Çarşamba, Nisan 24, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Fortinet’in Yeni Veri Merkezi Güvenlik Duvarı Performans Testinden Tam Puan Aldı

FG-3810D_Rt-GLAMSpirent TestCenter’ın Avalanche çözümü ile yürütülen performans testi, dünyanın ilk 100GbE arayüze sahip Veri Merkezi Güvenlik Duvarı FortiGate-3810D’nin, yalnızca 4 mikrosaniyelik düşük gecikme süresinde 320 Gbps’ye ulaştığını kanıtladı.

Yenilikçi ve yüksek performanslı ağ güvenliği çözümleri sunan öncü firmalardan biri olan Fortinet, ağ, ürün ve hizmetlere yönelik test çözümleri geliştiren Spirent Communications ile birlikte yürüttüğü FortiGate®-3810D performans testinin sonuçlarını açıkladı.

Büyük ölçekli işletmeler, haberleşme hizmet sağlayıcıları (CSP) ve veri merkezleri için özel olarak tasarlanan FortiGate®-3810D, test sonunda, sunduğu benzersiz yüksek performans ve ölçeklenebilirlik özellikleriyle piyasadaki hiçbir 3U form faktörüne sahip güvenlik duvarının erişemeyeceği yüksek puanlara ulaştı.

Son yıllarda uygulama ve içerik tüketimindeki radikal artış, işletmelerin ağ altyapıları üzerindeki bant genişliği ihtiyaçlarını da önemli ölçüde artırdı. Veri merkezi trafiğinin endüstri standardı olan 10 Gbps Ethernet’i (GbE) aşarak 10 kat artması nedeniyle ağlar her geçen gün daha fazla zorlanıyor ve kapasite problemleri ile karşılaşıyor. Bu eğilim, 100 GbE ve daha fazlasını sunabilen çekirdek ağ bant genişliğine sahip sistemlere yönelik talebi de beraberinde getiriyor. Fortinet’in geliştirdiği FortiGate-3810D da işletmelerin bu gereksinimi göz önünde bulundurularak, sektördeki en hızlı veri merkezi güvenlik duvarı olarak tasarlandı.

Spirent çözümleriyle yapılan performans değerlendirmesi sonucunda, altı adet 100 Gigabit Ethernet bağlantı noktası ve kompakt 3U form faktörü ile birlikte gelen FortiGate-3810D’nin, 512 byte’lık paket boyutunda sıfır paket kaybıyla, 292 Gbps’lik TCP ve 317 Gbps’lik UDP performansı sunabildiği ortaya çıktı. Testler, aynı zamanda cihazın %100 yük altındayken bile 4.23 mikrosaniyelik (µs) düşük gecikme süresine sahip olduğunu ve cihaz performansının IPv4 ve IPv6 arasındaki trafikten hiçbir şekilde olumsuz etkilenmediğini ortaya koydu. Testler sayesinde FortiGate-3810D’nin ayrıca 100 milyondan fazla eşzamanlı oturumu ve saniyede 550 bin yeni bağlantıyı destekleyebildiği kanıtlanmış oldu.

Performans testi sonuçları FortiGate-3810D’nin, sayıları gittikçe artan multimedya hizmet çözümleri, veri merkezi konsolidasyonu, akıllı mobil cihazların yaygınlaşması ve Avrupa’daki “Roam Like At Home” gibi sektör veya kamu düzenlemelerinin yaygınlaşmasıyla ortaya çıkan, büyük ölçekli işletmelerin ve veri merkezlerinin yüksek iletim hızı ve kesintisiz bağlantı ihtiyaçlarına yanıt verebildiğini ortaya koyuyor.

UDP trafiği iletim hızı testleri, toplam dört adet 100 Gb Ethernet (GbE) bağlantı noktasında UDP trafik enjektörü olarak kullanılan Spirent TestCenter™ ile yapıldı. Farklı paketlerle yürütülen test, saniyede 231 milyon paket iletimi gerçekleştirdi. FortiGate-3810D’nin gecikme süresi ise, 64 byte’lık paketlerde 4.23 µs ile en düşük seviyede kalarak sıfır paket kaybı avantajı sundu.

TCP trafiği iletim hızı testleri de, toplam altı adet 100 GbE bağlantı noktasında Uygulama Trafiği üreteci olarak kullanılan Spirent Avalanche ile yapıldı. Test, uygulama veri iletim hızını 292 Gbps olarak kaydetti. Bu sonuç, yaklaşık olarak L2 Ethernet’in 8 x 40 Gbps hat hızına denk geliyor. Avalanche, tam performans testinin bir parçası olarak aynı zamanda maksimum TCP bağlantı değerini ölçtü ve saniyede 550 bin yeni bağlantı ile 100 milyon açık bağlantı rakamlarına ulaştı.

Spirent Communications Uygulama ve Güvenlik Birimi Genel Müdürü John Weinschenk, “Spirent’in güvenlik ve performans çözümlerini kapsayan zengin portföyü, karmaşık süreçlere sahip ağlar için geliştirilen yüksek kalitedeki güvenlik ürünlerinin test ve ölçümünde artık bir standart haline geldi. Büyük ölçekli işletmeler, hizmet sağlayıcılar ve veri merkezleri, sahip oldukları kritik kurumsal verileri korumaya çalışırken, aynı zamanda her geçen gün artan ağ bant genişliği gereksinimlerini de dikkate almalılar. Test sonuçlarımıza göre FortiGate-3810D, Fortinet müşterilerinin yüksek kaliteye sahip bir ağ güvenlik sisteminden bekleyebileceği sağlamlığı, performansı ve dayanıklılığı sunabiliyor” diyor.

Fortinet Kurucusu, Başkanı ve CTO’su Michael Xie, “FortiGate-3810D, işletmelerin performans ve güvenlikten ödün vermeden, veri hacmi yüksek ortamlarda yüksek hıza sahip bir güvenlik duvarı oluşturmalarını sağlıyor. Spirent’in test yöntemleri ve hizmetleri sayesinde, kendi sınıfında benzersiz bir iletim hızı, esneklik ve güvenlik sunan FortiGate-3810D’nin olağanüstü performansını ve iş kalitesini objektif bir şekilde değerlendirip ispat edebiliyoruz” diyor.

Fortinet’in FortiGate-3810D çözümü için yürütülen Spirent test sonuçları, yeni güvenlik duvarının fiyat-performans kategorisinde kendi sınıfının en iyisi olduğunu kanıtlıyor. Son çıkan FortiASIC™ ağ işlemcileri (NP6) ve içerik işlemcileri (CP8) ile güçlendirilen FortiGate-3810D, 100-GbE bağlantı noktasına sahip kendi sınıfındaki tek ağ güvenliği aracı. Bu da yeni nesil güvenlik duvarı ve VPN işlevlerini hızlandıran özellikleriyle FortiGate-3810D’nin yüksek hızdaki veri akışına sahip ortamlarda ağ trafiğindeki tüm engelleri ortadan kaldırmasını sağlıyor.

FortiGate-3000 Serisi’nin en yeni üyesi FortiGate-3810D, düşük gecikme süresiyle birden fazla Gigabit Ethernet ortamında CSP’leri ve büyük ölçekli işletmelerin varlıklarını koruma altına alıyor ve yüksek performanslı güvenlik duvarı kabiliyetlerini gelişmiş tehdit koruma unsurlarıyla tek bir araç üzerinde entegre ediyor.

FortiGate-3810D, ağlar üzerindeki yaygın güvenlik tehditlerini etkisiz hale getirmek amacıyla Fortinet’in diğer güvenlik araçlarında olduğu gibi FortiOS 5.2 güvenlik işletim sistemi ile güçlendirilmiş durumda.

Spirent TestCenter yeni nesil ağlar için geleneksel testlerden Sanallaştırma, Bulut Bilişim, Mobil Veri Aktarımı ve Yüksek Hız Ethernet analizleri gibi geniş bir yelpazede ölçüm çözümleri sunuyor. İşletmelerin hizmet kalitesini ve müşterilerin hizmet deneyimini artıran Spirent Avalanche çözümü, ağ altyapıları, web uygulama altyapıları ve veri, ses ve görüntü iletişiminin Internet üzerinden verilmesini sağlayan “Triple Play” hizmetleri için 10 Gbps multi-kapasite, güvenlik ve performans testleri sunuyor.

Teknoloji Makaleleri