimizle birlikte toplamda 15.000 şirketin online olarak kuruluşunu gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Teknoloji Makaleleri