Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Couchbase kurumsal uygulamalar oluşturmayı kolaylaştırıyor

couchbase-globaltechmagazineCouchbase, Amazon Web Services (AWS) üzerinde sunulan hizmet olarak veri tabanı (DBaaS) çözümü Couchbase Capella’yı duyurdu. Capella geliştiricilere veri tabanında esneklik ve kurumsal uygulamalar için ölçeğine uygun bir performans sunarken, bunu da herhangi bir DBaaS’dan alabileceğiniz en iyi fiyat performansıyla yapıyor. Capella tamamen yönetilebilir ve otomatize edilebilir olduğundan, müşteriler operasyonel veri tabanı yönetimiyle uğraşmaktansa artık uygulamalarını geliştirip, piyasaya sürme sürelerini kısaltmaya yoğunlaşabilirler.

Facet Digital’ın kıdemli mühendisi Scott Bradley “Müşterilerimize uygulama geliştirirken esnekliğe, yüksek performansa ve bütçe dostu çözümlere ihtiyacımız var. Couchbase Capella bize JSON belge çevikliği, ön bellek hızı, metin arama ve analitiğini tek bir platformda verirken, tüm bunlara ekibimizin halihazırda bildiği SQL programlama dili aracılığıyla erişilebiliyor.” dedi.

Couchbase Capella’yla müşteriler, SQL sorguları ve dağıtık ACID işlemleri gibi ilişkisel veri tabanlarının en iyi yönlerini modern bir JSON belge veri tabanının esnekliğiyle birleştiren Couchbase Server 7’nin en son özelliklerinden yararlanıyor. Capella’nın esnekliği, bir müşterinin ek bir veri tabanı ya da destekleyici teknolojileri satın alma, uygulama ve yönetme ihtiyaçlarını en aza indirgeyen bir dizi kullanım senaryosunu destekler. Capella, müşterilerine uygulamalarını ölçeklendirme imkanı sunarken, alabilecekleri en iyi hizmeti en düşük fiyata ve rakiplerinden daha üstün bir fiyat performansıyla sağlar. Müşteriler bu esnada hem zaman hem de emek tasarrufu elde ederler.

Couchbase’in ürün yönetiminden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Scott Anderson, “Modernizasyon artık neredeyse her bir işletme için hızlandırıcı bir faktör ve bizler de DBaaS’ımızı modern uygulama geliştiriciler için tasarlayacak şekilde dönüştürmekten gurur duyuyoruz. Couchbase olarak müşterilerimizin modernizasyon stratejilerini pratiğe dökmelerine yardımcı olmak için hem ürünlerimizi hem de çözümlerimizi uyumlu hale getiriyoruz. Couchbase Capella’yı hizmete sokarken müşterilerimize, hızlandırılmış uygulama gelişimi için modern veri tabanımızı bulutta uygulamaya koymanın en hızlı, en kolay ve en uygun maliyetli yolunu sunuyoruz.” dedi.

Couchbase Capella’nın müşterilere getirdiği faydalar şunlar:

  • SQL kadar kolay. SQL kullanıcıları başka bir veri tabanı sorgulama dili bilmeye gerek kalmaksızın Couchbase Capella’yı kullanabilir ve birkaç tıkla uygulayabilirler. Tek bir yönetim bölmesiyle çoklu küme, çoklu bölge ve çoklu bulut operasyonları basitleşir.
  • Kullanım senaryolarında çevikliği geliştirin. Geliştiriciler operasyonel, işleme dayalı ve analitik iş yükleri için uygulamalar geliştirmeye imkan tanıyan çoklu model yetkinliklerini (belge, anahtar-değer, tam metin arama, analitik) ve veri yapısı esnekliğini tek bir tedarikçiden elde eder. Kullanıcılar, tercih ettikleri programlama dilinde 10 farklı yazılım geliştirme kitinden (SDK) birini seçebilir.
  • Ölçeklenebilir üstün performans ve maliyet verimliliği. Couchbase Capella’nın eşsiz gerçek zamanlı bellek öncelikli mimarisi sayesinde yüksek etkileşim gerektiren ve kişiselleştirilmiş uygulamalar için milisaniyelik tepki süreleri mümkün kılınıyor ve kullanıcılar için ölçeklenebilir fiyat performans sunulmaya devam ediliyor. AWS üzerinde sunulan Couchbase Capella’yla müşteriler dünyanın dört bir yanında ulaşılabilirlik ve güvenilirlik açılarından en iyi deneyimi yaşayabilir. 
  • AWS bulut hizmetlerine geniş ölçekte erişim imkanı. Couchbase Capella’nın kontrol düzlemi AWS üzerinde kurulmuştur ve Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2), Amazon Elastic Block Store (Amazon EBS, AWS Lambda, Amazon GuardDuty ve AWS Shield’ın da dahil olduğu 20’den fazla AWS hizmetini mimarisine entegre eder. Geliştiriciler uygulamalarını Amazon Simple Storage Service (Amazon S3), AWS Fargate, Amazon Elastic Kubernetes Service (Amazon EKS), AWS Lambda ve daha fazlasını içeren AWS hizmetlerine tek bir ara yüz aracılığıyla çok düşük aşırı gecikme süresiyle bağlayabilir.

AWS’in Amerika kıtasından sorumlu bağımsız yazılım tedarikçileri (ISV) direktörü Sabina Joseph, “Couchbase Capella geliştiricilere, AWS üzerinde Couchbase’in yüksek performanslı, ölçeklenebilir ve esnek veri tabanını sorunsuz bir şekilde kullanma olanağı sunuyor. DBaaS’la birlikte müşterilere modern uygulamaları daha hızlı kurabilmeleri sağlanırken, yönetimsel altyapı engelleri tarafından yavaşlatılmadan bir bulut veri tabanının esnekliği ve çevikliğine olanak veriliyor. İşletmelerin AWS üzerindeki iş açısından kritik uygulamalarını daha verimli bir şekilde uygulamalarını mümkün kılan Couchbase’le, AWS SaaS Factory Programı aracılığıyla çalışmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Teknoloji Makaleleri