Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Lenovo’dan yüksek performanslı yeni sunucu çözümleri

lenovo-globaltechmagazineLenovo, AMD EPYC 7003 işlemcilerle uç noktadan buluta çözümler sunarak modern bilişim teknolojileri mimarileri için yeni standartları belirliyor. Lenovo, sektörde öncü yeni ThinkSystem ve ThinkAgile hiper yakınlaştırılmış altyapı (HCI) çözümleri ile bilişim teknolojilerinin modernizasyonunda yeni standartları belirliyor.

Dünyanın ve Türkiye’nin lider teknoloji şirketlerinden Lenovo’nun, Altyapı Çözümleri Grubu (ISG), uç noktadan buluta bilişimi desteklemeye yönelik olarak sektörde öncü yeni ThinkSystem ve ThinkAgile hiper yakınlaştırılmış altyapı (HCI) çözümlerini duyurdu.

Yeni ve geliştirilmiş hibrit bulut çözümlerimiz, her büyüklükte işletmenin yeni AMD EPYC 7003 Serisi işlemcilerden aldığı güçle modernleşmesini, BT altyapısının güvenliğini iyileştirmesini ve verilerden daha fazla bilgi elde etmesini sağlamak üzere tasarlıyoruz.

Lenovo’nun, sanal masaüstü altyapısı (VDI), veri tabanı ve analiz, yapay zeka gibi zorlu bulut iş yüklerini çalıştırmak için özel olarak optimize edilmiş yeni çözümleri, veri bütünlüğü ve cihaz yazılımı tehditlerine karşı koruma sağlamak için bütünleşik güvenlik özellikleriyle karşımıza çıkıyor.

Lenovo’nun yeni çözümleri doğrultusunda;

  • AMD EPYC™ 7003 serisi işlemcilerden güç alan (Nutanix’li) ThinkAgile HX ve (VMware vSAN’li) ThinkAgile VX gibi ThinkSystem sunucularını ve ThinkAgile hiper yakınlaştırılmış (HCI) çözümlerini artırıyor.
  • Sektörün öncü performans referans noktaları ve dünya rekorlarından 2 kat daha yüksek performans sunan Lenovo’nun yeni sunucuları ve HCI ürünleri, müşterilere BT donanımlarını uç noktadan buluta kadar modernleştirmesi için güç veriyor ve daha yüksek yatırım getirisi sağlıyor.
  • Tüm çözümler, Lenovo TruScale altyapı hizmetleri üzerinden sunuluyor.
  • Hetzner Online GmbH, müşterilere yatırım için mükemmel değer sunan yüksek performanslı, enerji verimliliğine sahip bir bulut altyapısı oluşturmak için AMD EPYC™ işlemcili Lenovo ThinkSystem sunucular kullanıyor.
  • Florida Üniversitesi, yüzlerce araştırmacının binlerce araştırma uygulamasını daha hızlı işlemesine yardımcı olmak için HiPerGator 3.0’ı AMD EPYC™ ikinci ve üçüncü nesil işlemcili Lenovo ThinkSystem sunucular üzerinde çalıştırıyor.

Lenovo (ISG) Türkiye Genel Müdürü Burç San, yeni çözümler hakkında şöyle konuştu: “Şirketler BT altyapısı dönüşümlerini hızlandırıyor ve yatırımlarını daha çevik uç noktadan bulut tabanlı çözümlere kaydırıyor. Lenovo, BT modernizasyonuna öncülük ederek AMD EPYC™ 7003 serisi işlemcilerden güç alan en yüksek performanslı yeni ThinkSystem ve ThinkAgile portföyünü sunuyor. Yeni portföy gerekli bilgilerin daha hızlı bir şekilde elde edilmesine olanak tanıyor. Üstelik müşteriler en son teknolojilerden faydalanmak için Lenovo ve danışmanlık hizmetleri ekibimizle iş birliği yapma avantajına da sahip. Lenovo’nun sektörde öncü sunucu güvenilirliği ve performans geliştirmeleri, araştırma ve geliştirme, finans hizmetleri, perakende ve üretim alanlarında avantajlar sunuyor. Tasarlanan yeni platformlar, ticari iç görüler sağlamak üzere işlem gücünü hızlandırıyor.”

Lenovo ThinkSystem sunucuları çığır açıcı en üstün performansı sunuyor

Müşterilerin BT yatırımlarından mümkün olduğunca faydalanmasını sağlamayı amaçlayan Lenovo, ThinkSystem sunucu portföyüne AMD EPYC™ 7003 serisi işlemcilere sahip 2 soketli yeni Lenovo ThinkSystem SR645 ve SR665 ile 1 soketli Lenovo ThinkSystem SR635 ve SR655 sunucuları ekledi. Yeni çözümler, AMD EPYC 7003 serisi işlemcilerin 16 çekirdek kategorisinde yaklaşık %25 daha fazla üretim performansı sunmasının avantajından faydalanıyor.

Yeni ThinkAgile çözümleri

Lenovo, üçüncü nesil AMD EPYC™ işlemcili yeni ThinkAgile VX Serisi hiper yakınlaştırılmış platformları piyasaya sürüyor. VMware ve vSAN ile entegre çalışan bu çözümler, özel veya hibrit bulut ortamında buluta yakın bir sadelik sunuyor.

Yeni çözümlerle;

  • ThinkAgile VX3575-G: sekiz adede kadar NVIDIA GPU desteğiyle VDI ve yapay zeka iş yükleri gibi işlem ağırlıklı uygulamalar için tasarlandı.
  • ThinkAgile VX5575: E-posta yönetimi, veri ve analiz gibi hızlı, yüksek kapasiteli depolama uygulamaları için depolama yoğunluklu 2U çözüm sunacak.
  • ThinkAgile VX7575 ve ThinkAgile VX7576: Analiz ve veri tabanı gibi yüksek performanslı iş yükleri için optimize edilerek tasarlandı.
  • Üçüncü nesil AMD tabanlı Lenovo ThinkAgile VX çözümleri, 2021’in ikinci çeyreğinde satışa sunulacak

Lenovo ayrıca, üçüncü nesil AMD EPYC™ işlemcilerin sağladığı avantajlardan faydalanmak için Lenovo ThinkAgile HX serisi HCI çözümlerini Nutanix ile güncelliyor. ThinkAgile HX3375 ve ThinkAgile HX3376, işlemlerde sadelik, daha fazla iş yükü yoğunluğu, daha güçlü veri koruması ve bulutlar arasında sorunsuz uygulama ile gerçek bir hibrit mimari sağlıyor. Müşteriler, sanal masaüstü iş yüklerini daha yüksek performansla çalıştırabilecek. Üçüncü nesil AMD tabanlı ThinkAgile HX çözümleri, 2021’in üçüncü çeyreğinde satışa sunulacak.

Güvenliğe kapsamlı bir yaklaşım

Lenovo’nun ThinkSystem ve ThinkAgile ürün grubu, Lenovo ThinkShield standartlarından faydalanan işletme sınıfı güvenlik önlemlerini bünyesinde barındırıyor. Lenovo ThinkShield, tüm ürünlerde tedarik zinciri ve üretim süreçleri dahil olmak üzere güvenliği uçtan uca geliştirmeye kapsamlı bir yaklaşım sunuyor. Bu da müşterilerin güçlü bir güvenlik temeline sahip olduklarından emin olmalarını sağlıyor. Lenovo, yeni çözümler kapsamında yeni ThinkShield güvenlik kapasitelerini artırıyor.

Kapsamlı güvenlik yaklaşımıyla;

  • Siber saldırılara, izinsiz ürün yazılımı güncellemelerine ve suistimal faaliyetlerine karşı ana platform alt sistem koruması sağlamak için Güven Kaynağı (RoT) donanımıyla yeni, standartlara uygun NIST SP800-193 platformu ürün yazılımı sağlamlığı (PFR) sunuyor.
  • Öncü üçüncü parti güvenlik firmaları onaylı harici güvenlik işlemcisi testleri ve müşteri değerlendirmesine açık, benzersiz şeffaflık ve güvence sağlıyor.

Teknoloji Makaleleri