Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Oracle, yeni bulut destek hizmetleri ile buluta geçişi hızlandırıyor

oracle-globaltechmagazineBuluta geçişin en zorlu noktalarından biri taşınma maliyeti ve çalışmalarıdır. Bu süreci kolaylaştırmak için de bugün kullanıma sunulan Oracle Bulut Destek Hizmetleri, Oracle müşterilerine iş yüklerini Oracle Bulut Altyapısı’na (OCI) hızlıca taşıyabilmek için gereken teknik araçlara ve bulut mühendisliği kaynaklarına daha geniş çaplı erişme imkanı sunuyor. Oracle artık bu kaynakları herhangi bir ek masraf olmadan dünyanın dört bir yanındaki hem var olan hem de yeni Oracle Bulut müşterilerinin kullanımına sunuyor.

“Müşterilerimiz, buluta geçiş için sunabileceğimiz doğru rehberlik, çözüm mimarisi ve uygulama yardımı ile sorunsuz bir şekilde geçmek istiyor,” diyor Oracle Bulut Altyapısı kıdemli başkan yardımcısı Vinay Kumar. “Oracle Bulut Destek Hizmetleri, Oracle Bulut üzerindeki müşteri başarısını hızlandırmak için hayata geçirdiğimiz birkaç değişiklikten sadece biri.”

Oracle’ın yeni programı, OCI hizmetlerinin benimsenmesinde karşılaşılan kritik uzmanlık engellerini ortadan kaldırmakta ve tüm teknik hizmetler için tek bir iletişim noktası sunmakta ve böylece değer kazanma süresini hızlandırarak inovasyon için daha hızlı fırsatlara sahip olabilme imkanı sunmaktadır. Oracle Bulut Destek Hizmetleri ile müşteriler, Oracle bulut mühendislerine ve aralarında Seattle Sounders FC, Cargill ve Rice Üniversitesi’nin de yer aldığı kurumsal müşteriler için sunulan OCI’ya taşınma süreçlerini hızlandıran üst düzey teknik hizmetlere erişebiliyor.  Bu programın bir parçası olarak müşteriler, performans analizi ve uygulama mimarisinden uygulamalı taşıma ve canlıya geçiş desteğine kadar birçok farklı faaliyet için bulut mühendisliği kaynaklarına erişebilecek. Oracle, iş yükleri üretim ortamına geçene kadar müşterileriyle birlikte çalışacak ve personellerini de en iyi uygulamalar konusunda eğitmelerine yardımcı olacak ve böylece müşterilerin personelleri de ortamlarını ileriye taşıyabilmek için gereken uzmanlığa sahip olacak.

Müşteriler ve iş ortakları halihazırda bu yeni programın sunduğu değeri görebiliyor ve BT bütçelerinin çok daha büyük bir kısmını daha değerli operasyonel hizmetler ve büyük çaplı dijital dönüşüm projeleri için ayırırken taşıma süreçlerini de daha hızlı bir şekilde tamamlayabiliyorlar.

“Infosys Cobalt bulut ürünleri ile birlikte Oracle Bulut Destek Hizmetleri, ortak müşterilerimizin işlerini buluta taşıma süreçlerini hızlandırırken mevcut ortamlarını da daha iyi iş sonuçları elde edecek şekilde modern bir hale dönüştürebiliyor. İş ortağı olarak müşterilerimizin esnek, çevik ve rekabetçi bir hale gelmelerine yardımcı olan ve kendilerini farklılaştıran yetkinlikleri geliştiren, sonuç odaklı dönüşüm programları ile müşterilerimizin başarıya ulaşmalarını sağlıyoruz,” diyor Infosys’de Oracle Hizmetlerinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı ve hizmet sunumu yöneticisi Gopikrishnan Konnanath.

Amerikan profesyonel futbol kulübü Seattle Sounders FC de Oracle Bulut Destek Hizmetlerinin sunduğu faydalardan yararlananlar arasında.

“Yeni nesil analitik araçları oluşturabilmemize yardımcı olması için veri sistemlerimizi gözden geçirmek amacıyla Oracle Bulut Altyapısı ile oldukça yakın bir işbirliği içindeyiz. Bu da bizi hem sahada hem de saha dışında rekabette öne çıkartıyor. Oracle Bulut Destek Hizmetleri ile buluta taşınmamızı hızlandırabiliyoruz ve Oracle’ın Bulut Mühendisliği ekibinin de değerli uzmanlıklarından faydalanabiliyoruz,” diyor Seattle Sounders FC’de Futbol Analitiği ve Araştırma başkan yardımcısı Ravi Ramineni.

Cargill, dünyayı güvenli, sorumlu ve sürdürülebilir bir şekilde beslemek amacıyla çiftçiler, üreticiler, imalatçılar, perakendeciler, hükümetler ve diğer kuruluşlarla birlikte çalışan, küresel çaplı ve öncü bir gıda şirketidir.

“Cargill’de sürekli olarak işlerimizi geliştirmenin ve büyütmenin yeni yollarını arıyoruz. Oracle’ın bulut mimarisi, Oracle Bulut Destek Hizmetleri sayesinde bizi sıfırdan alıp üretim aşamasına kadar getirdi ve bir yandan güvenliğe güçlü bir şekilde odaklanırken bir diğer yandan da yeni Cargill hizmetlerini bulut üzerinde kullanıma sunabilmek için gereken sorunsuz geçişi hayata geçirdi. Oracle Bulut Altyapısı, buluta sorunsuz bir şekilde geçebilmek için ihtiyaç duyduğumuz performansı ve desteği sundu,” diyor, Cargill’de Sayısal  İşlemler Teknolojisi Müdürü Terence Schofield.

Rice Üniversitesi, GPU’lar üzerinde çalışan büyük ölçekli Kubernetes kümelerinin kurulumu gibi teknik çalışmalar içeren Open Nebula projesini Oracle Bulut üzerinde kullanıma sunmak için Oracle Bulut Destek Hizmetlerini kullanıyor. Bu proje, üniversitenin BT ekibinin dahil olduğu en büyük açık kaynak projelerden biri.

“Oracle ile birlikte yürüttüğümüz bu proje sayesinde Oracle ve Rice’ın bu kaynağı tekrar Open Nebula topluluğuna geri kazandırabilmesini sağlamaktan çok mutluyuz. Oracle teknik uzmanları ile ekibim arasındaki yakın işbirliği sayesinde yeni öğrenim fırsatlarına sahip olmakla kalmadık, aynı zamanda yeni ve yenilikçi teknik çözümleri de keşfedebildik,” diyor Rice Üniversitesi CIO’su Klara Jelinkova.

Teknoloji Makaleleri