Perşembe, Nisan 18, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Bankacılık sektörünün dijital karnesi açıklandı

zeo-agency-globaltechmagazineUluslararası dijital pazarlama ve SEO ajansı Zeo Agency, Bankacılık Sektörü 2021 İlk Yarıyıl Raporu’nu yayınladı. Tüketicilerin değişen ihtiyaçlarına online’da hızlı bir şekilde cevap vermenin önem kazandığı günümüzde, sektörde yaşanan trafik düşüşleri ve anahtar kelimelerdeki değişimler dikkat çekti.

Zeo Agency’nin 2020 ve 2021 yıllarının ilk 6 aylık dönemlerini kıyaslayan Bankacılık Dijital Pazarlama Raporu’na göre sektördeki web sitelerine gelen toplam trafik geçtiğimiz yıla göre %14,53’lük bir düşüş gösterdi.

Toplamda 54 web sitesinin incelendiği raporda, aylık ortalama ziyaretçi sayılarında azalma yaşayan firmaların sayısı 35 oldu. Ziyaretçilerin geçirdiği ortalama sürelerde de ilk yarıyıl dönemindeki düşüşler baskın oldu.

Anahtar kelime aramalarında artış

Trafiklerde düşüşün tersine, 54 web sitesinin ortak sıralandığı anahtar kelimelerin aranma hacminde ise %14,7’lik bir artış yaşandı. Hem 2020 hem de 2021’in Ocak-Haziran döneminde aranma hacmi en yüksek aramalar döviz, kredi hesaplama ve en uygun kredi olarak karşımıza çıktı.

Yasal düzenlemeler ve pandemiyle birlikte kullanıcı davranışlarındaki değişimin etkileri arama yapılan kelimelere de yansıdı. 2020’nin aynı dönemine göre 2021 yılında aranma hacmi en çok artan anahtar kelimeler döviz, atm ve faiz hesaplama oldu. Ayrıca KOSGEB kredi başvurusu, bankaların gümüş fiyatları ve pandemi destek kredisi gibi aramalar da en fazla artış yaşayan 20 kelime arasında yer aldı.

Kredi aramaları düşüşte

Kredi ile ilgili bazı anahtar kelimeler 2021 yılında hala yüksek aranma hacimlerine sahip olsa da geçtiğimiz yıla göre en çok düşüş yaşayan aramalar da yine bu konu özelinde yaşandı. En uygun kredi, konut kredi hesaplama, ihtiyaç kredisi, destek kredisi başvuru, destek kredisi sorgulama, kredi başvurusu, tüketici kredisi ve kredi yapılandırma gibi aramalar hacmi en çok düşen ilk 20 kelime arasında dikkat çekti.

Farklı yatırım kanalları arayan tüketiciye cevap vermek önemli

Zeo Agency’de SEO Takım Lideri olarak görev yapan Samet Özsüleyman raporu değerlendirirken, bankaların tüketici ilgisine yönelik sayfa ve içerik çalışmaları yapması gerektiğini vurguladı. Özsüleyman; ‘‘Döviz ve Euro kuru gibi arama terimlerindeki değişimlerle beraber, daha farklı yatırım kanalları arayan kullanıcıları kaçırmamak için uygun landing page çalışmaları yapılabilir. Hesaplama araçlarının sayısını aranma hacmi yüksek kelimelerde artırarak ziyaretçilere istedikleri bilgileri hem metinsel içerikle hem de hesaplama araçları ile sunabilirsiniz’’ dedi.

Teknoloji Makaleleri