Perşembe, Nisan 18, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Canon, TIPA 2015’te 4 Ödül Birden Kazandı

canon_globaltechmagazineCanon, dünyanın öncü fotoğraf görüntüleme ve basın kuruluşlarından TIPA 2015’te 4 ödüle layık görüldü. Canon EOS 7D Mark II En iyi DSLR Uzman, Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM En iyi Uzman DSLR Zum Lensi, Canon EF 11-24mm f/4L USM En İyi Profesyonel DSLR Lensi, IXUS Serisi ise En İyi Kolay Kompakt Fotoğraf Makinesi seçildi

Canon, dünyanın öncü fotoğraf görüntüleme ve basın kuruluşlarından TIPA (Technical Image Press Association) tarafından dört ödülle onurlandırıldığını duyurdu. TIPA Ödülleri her yıl, son 12 ay içinde üretilen en dikkat çekici görüntüleme ürünlerini değerlendiriyor. 2015 yılında Canon bir kez daha kapsamlı ürün portföyünde teknik yenilikleriyle ödüle layık görüldü.

Canon, aşağıdaki ödülleri kazandı:

·         En İyi DSLR Uzman: Canon EOS 7D Mark II

·         En İyi Uzman DSLR Zum Lensi: Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM

·         En İyi Profesyonel DSLR Lensi: Canon EF 11-24mm f/4L USM

·         En İyi Kolay Kompakt Fotoğraf Makinesi: Canon IXUS 160, IXUS 165 ve IXUS 170

‘Fotoğraf ile eğlenmeye davet ediyoruz’

Canon Europe, Tüketici Görüntüleme Ürün Pazarlama Direktörü Steven Marshall ödülü şöyle değerlendiridi: “TIPA’dan aldığımız ödüller bizi yine onurlandırdı. Her yıl fotoğraflama dünyası için inanılmaz ve yenilikçi ürünler yaratarak sınırlarımızı zorlamaya çalışıyoruz ve TIPA jüri heyetinin layık gördüğü ürünler başarılarımızın sürekliliğini vurguluyor. Beceri düzeyi ne olursa olsun herkesi kendilerini çevreleyen dünyaya bakmaya ve fotoğraf çekerek eğlenmeye davet ediyor ve onlara bu doğrultuda ilham vermek istiyoruz. Tüketici ve amatör modellerimizden profesyonel serimize kadar tüm ürün serilerimizde ödüllendirilmemiz, olağanüstü kaliteye ve yeniliğe verdiğimiz önemi yansıtıyor.”

16 ülkeden jüri değerlendirdi

TIPA jürisi, dünyanın öncü fotoğraf ve video dergilerinde çalışan 27 editörden oluşuyor. Jüri üyeleri 5 kıtaya yayılan 16 farklı ülkeden katılıyor. Jüri heyeti her yıl bir araya geliyor ve en son görüntüleme ürünlerini değerlendiriyor. Yenilikçilikten tasarıma ve genel ürün kalitesine kadar çeşitli faktörler esas alınarak yapılan değerlendirme sonucunda en iyi ürünler ve teknolojiler seçiliyor.

Canon’un ürünlerini ödüllendiren TIPA jüri heyeti, aşağıdaki değerlendirmeleri yaptı:

En İyi DSLR Uzman: Canon EOS 7D Mark II

Canon EOS 7D Mark II’nin içindeki, bir DSLR modelinin neler sunabileceğini bilen fotoğrafçıların beğenisini toplayan 20,2MP APS-C CMOS sensör, çift DIGIC 6 işlemciyle birlikte hava koşullarına ve toza karşı dayanıklı bir magnezyum alaşımlı gövdeye yerleştirilmiş. Bu fotoğraf makinesinin 10 kare/sn. çekim hızı, 65 noktalı (hepsi çapraz tipte) AF sistemi ve vizörde %100 görüş alanı bulunuyor. İlginç özellikleri arasında HDR ve çoklu poz modları, fasıla ayarlayıcısı ve uzun poz çekimi için bulb zamanlayıcı yer alıyor. Fotoğraf makinesinde SD tip ve CF kartlar için çift kart yuvası var. Full HD video kalitesinin desteklenmesi için özel Çift Piksel CMOS AF ve özel stereo mikrofon ile dahili kulaklık jakı portları mevcut.

En İyi Uzman DSLR Zum Lensi: Canon 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM

Full frame için tasarlanan ancak daha geniş zum aralığı isteyen APS-C DSLR kullanıcıları için de aynı ölçüde kullanışlı olan Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM lensinde 4 duraklı Görüntü Sabitleyici ve hızlı, sessiz çalışan bir AF motoru (USM) donanımı bulunuyor. Lens 16 grupta 21 elemanla üretilmiş. Bunlar arasında kameranın her noktasında yüksek görüntü kalitesi sunan Florin ve Süper UD (Ultra Düşük Dağılımlı) lens elemanları yer aldığı gibi ışık lekelerini ve mercek parlamasının azaltılması için Canon’un Hava Küresi Kaplama (ASC) özelliği bulunuyor. Dokuz ağızlı dairesel diyafram pürüzsüz ve etkileyici fon bulanıklığı sunuyor. Sabit olmayan bir elemanla arkadan odaklanma tasarımı sayesinde AF hızı artar ve tüm odaklanma mesafelerinde tek tip görüntü kalitesi garantileniyor. Ek olarak zum işlemine zum halkası torkunu ayarlayan bir mekanizma da dahil edilmiş. Lens paketinde bir tripod montaj bileziği de mevcut.

En İyi Profesyonel DSLR Lensi: Canon EF 11-24mm f/4L USM 

Canon kullanıcıları artık bir doğrusal full-frame DSLR zum lensinde şimdiye dek üretilmiş en geniş görüş açısına sahipler. 11 inç (28cm) minimum odaklanma mesafesiyle Canon EF 11-24mm f/4L USM, tüm aralık boyunca asgari ölçüde çarpıklık içerek görüntüler sunuyor. Üç gruplu zum sistemi ve arka odak ile 11 grupta 16 elemanla üretilmiş. Yeni tasarımda merkezden kenarlara yayılan çarpıklığın azaltılması için dört asferik eleman ile aralığın her noktasında asgari kavislenmeyle düz çizgiler sunan bir optik dizi yer alıyor. Lenste aynı zamanda kromatik bozulmanın önemli ölçüde azaltılması için bir Süper UD ve bir UD lens elemanı bulunuyor ve Canon’un SWC kaplaması sayesinde ışık lekeleri ve mercek parlaması azaltılıyor. Toz ve su girişine karşı iyi yalıtılmış ve AF modunda bile manuel odaklanmaya öncelik tanınmasına izin veriyor.

En İyi Kolay Kompakt Fotoğraf Makinesi: Canon IXUS 160/165/170

Canon bu fotoğraf makinesi kategorisinde kendini pazarda ayrıştırmayı başarmış ve yepyeni özellikler eklemiş. Oldukça kompakt ve ekonomik üniteleri cep telefonu kameralarının sahip olmadığı özelliklerle donatmış: Uzun optik zum aralığı ve göz alıcı görüntü kalitesi. Örneğin IXUS 170, 12X (25-300mm eşdeğeri) gibi çok uzun bir optik zum aralığıyla, sadece 22,6mm kalınlığıyla olağanüstü ölçüde ince bir fotoğraf makinesi. 20MP sensörü ve Canon’un uyarlanabilir Optik Görüntü Sabitleyicisi Akıllı IS özelliği sarsıntısız fotoğraflar ve 720p HD videolar çekilmesine yardımcı oluyor. Kullanıcılar, sahne için en iyi ayarları çeşitli özel efekt modları arasından otomatik olarak seçen Akıllı Otomatik Moda güvenebilirler. IXUS 165 modeli de Akıllı IS özelliğine sahip olduğu gibi hem IXUS 165 hem de IXUS 160’ta 8x zum ve 20MP sensör donanımı var.

Teknoloji Makaleleri